به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه علیها السلام خانم زنجانی در شبستان نجمه خاتون حرم مطهر با اشاره به فرازی از دعای مکارم الاخلاق امام سجاد علیه السلام گفت: امام سجاد علیه السلام در فرازی از این دعا به خداوند می فرمایند« بارالها مرا عامل کارهایی قرار ده که فردای قیامت درباره آنها از من سوال خواهی نمود.

وی افزود: مهم ترین سوال هایی که در قیامت از انسان می شود چهار سؤال است که امام صادق علیه السلام به استناد نصحیت لقمان به پسرش درباره این چها ر سوال می فرمایند که « لقمان به فرزندش نصحیت کرد و گفت که در قیامت، وقتی در موقف حساب قرار گرفتی چهار چیز را از تو می پرسند، اینکه جوانیت را چگونه از میان بردی، عمرت را در چه راه فانی کردی، مالت را از کجا به دست آوردی و آن را در چه راه صرف کردی.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که جوانی دوران قدرت و توانایی انسان است و انسان باید از این دوران برای بندگی خدا استفاده کند، تصریح کرد: حضرت علی علیه السلام می فرمایند« که دو چیز است که آدمی قدر آن را نمی داند مگر آنکه آن دو نعمت را از دست بدهد یکی نعمت جوانی و آن دیگر نعمت سلامت و عافیت است.

خانم زنجانی با تاکید بر این که امام رضا علیه السلام می فرمایند که « اگرجوان شیعه را بیایم که در دین تفقه نمی کند و موازین دینی را فرانمی گیرد او را کیفر خواهم داد و به یادگرفتن احکام دینی وادارش خواهم کرد»، ادامه داد: برهمین اساس جوان شیعه و مسلمان باید از فرصت جوانی برای یادگیری و تفقه در دین استفاده کند.

وی افزود: علت این تاکید امام رضا علیه السلام این است که اگر انسان در دوران جوانی احکام دینی را بیاموزد در میانسالی و پیری طبق آنها عمل خواهد کرد ولی اگر در جوانی از آنها غفلت کند وقتی به میانسالی و پیری رسید، گناهانش نیز متناسب با همان زمان رنگ خواهد گرفت.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: دومین پرسش قیامت، پرسش از عمر است و انسانی که تمام عمر خود را به سخنان لغو و بیهوده گویی صرف کرده بدترین سرنوشت را خواهد داشت و به عبارت دیگر در دنیا و آخرت خیر نمی بیند.

زنجانی اظهار کرد: حضرت رسول(ص) در این زمینه حدیثی گرانبها دارند و می فرمایند که « آن عملی که در قیامت سنگین و وزین است یکی صمت و سکوت بوده ، یکی حسن خلق است و دیگر آن که سخن گفتن را در چیزی که مورد ابتلا و احتیاج تو نیست ترک کن» و بر اساس سخن رسول خدا(ص) جوانی که به این سه عمل کند در قیامت با چهره خندان و شاد خداوند را ملاقات خواهد کرد زیرا سرچشمه بیشتر عذاب های جهنم زبان و سخنان لغو و بیهوده است.

وی یادآور شد: که پرسش از مال و چگونگی مصرف کردن آن از آخرین سوال های قیامت هستند و هر کس که مال خود را از راه حلال و زحمت به دست آورده باشد و آن را در راه حلال و پاکیزه صرف کرده باشد قطعا عاقبت به خیر خواهد شد و اگر غیر از این باشد به طور یقین در جهنم جای داشته و از پیروان آتش خواهد بود.