به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلاماللهعلیها، اداره فرهنگی خواهران آستان مقدس بانوی کرامت در سال گذشته ۵۰ دوره یا کارگاه آموزشی و ترویجی با حضور هزار ۴۹۵ شرکت کننده و ۳۹ هزار ۳۴۶ نفر ساعت ویژه بانوان و دختران در گروههای سنی مختلف و موضوعات متنوع برگزار کرد.
در سال جاری نیز اداره فرهنگی خواهران حرم مطهر، کارگاه «نوجوانت را بشناس» را با محوریت مدیریت رفتارها و کنترل هیجانات رفتاری نوجوانان با محوریت تغذیه و آداب تغذیه اسلامی در سن نوجوانی برای مادران و مربیان مسائل خانواده برگزار میکند.
حجت الاسلام محمدعلی اخوان در نخستین جلسه این کارگاه با بیان اینکه خداوند انسانها را با فطرت خداجو خلق کرده است، گفت: متأسفانه برخی والدین و خانوادهها کودک را از مسیر فطری او دور کرده و گاهی آنچنان او را منحرف میکنند که در مسیر اولیاء طاغوت حرکت کرده و جزو عمّال و کارگزاران اصلیترین دشمن بشریت یعنی شیطان رجیم میشود.
وی با تأکید بر اینکه امیرالمؤمنین، امام علی (ع) «نوجوان را مانند زمین حاصلخیزی عنوان می کنند که هر بذری در آن بکاری همان را برداشت خواهی کرد»، افزود: والدین اگر نوجوان را در مسیر فطرت خداجوی او راهبری کنند، قطعا فرزند صالح نصیب آنها خواهد شد و اگر فرزند خود را در مسیری خلاف فطرت خداجوی او راهبری کنند جز زیان و خسارت چیزی برداشت نخواهد کرد.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: والدین باید نسبت به تربیت و آینده مهم ترین سرمایه زندگی خود حساس باشند و این سرمایه را نه تنها براساس الگوی اسلام تربیت کنند؛ بلکه نسبت به واسپاری تربیت فرزندان خود به دیگر مربیان نیز حساسیتهای لازم را داشته باشند.
اخوان تصریح کرد: در مسیر تربیت فرزندان و به ویژه نوجوانان به جز الگوی تربیتی، لقمه حلال و سبک تغذیه اسلامی نیز مهم است؛ چراکه انسان در مسیر بندگی خداوند به قدرت و قوای بدنی نیازمند است و اگر انسان قوت و انرژی لازم برای بندگی خداوند را نداشته باشد و به اصطلاح سالم و با نشاط نباشد، نمی تواند حتی کارهای روزانه و شخصی خود را انجام دهد و انجام اعمال عبادی نیز مانند امور روزانه نیاز به قوت و انرژی دارد.
وی با اشاره به اینکه وظیفه مدیریت تغذیه در خانواده بر عهده مادران است، گفت: متأسفانه امروزه غذای اکثر خانوادههای ایرانی به گوشت و برنج خلاصه میشود؛ درحالیکه طبع برنج سرد است و باید نهایتا دو روز در هفته مورد استفاده قرار گیرد و در روایتها بیان شده استفاده مداوم و زیاد از گوشت خوی حیوانی را در انسان تقویت می کند.
وی افزود: اگر نمیخواهیم آداب و خلق خوی اعضای خانواده و به تبع آن جامعه تغییر پیدا کند باید از مصرف زیاد گوشت پرهیز شود؛ در گذشته مطابق روایات گوشت دوبار در هفته مورد استفاده قرار می گرفت و به این ترتیب از کشتار بی رویه حیوانات، افزایش خشونت های اجتماعی و آسیب به محیط زیست جلوگیری میشد.
استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه در گذشته تنوع غذایی در سبد غذایی خانواده ها بسیار زیاد بود، ادامه داد: برای مثال در استان مازندان بیش از ۶۰۰ نوع غذا وجود دارد که ۲۰۰ نوع از این غذاها بدون گوشت آماده میشود؛ بنابراین مادران و بانوان باید با پخت انواع غذاها آشنا شده و غذای هفتگی خانواده را به یک نوع غذا محدود نکنند، چراکه ضمن بروز انواع بیماریها و تحلیل قوای جسمی افراد، در مبحث فرهنگی، اجتماعی و محیط زیست نیز آسیبزا است.
اخوان تصریح کرد: برای پیشگیری از ضعف جسمی نوجوانان و برای اینکه در فصل گرما خنک شوند، بهترین نوشیدنی برای تقویت قوای جسمی نوجوان و تقویت نوجوانان و جلوگیری از ضعف بدنی عرق کاسنی، شربت زعفران و آب زرشک است و برای تقویت و خنکی بزرگسالان نیز می توان به آنها شربت تخم ریحان داد.
وی با تأکید بر اینکه گلاب خنک کننده است ولی در تقویت قوای جسمی و رفع ضعف چندان مفید فایده نیست، تصریح کرد: شربت زعفران به شدت در تقویت قوای جسمی و رفع ضعف مفید است.
استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: خورشت بامیه و بامیه به شدت برای نوجوانان مفید بوده و مناسب فصل است و خوردن بامیه به شدت به تقویت قوای جسمی و رفع ضعف نوجوانان کمک می کند و مناسب فصل گرما است.