سخنران آستان حضرت معصومه علیهاالسلام گفت: مقام رضا، مقام تسلیم محض در برابر نتیجه امور و واگذاری آن به خداوند است.

به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه علیهالاسلام؛ خانم فرخی، شامگاه گذشته در آستان حضرت معصومه علیهاالسلام با بیان اینکه یکی از مقام‌هایی که بندگان مخلص خداوند به آن دست می‌یابند مقام رضا و رضایت در برابر خداوند است، گفت: رسیدن به این مقام بسیار سخت بوده و انسان نمی‌تواند بدون مجاهدت و غلبه بر نفس به این مقام برسد.

وی افزود: منظور از مقام رضا، تسلیم محض در برابر خداوند است و در این مقام انسان سعی می‌کنند که تمامی امور را مطابق با دستور خداوند انجام داده و نتیجه امور را به خدا واگذار کند و اگر نتیجه مطابق میل او بود خداوند را شکر می‌کند و اگر نتیجه مطابق میل او نبود با زهم گله و شکایت نکرده و شاکر خداوند است.

سخنران حرم حضرت معصومه علیهاالسلام تصریح کرد: اگر انسانی کاری را مطابق دستور خداوند انجام داد ولی نتیجه‌اش مطابق میل او نبود نباید تصور کند که خداوند از او راضی نیست بلکه باید دقت کند که خداوند حکیم بوده و زمان شناس است و شاید اراده خداوند در حال حاضر برای بنده به آن نتیجه نیست به همین دلیل باید صبر کند و همواره تابع اراده خداوند باشد.

فرخی ادامه داد: بعضی از افراد زمانی که کاری را انجام می‌دهند و به نتیجه مطلوب می‌رسند، تصور می‌کنند که به مقام‌های خاصی دست یافته و از بندگان مطیع خداوند هستند در حالی که این تصور خود نیز از وسوسه‌های شیطان بوده و انسان را دچار کبر و غرور کرده و سرانجام زمینه انحراف او را از وادی معرفت فراهم می‌کند. استاد حوزه علمیه قم افزود: همچنین اگر انسان کاری را مطابق میل و اراده خداوند انجام می‌دهد و نتیجه مطلوب نظر او نشد نباید احساس ناامیدی کرده و تصور کند که خداوند از او ناراضی است؛ زیرا ناامیدی و یأس یکی از بزرگترین تیرهای شیطان برای گمراهی انسان بوده و ناامیدی از گناهان کبیره محسوب می‌شود.

فرخی با بیان اینکه انسان همواره باید در نقطه اعتدال حرکت کند، ادامه داد: انسان با توکل به خدا به مقام رضا و رضایت می‌رسد؛ بنابراین برای اینکه بتوانیم به این مقام برسیم باید همواره تکالیف را مطابق برنامه الهی انجام داده و به جای تعیین تکلیف برای خدا نتیجه تکالیف را به خداوند واگذار کنیم و هر نتیجه‌ای که در پایان کار اتفاق افتاد به آن نتیجه راضی باشیم.

وی یادآور شد: البته رضایت به نتیجه تکالیف نمی‌تواند دلیل دعا نکردن برای رسیدن به نتیجه مطلوب باشد بلکه انسان همواره باید برای رسیدن به خواسته‌های خود به درگاه خداوند دعا کند.