به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، آیت الله سید محمد سعیدی در جمع مسئولان هیئات مذهبی قم در سالن محراب حرم مطهرگفت: در قرآن، آیاتی هستند که آنها از پیامبر اسلام و همه مؤمنان خواسته که یادی از نام آوران کنند. «وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّهُ كَانَ صِدِّيقًا نَبِيًّا﴿مریم، آیه ۴۱﴾ و در اين كتاب به ياد ابراهيم پرداز زيرا او پيامبرى بسيار راستگو بود؛ «وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ إِسْمَاعِيلَ إِنَّهُ كَانَ صَادِقَ الْوَعْدِ وَكَانَ رَسُولًا نَبِيًّا» ﴿مریم، آیه ۵۴﴾ و در اين كتاب از اسماعيل ياد كن زيرا كه او درستوعده و فرستاده اى پيامبر بود؛ «وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ مُوسَى إِنَّهُ كَانَ مُخْلَصًا وَكَانَ رَسُولًا نَبِيًّا ﴿مریم، آیه ۵۱﴾ و در اين كتاب از موسى ياد كن زيرا كه او پاكدل و فرستاده اى پيامبر بود؛ وَاذْكُرْ فِي الْكِتَابِ مَرْيَمَ إِذِ انْتَبَذَتْ مِنْ أَهْلِهَا مَكَانًا شَرْقِيًّا ﴿مریم، آیه ۱۶﴾ و در اين كتاب از مريم ياد كن آنگاه كه از كسان خود در مكانى شرقى به كنارى شتافت.
آیت الله سعیدی درباره علت این که این یادآوری ها و یاد نام آوران که در قرآن است و از ما هم خواسته شده این کار را کنیم، اظهار داشت: نخستین نکته در این باره این است که یادآوری ها، یادآوری از اشخاص نیست، از شخصیت و افعال و کارها و خصلت هایشان است. لذا بعد از یادآوری، عنوان «صِدِّيقًا»، «صَادِقَ»، «مُخْلَصًا» و… به کار برده شده است. بنابراین وقتی خدا آنها را ارج می ندهد، ما هم باید ارج دهیم و پاسدار باشیم.
وی افزود: ثمره دیگر یادآوری این نام آوران، این است که وقتی ما از این بزرگان یاد کردیم، مردم متوجه می شوند که اگر کاری برای خدا کردند و بر محور الله حرکت کردند و اخلاص داشته باشند، هرچند در زمان خود دشمنی ها و در آتش افکندن ها، تهمت ها ونسبت های ضد اخلاقی دادن و…، ولی در نهایت، آنچه جاودانه خواهد ماند، همین نام آوران هستند و کسانی که از بین می روند، – به تعبیر قرآن-، کف های روی آب هستند که این ناوآوران را آزاد و اذیت کردند.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها ادامه داد: یاد این نام آوران و این بزرگان برای این است که دیگران بدانند این ویژگی ها تنها اختصاص به این ها نداشت. یعنی حضرت ابراهیم که به آن مقام رسید، یک مقامات اختصاصی است که آن را به کسی نمی دهند، ولی خصلت هایی دارد که این خصلت ها قابل الگو گیری است.
وی با بیان این که قرآن انبیا و اولیا را الگویی برای انسان ها معرفی کرده است، گفت: اگر نمی شود از این ها الگو گرفت، پس چرا خداوند در قرآن فرمود: «لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»؛ پس می شود از آنها الگو گرفت و افراد دیگر هم می توانند در رتبه نازله از آنها الگو بگیرند.
ایت الله سعیدی خاطرنشان کرد: نسل جوان ما دنبال قهرمان است و این روحیه در ذات آنهاست. قرآن و اهل بیت(ع) پیش از دیگران و بیش از آن که کفار و معاندان بخواهند برای جوانان ما الگو معرفی کنند، الگو قرار داده اند.
وی ادامه داد: یاد حضرت امام(ره)، هرچند از نظر شخصی بسیار ارزشمند بودند نه به عنوان یک شخص و با ویژگی شناسنامه ای که داشتند، بلکه از نظر شخصیت بسیار بزرگوار بود که حرکتی خالصانه برای خدا آغاز کرد. امام فرزند شهید و پدر شهید بود و از بیت آن بزرگوار خیرات و برکات زیادی برای ما نازل شد.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها افزود: امام متواضعانه در هیئات حضور یافتند. این حرکتی که هیئت های مذهبی می خواهند از خود نشان دهند و در ۱۲ محرم که درسال ۱۳۴۲ش مصادف با ۱۵ خرداد ماه بود، این روز را گرامی بدارند، نمک شناسی است. آن زمان امام خمینی(ره) به هیئت ها رفت، این تعامل و داد و ستد و ارتباط بین هیئات و رهبری نظام، از گذشته بوده و این ریشه ای و ارزشمند است.
آیت الله سعیدی با بیان این که امام خمینی(ره) برای ما جریان دینی و انقلابی و خط قرمز است، گفت: همه گروه ها، جناح ها و جریان های کشور تا زمانی که در خط دین و ولایت و صراط امام خمینی(ره) که صراط مستقیم است، باشد، مورد اکرام و احترام هستند.
وی ادامه داد: امام خمینی(ره) اختصاص به گروه و جناح خاصی ندارد، از این رو همه ما وظیفه داریم با افتخار امام(ره) و شخصیت هایی که به صورت نسبی، سببی، فکری و اعتقادی به ایشان وابسته هستند که سرآمد ایشان مقام معظم رهبری است که بر عهد خود با امام و انقلاب پایبند می باشد، گرامی بداریم.
وی در ادامه با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته برای گرامیداشت حضرت امام خمینی(ره) و قیام ایشان در ۱۲ محرم، به مناسبت همزمانی این روز با ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ش، گفت: زنده نگه داشتن یاد امام خمینی(ره) و شخصیت ایشان که خالصانه و در مسیر احیای دین الهی انقلاب اسلامی را راه اندازی کرد، اهمیت فراوانی دارد.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها خاطرنشان کرد: ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ همزمان با ۱۲ محرم بود، روزی که درآن امام را دستگیر کرده و بسیاری از مؤمنان را به شهادت رساندند. گرامیداشت ۱۵ خرداد معمولاً تحت الشعاع سالروز رحلت امام خمینی(ره) قرار می گیرد که امید است با گرامیداشت ۱۲ محرم، این روز هم که امام خمینی آن را برای همیشه روز عزا معرفی کرد، احیا شود.
وی با اشاره به جایگاه محرم در احیای اسلام و وحدت جامعه دینی گفت: داستان کربلا همواره موجب تحریک و بالندگی جامعه اسلامی درحفظ ازش های دینی است که نمونه آن آغاز انقلاب در محرم و در ادامه برچیده شدن فتنه ۸۸ در روز عاشورا بود.
آیت الله سعیدی افزود: در فتنه ۸۸ دست های آلوده و کثیف دشمنان از خارج کشور و فریب خوردگان در داخل کشور پشت ماجرای بود که تصمیم به نابود کردن اصل نظام و ولایت فقیه داشتند؛ ولی در محرم این سال، وقتی حرمت امام حسین علیه السلام در روز عاشورا شکسته شد، همگان نسبت به نیت شوم فتنه گران پی بردند و حرکت خودجوش مردم و هیئات مذهبی در ۹ دی موجب برچیده شدن این فتنه بزرگ شد.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به این جایگاه بزرگ، باید تلاش کرد محرم برای همیشه زنده و با شکوه باشد و از هر کاری که ممکن است به پیکره آن صدمه وارد کند، اجتناب نمود.