به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلامالله علیها، حجتالاسلام حسینی قمی شب گذشته بعد از نماز مغرب و عشاء در ادامه سلسله نشستهای «درسهایی از نهجالبلاغه» با اشاره به فرا رسیدن ایام فاطمیه اظهار کرد: امام جواد علیهالسلام در توصیهای به یکی از اصحاب میفرماید اگر به سفر حج مشرف شدید و قصد طواف نیابتی داشتید به نیابت از حضرت زهرا سلامالله علیها طواف کنید که افضل اعمال و افضل نیابت است.
وی افزود: در طول تاریخ دشمنان اهلبیت(ع) اصرار داشتند نام حضرت زهرا سلامالله علیها فراموش شود و به دنبال نابودی و محو نام بانوی دوعالم بودند اما در مقابل ائمه معصومین(ع) اصرار داشتند نام حضرت زنده بماند.
حسینی قمی تأکید کرد: در طواف هیچگاه نیت شخص ظهور و بروز ندارد و احدی متوجه نمیشود شخص طواف کننده به نیت چه کسی در حال طواف است اما امام جواد علیهالسلام میفرمایند اگر به نیت حضرت زهرا سلامالله علیها طواف شود افضل اعمال است به همین خاطر اگر نیت که ظهور و بروز ندارد اینگونه افضل باشد بهطریقاولی اعمال و اقداماتی که برای حضرت زهرا سلامالله انجام شود و ظهور و بروز داشته باشد افضل خواهد بود.
استاد حوزه علمیه یادآور شد: برگزاری مجالس عزاداری در ایام فاطمیه، تألیف کتب در خصوص بانوی دو عالم، تعظیم شعائر، نصب پرچم و… همگی ظهور و بروز خارجی دارد و افضل اعمال خواهد بود و ثواب بیشتری دارد.
وی خاطرنشان کرد: در فاطمیه دوم باید توجه بیشتری به اقامه عزا داشته باشیم و کوتاهیهای فاطمیه اول را دنبال کنیم.
حسینی قمی افزود: خطبه فدکیه حضرت زهرا سلامالله علیها یا بهتر بگوییم خطبهای که در دفاع از حریم ولایت بود باید محور گفتگوها قرار گیرد و اهل منابر و تریبوندارهای مقدس باید بخشی از مطالب خودشان را به این خطبه نورانی اختصاص دهند.
سخنران آستان مقدس در ادامه گفت: سند این خطبه نورانی در قدیمیترین منابع معتبر شیعه و اهل سنت وجود دارد و هیچ خدشهای به آن وارد نیست.
وی افزود: زمانی که حضرت برای ایراد خطبه میخواستند راهی مسجد شوند، یک مقنعه و روسری بلندی بر سر نمودن و یک جلباب یا همان پوشش سراسری چادر بر تن کرده که چادر در حقیقت حجاب فاطمی است و حجاب فاطمی همین است و حضرت تنها نرفتند بلکه با جماعتی از بانوان همفکر و خویشان خود راهی مسجد شدند.
حسینی قمی تأکید کرد: حضرت همانند رسول خدا قدم برمیداشته و داخل مسجد شدند که مملو از انصار و مهاجرین بود و جماعت حاضر در مسجد به احترام حضرت پردهای در مسجد نصب کردع و حضرت قبل از ایراد خطبه ناله سر دادند و جماعت گریه کردند اما بعد از ایراد خطبه همین جماعت حضرت را یاری نکرده و ایشان را تنها گذاشتند.
سخنران حرم بانوی کرامت افزود: خطبه حضرت زهرا سلامالله علیها ۱۲ بخش دارد که بخش چهارم در خصوص خدمات حضرت علی علیهالسلام است که بانوی دوعالم خطاب به حاضرین گوشزد میکند و به دفاع از حریم ولایت میپردازد که بسیار با اهمیت و مهم است و در حقیقت خطبه فدکیه، خطبه دفاع از ولایت است.