پدر ازنظر کودک مظهر قانون، عدل و انصاف است کارشناس دوره‌های معارفی آستان حضرت معصومه(س) با اشاره به مقام و شأن والای پدر در نظام خانواده گفت: پدر ازنظر کودک مظهر قانون، عدل و انصاف است و می‌تواند پناهگاه خوبی برای خانواده باشد.

به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه علیهاالسلام، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید علیرضا تراشیون، استاد حوزه علمیه قم  شب گذشته در آستان حضرت معصومه(س) با اشاره به مقام و شأن والای پدر در نظام خانواده گفت: پدر ازنظر کودک مظهر قانون، عدل و انصاف است و می‌تواند پناهگاه خوبی برای خانواده باشد.

وی افزود: مهر، انصاف، ظلم و ستم، قدرت و مشی پدر در رفتار و آینده کودک بسیار مؤثر است.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه توجه به پاک زادگی فرزند یکی از بهترین راه‌های حفظ انتساب فرزند به پدر است، تصریح کرد: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید که « آن‌ها را به انتساب به پدرشان بخوان».

حجت‌الاسلام‌والمسلمین تراشیون با تأکید بر اینکه دنیای غرب گاهی انتساب به مادر را هم کافی می‌داند، ادامه داد: این نگرش سبب بی‌توجهی و عدم توجه فرزندان به خانواده شده و امروز شاهد هستیم که به دلیل همین نگرش محبت میان پدر و فرزند در غرب رو به فراموشی رفته و مسؤولیت اصلی تربیت فرزند به‌جای پدر بر دوش مادر بوده و مادر با سختی‌ها و دشواری‌های فراوان متولی امر تربیت کودک است.

وی بابیان اینکه رسالت و نقش پدر در حدی در خانواده اهمیت دارد که خداوند و رسولش کار و تلاش پدر را برای تأمین رزق و معاش خانواده برابر با جهاد درراه خدا و اجر شهادت می‌دانند، ادامه داد: فرزندان بر سر سفره پدر و مادر میهمان هستند و پدر و مادر به‌عنوان میزبان باید وظایف خود را در مقابل این میهمان و امانت الهی به‌درستی انجام دهند.

کارشناس دوره‌های معارفی آستان حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه در مقابل حقوق فرزند بر پدر، خداوند برای پدر هم حقوقی نسبت به فرزند قرار داده است، گفت: کسب اجازه از پدر در امور مختلف و پذیرش ولایت او از اولین این وظایف و حقوق است که مانند نماز بر فرزند واجب بوده و فرزند باید به این وظایف عمل کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین تراشیون با تأکید بر اینکه تصور کودک از پدر در سن دوماهگی شکل می‌گیرد، گفت: کودک از زمان تولد تا دوماهگی به‌شدت به مادر وابسته است اما از دوماهگی تصور او نسبت به پدر شکل‌گرفته و پدر وارد ذهن او می‌شود.

وی افزود: کودک از دوماهگی درمی‌یابد که پدر برایش پناهگاه، معلم، رهبر و قانون‌گذار است و کودک در این سن پدرش را مظهر شعور عقل و دانش در خانواده می‌داند.

استاد حوزه علمیه قم بابیان این‌که  کودک در سن دو تا سه‌سالگی پدر را بزرگ‌ترین شخصیت و عاقل‌ترین فرد می‌داند، افزود: در این سن اگر کسی چیزی علیه پدر کودک بگوید، کودک از پدر خود دفاع می‌کند و در این سن کودک در خانه با پدر خود رفتاری رسمی دارد و بیشتر از کانال مادر با پدر ارتباط برقرار می‌کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین تراشیدن یادآور شد: بر همین اساس در این سن مادر باید مراقب باشد که شخصیت پدر را در نزد کودک تخریب نکرده و پل ارتباطی خوبی برای فرزند با پدرش باشد تا به‌این‌ترتیب کودک بتواند ازنظر روانی و شخصیتی رشدی متعادل و سالم را پشت سر بگذارد.