به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه علیهاالسلام، خانم زنجانی در حرم مطهر با بیان اینکه انسان باید از ملامت دیگران خودداری کند، گفت: ملامت کردن در اخلاق اسلام ممنوع است و خداوند ملامت کننده را به ملامت دیگران مبتلا می کند.
وی افزود: در این ز مینه از امام صادق(ع) حدیثی وجود دارد که ایشان می فرمایند« کسی که مؤمنی را مورد ملامت قرار دهد خداوند او را در دنیا و آخرت به ملامت و سرزنش دیگران مبتلا می کند».
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: همچنین در برخی از احادیث تجسس و کاوش در اعمال شخص مسلمان برای شناخت و ملامت او ، دوری جستن از خداوند نوعی شرک معرفی شده است.
زنجانی تصریح کرد: گاهی شخص مسلمان، مسلمان دیگری را در چیزی که به اختیار او نبوده و نیست مورد ملامت قرار می دهد که این کار در واقع اسائه ادب و تعدی به حریم پروردگار است و اضافه براین موجب اهانتی ناروا به فرد مسلمان می شود.
وی اظهار کرد: گاهی سرزنش افراد، ناشی از جهل و نادانی آنها است که پس از مدتی افراد ملامت کننده به خطای خویش واقف شده و در پایان خجالت زده و شرمسار می شوند.
استاد حوزه علمیه خواهران با اشاره به اینکه متأسفانه عده ای حتی ولی خدا را به علت انجام دستورات الهی مورد ملامت قرار می دهند که در تاریخ بارها این اتفاق برای ائمه معصومین(ع) رخ داده است، گفت: همانطور که گفته شد این افراد از روی جهل و نادانی به ملامت اقدام می کنند و اگر لطف خداوند شامل حال آنها شود، هدایت خواهند شد.
خانم زنجانی با بیان این که متاسفانه عده ای در ماجرای صلح امام حسن(ع)، قیام عاشورای امام حسین(ع) و مساله ولایتعهدی امام رضا(ع) این بزرگواران را مورد سرزنش و ملامت قرار دادند، افزود: ائمه معصومین(ع) هرگز با افراد ملامت کننده برخورد تندی نکرده بلکه سعی کردند که آنها را متوجه خطای خود کنند تا در مسیر درست هدایت قرار گیرند.
وی با تاکید براینکه ملامت موجب رنجش قلوب و در مواردی اگر در میان جمع صورت گیرد موجب ریختن آبروی یک مؤمن می شود، یادآور شد: کسی که به دنبال سعادت اخروی و هم نشینی با اولیای الهی است باید این عادت راترک کند و همچنین باید دقت کنیم که کودکان و نوجوانان را زیاد ملامت نکنیم زیرا ملامت طبق فرموده امیرمؤمنان امام علی(ع) شعله های لجاجت را در انسان شعله ور می کند.