به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلاماللهعلیها، حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی در هفتمین روز از ماه رمضان پیش از آیین ترتیلخوانی عمومی قرآن کریم که در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: یکی از نکات آیات سوره انعام در جز هفتم مسئله ضرورت احساس مسئولیت افراد خانواده نسبت به یکدیگر است.
وی افزود: این ویژگی باعث می شود اعضای خانواده خانه را مثل خوابگاه ندانند بلکه تمام اعضای خانواده نسبت به همدیگر وظایفی دارند و باید احساس مسئولیت نمایند و برای تحقق اهداف اخروی یاور یکدیگر باشند.
سخنران حرم بانوی کرامت گفت: زنان و مردان نسبت به اعضای خانواده خود مسئول هستند و هر کسی یک وظایفی را بر دوش دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: آیه ۷۴ سوره مبارکه انعام یک نمونه زیبا در مورد احساس مسئولیت در قبال خانواده را معرفی مینماید.
حاج ابوالقاسم یادآور شد: حضرت ابراهیم علیهالسلام در این آیه عموی خودشان را از بت پرستی بر حذر می دارد و ارتباط خویشاوندی مانع نمی شود که حضرت وظیفه خود را انجام ندهد.
وی خاطر نشان کرد: والدین نسبت به فرزندان خود باید خیرخواهانه احساس مسئولیت نمایند و نسبت به انحراف افراد خانواده بی تفاوت نباشند.
استاد حوزه علمیه در ادامه گفت: انسان باید هم مواظب خود و هم مراقب اعضای خانواده باشد و اولین ماموریت رسول خدا نیز ماموریت به تبلیغ و انذار در میان خویشاوندان بود.
وی افزود: قطع صله رحم با خویشاوندان به هیچ وجه جایز نیست جز در موارد خاص، کسیکه با خویشاوندان قطع ارتباط نماید وارد بهشت نخواهد شد و حتی بوی بهشت را نیز استشمام نخواهد کرد.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطر نشان کرد: در تعامل با خویشاوندان نباید این تعامل یک تعامل منفعلانه باشد بلکه باید مانع سرایت خطاها شد و امر به معروف و نهی از منکر کرد.
حاج ابوالقاسم تاکید کرد: بهترین نوع ارتباط با خویشاوندان تعامل فعالانه است و ایجاد ارتباط باید با خیرخواهی، دلسوزی و روشنگری همراه باشد.
وی افزود: حضرت ابراهیم علیه السلام ابتدا با گمراهان قوم خود که ستاره پرست و ماه پرست و… بودند همراهی نمودند که در آیه ۷۶ سوره انعام به آن اشاره شده است و سپس حضرت به روشن گری پرداختند.
حاج ابوالقاسم تاکید کرد: در آیه ۷۹ سوره انعام نیز به شیوه فعالانه حضرت اشاره شده است که بهترین نکته در اثرگذاری این است که شخص دلسوزانه عمل کند تا مخاطب نیز این دلسوزی را احساس و درک کند.
سخنران حرم بانوی کرامت یادآور شد: ثمرات حاکم شدن روحیه دلسوزی بسیار زیاد است که یکی از مهم ترین فواید استمرار این روحیه، نوعی نظارت درونی در میان اعضای خانواده شکل می گیرد و اگر این اتفاق بیفتد جامعه برای اصلاح معظلات نیازمند فشار نخواهد بود و مانع بزرگی برابر آسیب های اجتماعی به وجود خواهد آمد.
وی در پایان گفت: کودکانی که بدون یک نظارت دلسوزانه خانوادگی بزرگ شوند چندین برابر از کودکان دیگر احتمال مبتلا شدن به آسیب های اجتماعی دارند و خانوادهای که اعضای آن مراقب همدیگر باشند سالم تر میماند و به سلامت جامعه نیز کمک خواهد کرد.
برنامه مفید و مورد استفاده ای می باشد، یک سوال داشتم : برندگان مسابقه دوباره زندگی کجا منتشر می شود؟
بحثهای تفسیرموضوعی حاج آقا دولابی و سخنرانی تفسیری دکتر رفیعی بسیار مفید است، اگر در ایام غیر رمضان هم اجرا گردد مفید است.
یک سوال هم داشتم : برندگان مسابقه دوباره زندگی کجا منتشر می شود؟