استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه امام صادق(ع)در خصوص مقام شفاعت حضرت معصومه سلام الله علیها می فرمایند که شفاعت ایشان برای بهشتی شدن تمام شیعیان کافی است، گفت: حضرت در ادامه روایات می فرمایند « خداوند حرمى دارد كه مكه است، پيامبر(ص) حرمى دارد و آن مدينه است و حضرت على علیه السلام حرمى دارد و آن كوفه است و قم كوفه كوچك است و زنى از فرزندان من در قم از دنيا مى رود كه اسمش فاطمه دختر موسى علیه السلام است و به شفاعت او همه شيعيان من وارد بهشت مى شوند».
به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها، حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی شب گذشته در حرم مطهر با اشاره به اینکه يكي از ويژگيهاي حضرت معصومه سلام الله علیها ورود زيارتنامه مأثور از جانب امام معصوم(ع) برای ایشان است، گفت: بعد از حضرت زهراسلام الله علیها، حضرت معصومه سلام الله علیها تنها بانوي بزرگواري است كه زيارت مأثور دارد.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: بانوان برجسته اي چون آمنه بنت وهب سلام الله علیها، فاطمه بنت اسدسلام الله علیها، خديجه بنت خويلدسلام الله علیها، ام البنين سلام الله علیها، زينب كبري سلام الله علیها، و نرجس خاتون سلام الله علیها كه هيچ شك و ترديدي در مقام بلند و جايگاه رفيع آنها نيست، هيچ كدام زيارت مأثور ندارند و اين نشانگر مقام بسيار والاي اين بانوي بزرگوار اسلام در ميان بانوان اهل بيت عصمت(ع) است.
حجت الاسلام حسینی قمی ادامه داد: علامه مجلسی در مورد زيارتنامه معروف حضرت معصومه سلام الله علیها این گونه نقل می کنند که در برخي از كتب زيارات ديدم كه «علي بن ابراهيم» از پدرش«ابراهيم بن هاشم» از «سعد بن سعد احوص» از علي بن موسي الرضاسلام الله علیها روايت كرده كه امام رضا علیه السلام فرموده اند «يا سعد عندكم لنا قبر» اي سعد در نزد شما از ما قبري هست که سعد در پاسخ امام رضا علیه السلام می گوید« فدايت گردم آيا قبر فاطمه دختر موسي بن جعفرسلام الله علیها را ميفرماييد» که امام رضا علیه السلام فرمود«آري، هر كس او را زيارت كند در حالي كه عارف به حق او باشد بهشت از آن اوست پس هر گاه به كنار قبر او آمدي، در نزديك سر او بايست و ۳۴ مرتبه الله اكبر و ۳۳ مرتبه سبحان الله و ۳۳ مرتبه الحمدالله بگو، سپس بگو: السلام علي آدم صفوه الله».
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه از نكات قابل توجه در مورد كريمه اهل بيت حضرت معصومه سلام الله علیها اين است كه بعد از زيارت چهارده معصوم براي هيچ يك از انبياء و اولياء در حد زيارت آن حضرت توصيه و ترغيب و تشويق نشده است، ادامه داد: در روايات معتبر از سه معصوم (ع) براي زيارت آن حضرت ترغيب و تشويق رسيده است و پاداش زيارت حضرت معصومه را بهشت تعيين كردند و تعبيرات ارزشمندي چون اهل بهشت است، بهشت از آن اوست، بهشت براي او ثابت است براي زائران آن حضرت از جانب امامان معصوم بیان شده است.
وی افزود: ابن قولويه در كتاب بسيار ارزشمند «كامل الزيارات» كه يكي از معتبرترين كتابهاي قرن چهارم است. با سند معتبر از امام جواد(ع) روايت كرده است كه فرمود «من زار عمتي بقم فله الجنه» یعنی هر كس عمه ام را در قم زيارت كند بهشت از آن اوست.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی ادامه داد: شيخ صدوق با سند صحيح از امام رضا علیه السلام روايت ميكند كه فرمود: «من زارها فله الجنه یعنی هر كس او را زيارت كند بهشت از آن اوست».
وی افزود: همچنین امام صادق علیه السلام قبل از ولادت امام کاظم علیه السلام پدر حضرت معصومه و قبل از ولادت ایشان می فرمایند که « خداوند حرمى دارد كه مكه است، پيامبر(ص) حرمى دارد و آن مدينه است و حضرت على علیه السلام حرمى دارد و آن كوفه است و قم كوفه كوچك است كه از هشت درب بهشت سه درب آن به قم باز مى شود و زنى از فرزندان من در قم از دنيا مى رود كه اسمش فاطمه دختر موسى علیه السلام است و به شفاعت او همه شيعيان من وارد بهشت مى شوند».
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: این احادیث به خوبی جایگاه حضرت معصومه سلام الله علیها را بیان می کنند و اما اینکه چرا ایشان قم را به عنوان محل استراحت و مدفن خود انتخاب کردند این بود که قم از همان ابتدا شهری عالم پرور بود و علمای زیادی از جمله علی بن ابراهیم، علی بن بابویه، میرزای قمی، زکریا ابنآدم، زکریا ابنادریس، آدم بن اسحاق در این شهر زندگی می کردند و حضرت معصومه سلام الله علیها هم به همین دلیل شهر قم را با هدف و برنامه قبلی به عنوان محل استراحت و دفن خود انتخاب کردند.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی تصریح کرد: همچنین مردم قم محبان و شیعیان واقعی اهل بیت(ع) بودند و اولین کسانی که خمس و زکات مال خود را به امام معصوم(ع) دادند مردم قم بودند به همین دلیل حضرت معصومه سلام الله علیها این شهر را به عنوان مرقد و محل دفن خود انتخاب کردند.
انتهای پیام۱۱۲/