به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه علیهاالسلام، حجتالاسلام احمدنژاد شامگاه چهارشنبه در شبستان امام خمینی(ره) ضمن اشاره به انواع امراض جسمی در انسانها گفت: علما و دانشمندان قائل هستند که در جسم انسان دو نوع مریضی وجود دارد، یکی از آنها همراه با درد بوده و موضع درد مشخص میباشد و اطبا به راحتی میتوانند آن را تشخیص و معالجه نمایند. دیگری همراه با درد نیست و مستلزم بررسیهای گوناگون پزشکی میباشد که امراض سرطانی از نوع دوم میباشد که تشخیص و معالجه آن کمی پیچیده میباشد.
وی افزود: امراض روحی انسان نیز همانند مریضی از نوع دوم و بدون درد میباشد و به علت اینکه دردی به همراه ندارد معمولاً انسانها متوجه آن نمیشوند و با غفلت خود، این نوع مریضی تا جایی پیش میرود که یکدفعه انسان را به زمین میزند و تمام عبادتش هدر میرود.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: دینداری بعضی از انسانها دنیاگریزانه است و تا زمانی که در بوته آزمایش قرار نگرفتهاند همواره دین خود را حفظ میکنند. آنها تا موقعی که در هیئت، مسجد و محیطهای دینی هستند دیندار میباشند و اما زمانی که مورد امتحان الهی قرار بگیرند و یا به پست و مقام و ثروتی دست پیدا نمایند، بلافاصله چهره عوض کرده و از دین گریزان خواهند شد. علت این مسئله همان وجود امراض روحی است که متأسفانه معالجه نشده است.
حجتالاسلام احمد نژاد تأکید کرد: نمونه بارز این نوع دینداری و غفلت از امراض روحی، شمر بن ذیالجوشن میباشد که باآنهمه خدماتی که داشت در مقابل امام حسین علیهالسلام شمشیر کشید و امام معصوم را به شهادت رساند.
وی یادآور شد: اصل دین به چهره و ظاهر و عبادت زیاد نیست بلکه باید وجود انسان زلال و صاف باشد؛ گاهی مواقع همین عبادتها باعث حجاب بیشتر افراد میشود و غرور انسان را بیشتر میکند.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: اگر انسان بخواهد دچار سرطان روحی نشود و این سلولهای سرطانی در اعماق وجودش ریشه ندواند باید زودتر به فکر لایروبی حوض وجودش باشد و ناخالصیها را از درون خود پاک نماید.
حجتالاسلام احمد نژاد در پایان گفت: انسان نباید به اعمال و عبادات خود مغرور شود چراکه عابدان و زاهدان بزرگی بودند که بهواسطه همین غرورشان جهنمی شدند و از درگاه الهی طرد گشتند. ابلیس نمونه بارز این مسئله است و بااینکه قریب به شش هزار سال عبادت خداوند را انجام داده بود، اما بهواسطه غرور و تکبر خود از درگاه الهی برای همیشه طرد شد.