به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام اللهعلیها، حجت الاسلام والمسلمین سعیدی آریا شب گذشته در محفل سخنرانی حرم بانوی کرامت گفت: خداوند راه هدایت را به انسانها نشان داده است اما دو برخورد مختلف با این هدایت وجود دارد که عدهای منعطف هستند و هدایت را می پذیرند و عده ای نیز مسیر هدایت را قبول نمی کنند.
استاد حوزه علمیه افزود: رسول اکرم نگرانی های متعددی نسبت به امت خودشان داشتند که یکی از آن ها این بود که حضرت می فرمودند من از فقر امت هراسی ندارم بلکه از تکاثر اموال امت می ترسم.
سعیدی آریا تاکید کرد: عده ای به خاطر چشم هم چشمی آنقدر اموال جمع می کنند که قابل شمارش نیست و همواره با اهل دنیا فقط تعامل دارند و با فقرا رفت و آمدی ندارند.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطر نشان کرد: زمانیکه ملاک و معیار زندگی، کثرتگرایی در اموال باشد، نتیجه اش زندگی نکبتباری است که رها شدن از آن آسان نیست.
وی یادآوردشد: از دیگر نگرانیهای رسول خدا برای امت خود، عصیان عمدی امت است چرا که گاهی انسان از روی غفلت دچار عصیان و طغیان می شود اما گاهی انسان با وجود مشاهده حق و حقیقت، عمدا مسیر طغیان و خطا را انتخاب می نماید.
سعیدی آریا تاکید کرد: در واقعه کربلا، امثال عمرسعد حق را می دانستند اما حرص پست و مقام و… مانع از حق گرایی شده بود.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: شکم بارگی و شکم پرستی و غوطهور شدن در افعال حیوانی از دیگر نگرانیهای رسول خدا نسبت به امت خود است چرا که باعث می شود افق دید انسان بر محور دنیا متمرکز شود.
سعیدی آریا خاطر نشان کرد: کسالت، پرخوری و پر خوابی، کسب عنوانهای حیوانیت، زندگی با تردید عقیدتی و عدم انعطاف قلب انسان به حقیقت همگی از مصادیق نگرانیهای رسول خدا نسبت به امت است.
سخنران حرم بانوی کرامت اظهار کرد: گاهی انسان به مرحله ای می رسد که لسانش شیطانی خواهد شد.
وی تاکید کرد: تبعیت از هوای نفس و آرزوهای طولانی، از دیگر نگرانی های نبی خدا نسبت به عملکرد امت خود است چرا که هوای نفس همواره انسان را به سمت بدیها سوق می دهد و کسی که آرزوهای طولانی دارد با خشم از خداوند از دنیا خواهد رفت و خود را طلبکار از خداوند خواهد دانست.
سعیدی آریا گفت: باید باور کنیم که مرگ حق هست و به معنای پایان راه نیست بلکه شروع راه جدید است.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطر نشان کرد: تبعیت از هوای نفس جهت گیری قلب را تغییر می دهد و همت انسان را به سمت دنیا گرایی معطوف خواهد کرد.
وی افزود: امتحان وسعت مالی از امتحان فقر بزرگ تر و سخت تر است چرا که بر اساس روایت، تکالیف و آزمایش انسان ثروتمند به مراتب بیشتر از انسان فقیر است.
سعیدی آریا یادآور شد: در زمان وسعت مالی، شیطان وسوسه خواهد نمود و وعده فقر به انسان خواهد داد به همین خاطر توصیه شده است در امور خیر باید سبقت گرفت تا شیطان زمان وسوسه کردن نداشته باشد چرا که طغیان ، سرکشی و خود محوری انسانها در زمان ثروتمندی به مراتب بیشتر از زمان فقر است.
وی در پایان گفت: از مهم ترین نگرانی رسول خدا برای امت خود، تفسیر و تاویل آیات قرآن بر اساس سلیقه شخصی است چرا که قرآن بدون اهل بیت(ع) نتیجه اش افکار سلفی و وهابیت است.
در این سخنرانی که برای زائران معمولی در حرم کریمه اهل بیت انجام شده، به دارایی اشاره شده که زیانبار است! اما در این روزگار این مشکل چند درصد از زائران و مردم معمولی را درگیر کرده است؟ که سخنرانی برای آنها به این مورد اشاره میکند؟
ضمن اینکه بر این اساس آنچه در سوره تکاثر مورد نکوهش شدید قرار گرفته است مداومت و استمرار بر فخر فروشی و کسب عزت و موقعیت اجتماعی در پرتو دارایی و اولاد است. (مصطفوی، حسن، التحقيق في كلمات القرآن الكريم، ج۱۰، ص۲۷)، توجه کنید اولاد هم هست، یعنی فرزندان زیاد هم میتواند آسیبزا باشد، اما در سخنرانی به آن اشاره نشده، پیشنهاد میشود موضوع سخنرانی با توجه به فضای جامعه انتخاب شود و بهتر است اگر سخنرانی با منشاء قرآنی و حدیث انجام میشود کامل باشد، تا مصداق کلام شریفه «نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَنَكْفُرُ بِبَعْضٍ» نباشیم.