به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها، کارگاه صمیمانه‌های همسری با تبیین آداب همسرداری براساس مزاج خانواده به کار خود پایان داد.

این کارگاه به همت اداره فرهنگی خواهران با تدریس ناهید مظفری از اساتید حوزه و دانشگاه در آستان مقدس حضرت معصومه(س) در دو جلسه برای بانوان و کارشناسان مباحث خانواده برگزار شد.

مظفری در این کارگاه با بیان اینکه خداوند در آیات قرآن کریم از محبت، عهد غلیظ و مودت میان زن و شوهر یاد می کند و می فرمايد میان همسران این محبت را قرار داده تا خانه محل آرامش و رشد و تربیت فرزندان و به طبع آن بستر ساختن تمدن و جامعه متعالی پیشرو باشد؛ البته انتخاب درست شرط این محبت عهد غلیظ و مودت است.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه میان زن و شوهر محبت به صورت ابتدایی وجود دارد؛ اما این محبت قابل افزایش است، گفت: بیشتر شدن محبت زندگی را در طول سال‌های طولانی شیرین می‌کند و این شیرینی با گذشت و ایثار زن و شوهر زندگی را به پیمان ابدی و ناگسستنی تبدیل می‌کند که هیچ چیز نمی‌تواند این عهد غلیظ را سست کند.

وی اولین شرط افزایش محبت در زندگی را ایثار متقابل و همراهی زن و شوهر با یکدیگر دانست و تصریح کرد: زن و شوهر باید در زندگی از یکدیگر شناخت پیدا کنند و نقاط ضعف و قوت یکدیگر را دانسته و به تعبیر قرآن لباس هم باشند و ویژگی لباس این است که ضمن اینکه شخصیت و برازندگی فرد را نشان می‌دهد عیب‌های او را نیز می‌پوشاند.

مظفری با اشاره به اینکه خداوند زن و مرد را با روحیات متفاوت آفریده است، تصریح کرد: خط قرمز زن محبت احساس و به طور کلی عاطفه و دل اوست و خط قرمز مرد غرور و غیرت اوست و زن باید در تعامل با همسر این خطوط قرمز را محترم بشمارد و مرد هم باید در تعامل با همسرش به دل، عاطفه و احساس او توجه داشته و به این خط قرمز خدشه وارد نکند.

وی با بیان اینکه احترام و رعایت شخصیت همسر از نکاتی است که زندگی را برای زن و مرد شیرین می‌کند، تصریح کرد: سرد شدن مزاج به دلیل مصرف غذاهای با طبع سرد و مواد غذایی دارای افزودنی که طبع مزاجی انسان را سرد می کند روابط عاطفی میان زن و مرد و به طورکلی اعضای خانواده را سرد کرده و موجب ضعف قوای بدنی می شود؛ بنابراین مصرف غذاهای متعادل و مصرف غذاهای متناسب با فصل و مصرف غذاهای گرم و با طبع متعادل به بهبود روابط عاطفی و رفع ضعف قوای بدنی و سلامت مزاج افراد خانواده نیز کمک می‌کند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه غذای انسان دوای اوست و در کنار رعایت آداب معاشرت اجتماعی و دین‌مداری غذا نیز نقش مهمی در تربیت و خلق خوی خانواده دارد، یادآور شد: در مصرف غذاها باید تعادل را رعایت کرد و برای مثال مصرف زیاد گوشت و ادویه‌های تند مناسب نیست و در روابط عاطفی انسان به شدت اثرگذار است؛ بنابراین رعایت تعادل در مصرف غذاها امری ضروری است.