به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلامالله علیها، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی پیش از ظهر امروز در برنامه رسانه ای تفسیر قرآن کریم در جوار ضریح مطهر بانوی کرامت اظهار کرد: حدود ۱۰ آیه در سوره عنکبوت به بحث پیرامون حضرت لوط و آسیبی که جامعه آن زمان را فرا گرفته بود پرداخته است.
وی با بیان اینکه هر پیامبری گرفتار یک آسیب بوده است، گفت: حضرت شعیب علیه السلام گرفتار آسیب اقتصادی و کم فروشی بودند و حضرت موسی و ابراهیم علیهماالسلام گرفتار آسیب اعتقادی شرک و بت پرستی بوده اند و زمان حضرت لوط آسیب اخلاقی، بی بندوباری و همجنس گرایی بوده و حضرت لوط سی سال در بین این قوم تبلیغ کردند و بعد نفرین کردند و عذاب بر این قوم نازل شد.
سخنران حرم بانوی کرامت با بیان اینکه قرآن می فرماید حضرت لوط به قومش می گفت شما به دنبال فحشاء و کار زشت می روید درحالی که سابقه نداشته کسی چنین کاری را به صورت رسمی انجام دهد، افزود: حضرت لوط می فرمود میل به غریزه جنسی را نباید با حرام ارضاء کنیم بلکه باید از راه ازدواج و تکثیر نسل و تشکیل خانواده به این میل غریزی پاسخ داد ولی شما این راه رابسته و دنبال حرام رفته اید.
وی ادامه داد: متأسفانه قوم لوط پاسخشان یک کلمه بود که اگر راست می گویی و تو پیامبر خدا هستی بگو عذاب الهی بیاید و ما را نابود کند و ایشان هم دعا کرد خدایا من را بر این قوم مفسد پیروز کن و خدا عذاب را نازل کرد.
رفیعی با اشاره به عوامل و موانع تشکیل خانواده گفت: در اسلام تشکیل خانواده یک اصل و اساس است و هیچ ساختمانی محکمتر، زیباتر و عزیزتر از ازدواج نیست و در روایت داریم که مسکین کسی است که همسر ندارد زیرا آرامش و سکونت ندارد.
وی افزود: امیرالمؤمین علیه السلام فرمودند سه چیز را به تأخیر نیندازید اول نماز وقتی زمانش رسیده است، دوم تشییع جنازه وقتی که میت تجهیز شد و سوم ازدواج زمانی که کفوی برای انسان پیدا شد.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: پیامبر صلوات الله علیه و آله فرمودند کسی که پنج چیز دارد دیگر چیزی از سعادتمندی دنیا کم ندارد و باید شاکر باشد اول زن صالح و خوب که او را در امور دین و دنیا کمک کند، دوم فرزندان نیک، سوم شغلش در شهر خودش باشد، چهارم خوش اخلاقی و مدارا با مردم و پنجم محبت اهل بیت علیهم السلام.
وی با بیان اینکه اسلام تأکید زیادی بر ازدواج دارد، گفت: در روایت است که وقتی خطبه عقدی خوانده می شود صدای ناله شیطان بلند می شود و نمازی که انسان متأهل می خواند هفتاد برابر نمازی است که انسان مجرد می خواند زیرا خانواده و نسل مهم است و در ازدواج بحث غرایز جنسی مطرح نیست بلکه بحث محبت و انس و تکثیر نسل و آرامش انسان است.
رفیعی با بیان اینکه ازدواج بالاترین بنا در جامعه است، ابراز کرد: هم کسانی که برای اولین بار می خواهند ازدواج کنند و هم کسانی که به هر دلیلی همسر خود را از دست داده اند باید ازدواج کنند و تشکیل خانواده بدهند و باید زمینه این کار در جامعه فراهم شود.
وی با اشاره به موانع ازدواج، گفت: یکی از مهمترین موانع ازدواج مشکلات اقتصادی از جمله بیکاری و گرانی است و دولت باید از اشتغال زایی حمایت کند و وام ازدواج را به راحتی بدهند و اگر کسی ازدواج کرد در سربازی تخفیف بدهند و در شهر خودش خدمت کند و خیران برای تسهیل ازدواج جوانان وقف کنند.
کارشناس مذهبی رسانه ملی ادامه داد: در زمان حکومت امیرالمؤمنین علیه اسلام جوانی مبتلا به خود ارضایی شده بود، ایشان او را احضار و تنبیهش کردند سپس از بیت المال به او پول دادند تا ازدواج کند و در روایت است که اگر کسی جوان مجردی را کمک کند تا ازدواج کند خداوند در روز قیامت به او نظر رحمت می کند.
وی دومین مانع ازدواج را عامل روانی و ترس دانست و گفت: قرآن می گوید از ازدواج نترسید زیرا خدا شما را بی نیاز می کند و روایت می گوید کسی که از ازدواج به خاطر فقر بترسد فقیرتر می شود و باید با توکل بر خدا ازدواج کرد.
رفیعی مانع سوم ازدواج را مانع اجتماعی دانست و افزود: وقتی در جامعه فساد نهادینه شد، فحشاء و دوستی های خیابانی زیاد شد، روابط دختر و پسر آسان شد، مراعات امور مربوط به پوشش و حجاب نشد و ولنگاری در جامعه زیاد شد خود به خود جوانان به سمت ازدواج نمی روند و انگیزه ازدواج کم می شود.
وی با اشاره به موانع دیگر ازدواج از جمله عدم شناخت همسر مناسب، اظهار کرد: باید افرادی در شهر باشند که زمینه آشنایی افراد را فراهم کنند و چه بسا دختران و پسران خوب در جامعه قصد ازدواج دارند ولی همدیگر را نمی شناسند زیرا پیامبر صلوات الله علیه و آله هم جوانان را به هم معرفی می کردند و بستگان خود را همسر می دادند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ما مشکل جدی در بحث جمعیت داریم و جامعه رو به پیر شدن می رود، گفت: یکی از آثار مهم ازدواج تکثیر نسل است ولی متأسفانه خانواده ها یا تک فرزند هستند و یا فرزند نمی آورند و سقط جنین تبدیل به خطر جدی شده است در حالی که خداوند فرموده که فرزندان خود را از ترس فقر نکشید زیرا من هم آنها و هم شما را روزی می دهم.