به گزارش پایگاه خبری آستان حضرت معصومه سلام الله علیها، خانم ارجمندی در محفل بانوان در رواق حضرت خدیجه(س) با اشاره به اینکه ترس از جان موجب میشود که عده زیادی از انسان ها تن به هر ذلتی داده و حاضر شوند با هر ننگی زندگی کنند، گفت: مکتب اسلام و مکتب حسینی هرگز زندگی با ظلم را نمیپذیرد و قبول نمیکند که انسان به خاطر زنده بودن هر خاری و ننگی را بپذیرد.
وی افزود: مکتب حسینی بر این امر تأکید دارد که انسان باید آزادگی خود را حفظ کند حتی اگر بهای این آزادگی جانش و شهادت در راه خدا باشد.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه تمام انبیاء از جمله حضرت رسول(ص) برای این مبعوث شدهاند که انسان را از اسارتهای مختلف آزاد کنند، گفت: به همین دلیل شاخصه مکتب حسینی که برای احیایی دین رسول خدا(ص) به پا خواسته بود آزادگی است و در مرام و اخلاق حسینی آزادگی اولین شرط حضور در جبهه حق است.
خانم ارجمندی با بیان اینکه گذشت و ایثار از دیگر شاخصه اخلاق حسینی است، تصریح کرد: در مکتب حسینی بخشش شرط است و در صورت استغفار فرد، حتی اگر طرف مقابل مانند حر عامل محاصره و به سختی افتادن اصحاب باشد بازهم در صورتی که متوجه خطای خود شود بخشیده میشود و درهای بخشش به روی فرد بسته نیست.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: در مکتب حسینی بر خلاف اخلاق روزمره کنونی تا جایی که ممکن است فرد با اندرز نیکو ارشاد میشود و تا آخرین لحظه حتی زمانی که دشمن بر روی سینه نشسته و میخواهد سر امام را ببرد پند دادن و هدایتگری تمام نمیشود و سعی میشود تا جایی که ممکن است جذب حدااکثری و دفع حداقلی صورت گیرد.
خانم ارجمندی با بیان اینکه وارستگی از دنیا از دیگر ویژگیهای اخلاق حسینی است، ادامه داد: فردی که در مسیر مکتب حسینی حرکت میکند از دنیا و مواهب آن دل بریده است و دنیا و لذتهای آن نمیتواند فرد را از راه حق و دفاع از مقام ولایت دور کند و به عبارت دیگر چنین انسانی طبق سخن جضرت علی(ع) در نهجالبلاغه عروس دنیا را سه طلاقه کرده و به هیچ دنیا نمیتواند مانع حرکت او در مسیر کمال شود.
آزادگی از غیر خدا مهمترین درس عاشورا برای بشریت است
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه مکتب حسینی، مکتب آزادگی و آزاد زیستن است، گفت: در این مکتب انسان از قید غیر خدا آزاده بوده و ترس از جان نمیتواند او را به ذلت کشیده و آزادگیش را سلب کند.
پایان پیام/ ۹۶۱۱۱
۱۴ آذر ۱۳۹۴
کد خبر: ۶۷۳
لینک صفحه کپی شد