به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلاماللهعلیها، حجتالاسلام والمسلمین سید حسین مؤمنی، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی(ره)، ضمن اشاره به فرازهایی از کتاب عیون اخبار الرضا(ع)، به حکمتهای ۵ فرمان الهی به یکی از پیامبران از امام رضا علیهالسلام نقل شده اشاره کرد و ابراز داشت: نخستین دستوری که در رابطه با فرمان خوردن، خشم و عصبانیت آدمی بود که در ابتدا همچون کوهی بزرگ به نظر میآید که با نزدیکشدن برای تسلط بر آن کوچکتر و کوچکتر شده، به لقمهای حقیر برای بلعیدن تبدیل میگردد.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت دومین فرمان کتمان را که در این روایت به تشت طلا تشبیه شده بود را عمل صالح مخفی آدمی دانست که اگر برای خدا انجام شود، خداوند آن را آشکار میسازد.
مؤمنی سومین فرمان پذیرش در روایت را که به پناه پرنده تشبیه شده بود را نصيحت و اندرز خيرخواهان انسان متعهد توصیف کرد و ابراز داشت: امام رضا علیهالسلام در این روایت میفرمایند؛ نصيحت و اندرز خيرخواهان متعهد را بپذير و آن را در وجود خود پناه ده و بپذير تا تو نیز در پناه آن به سعادت برسی، نگذار كه آن اندرزهای سودمند در چنگال صياد هوای نفست نابود گردند.
وی با تأکید بر این که سپاسگزاری انسان در مقابل موعظه، نصیحت و امربهمعروف و نهیازمنکر دیگران و پذیرش آن، برکت زندگی را افزایش میدهد، خاطرنشان ساخت: ثامنالحجج علی بن موسیالرضا علیهالسلام چهارمین فرمان را پرهیز از ناامیدی طلب کنندگان یاری و کمک توصیف نموده، يكی از اركان اقتصاد خوب را توجه همهجانبه به نيازمندان و مستضعفان ذکر میکنند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت افزود: امام(ع) پنجمین فرمان فرار که به بوی تعفن مردار تشبیه شده بود را مجلس بدگویی و غيبت پشت سر مؤمنان دانست که باید همواره از آن گریزان بود؛ همواره باید آبروی برادر مؤمن خود را حفظ نموده از مجلس غیبت گریزان باشیم.
مؤمنی در بخش دیگری از سخنان خود به روایتی در رابطه با موعظه رسولالله صلیالله علیه و آله به امیرالمؤمنین علی علیهالسلام اشاره کرد و با بیان این که جامعه ما امروز شدیداً نیازمند موعظههای نورانی اهلبیت علیهمالسلام است، اظهار داشت: اگر جامعه ما به موعظههای اهلبیت عصمت و طهارت علیهمالسلام عمل کنند، بسیاری از مشکلات که متوجه جامعه شده رفع و ابتلائات دفع خواهد شد.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر افزود: پیامبر اعظم صلیالله علیه و اله در موعظهای به امیرالمؤمنین مستحب را فرع بر واجب ذکر نموده، میفرمایند؛ «یا علی إذا رأیت أن الناس یشتغلون بالنوافل فاشتغل أنت بالفرائض.» ای علی! هرگاه دیدی مردم به مستحبات مشغول هستند تو واجباتت را به جا آور.
مؤمنی در اشاره به فراز دیگری از موعظه ششگانه رسولالله صلیالله علیه و آله «وإذا رأیت أن الناس یشتغلون بعمل الدنیا فاشتغل أنت بعمل الآخره»، با بیان این که هرگاه دیدی مردم به کار برای دنیایشان مشغول هستند تو برای آخرتت کار کن، اظهار داشت: پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله میفرمایند؛ «وإذا رأیت أن الناس یشتغلون بعیوب الناس فاشتغل أنت بعیوب نفسک.» هرگاه دیدی مردم به عیوب یکدیگر مشغول هستند تو عیوب نفس خود رایادآوری کن. انسانی که پر از عیب است؛ به چه مجوزی نقص دیگران را علنی میسازد!
وی با بیان این که پیامبر گرامی اسلام در ادامه موعظه به مولی الموحدین علی علیهالسلام میفرمایند؛ هرگاه دیدی مردم به تزئین دنیا مشغول هستند تو آخرتت را تزئین کن، تصریح کرد: هیچ بنایی برای صاحبش ماندگار نخواهد بود؛ لذا سزاوار این است که انسان مسیر زهد و رهایی از تعلقات دنیا را در پیش بگیرد.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت افزود: پیامبر اعظم محمد مصطفی صلیالله علیه و آله میفرمایند؛ «وإذا رأیت أن الناس یشتغلون بکثره العمل فاشتغل أنت بصفوه العمل.» هرگاه دیدی مردم به اعمال زیاد مشغول هستند تو اعمالت را پاکیزه و درست به جا آور.
مؤمنی ضمن اشاره به فراز پایانی موعظه پیامبر گرامی اسلام صلیالله علیه و آله که فرمودند؛ «وإذا رأیت أن الناس یتوسلون بالخلق فتوسل أنت بالخالق»، هرگاه دیدی مردم به خلایق متوسل میشوند تو به خدای خودت متوسل شو؛ خاطرنشان ساخت: ماه رجب کسب آمادگی نفس و جان برای میزبانی از معارف الهی ماه مبارک رمضان است. ابراز عجز و التماس و اظهار و ارائه فقر به درگاه الهی رافع بلاها و رقم زننده «مِن حَيثُ لا يَحتَسِبُ» خواهد بود.