به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها، نخستین نشست ستاد بزرگداشت دهه کرامت با حضور آیت‌الله سید محمد سعیدی تولیت آستان مقدس بانوی کرامت، حجت‌الاسلام‌والمسلمین اجاق نژاد تولیت مسجد مقدس جمکران، سید مرتضی سقائیان نژاد شهردار قم و جمعی از مدیران و مسئولان استان قم و حرم مطهر بانوی کرامت عصر امروز در پژوهشکده علامه طباطبایی حرم مطهر برگزار شد.

 * هم‌افزایی نهادهای فرهنگی قم در عملیات میدانی و مراسم‌ها نمونه است

 در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام ذاکری مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قم، راهپیمایی روز قدس را پرشورترین راهپیمایی سال‌های اخیر دانست و اظهار کرد: حضور به هنگام مردم که صحنه را خوب می‌شناسند، برگ زرین جدیدی در تاریخ معاصر ثبت کرد و شور و اشتیاق مردم در اطاعت از اوامر ولی‌فقیه مثال‌زدنی بود و خدا را از این بابت شاکریم.

 وی با بیان اینکه چندین سال است که دهه کرامت به ابتکار قم برگزار می‌شود و شورای هماهنگی تبلیغات هم ستاد ملی دهه کرامت را تشکیل می‌دهد، گفت: سال گذشته حضور مؤثر معاونت فرهنگی حرم در جلسات تهران باعث شد که روز میلاد حضرت معصومه (س) در کشور حرکت گسترده و کم‌سابقه‌ای صورت گیرد و تحرک خوبی در گستره شهرها تا دل روستاها صورت گرفت.

 مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قم لازمه تداوم این حرکت را تزریق محتوای خوب از قم به ستاد دهه کرامت کشوری دانست و گفت: استان قم در هم‌افزایی مسئولان و نهادهای فرهنگی در عملیات میدانی و مراسم‌ها نمونه است و باعث شده مراسم ما مثال‌زدنی باشد و در رتبه‌های اول و دوم کشور باشیم.

 *رویکرد شعار دهه کرامت با محوریت دختران غزه باشد

 وی با بیان اینکه با توجه به شرایطی که در غزه و فلسطین می‌گذرد خوب است که رویکرد شعار دهه کرامت را به این سمت ببریم تا بتوانیم جهان اسلام را تحت تأثیر قرار دهیم، افزود: علاقه به حضرت معصومه در کشورهای منطقه خاص است و انس خوبی دارند بنابراین باید یک حرکت و جنبش دخترانه از قم در سطح بین‌المللی ایجاد کنیم.

 ذاکری افزود: اگر آستان مقدس بانوی کرامت بتواند بنیان‌گذار جایزه دختر برتر مسلمان باشد و حرکتی را در برابر حرکتی که غرب در برجسته‌سازی بعد مادی دختران قرار می‌دهد انجام دهد خیلی مؤثر خواهد بود و ما می‌توانیم دختر شایسته مسلمان را در ابعاد مختلف معرفی کنیم و شایسته است که قم پرچم‌دار این کار شود.

 وی با بیان اینکه باید شعار نویی را متناسب با زمان برای دهه کرامت امسال تعیین کنیم، افزود: باید ظرفیت‌هایی که در حوزه دختران در کشور وجود دارد به قم متصل شود زیرا در استان‌های مختلف گروه‌هایی را داریم که تخصصی در حوزه دختران کار می‌کنند و باید این گروه‌ها به قم متصل شوند تا در طول سال این چشمه ساری و جاری باشد و از برکاتش استفاده کنیم .

 مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قم افزود: باید جشنواره‌های دخترانه هنری، ورزشی، قرآنی و سایر عرصه‌ها تعریف شود و از ظرفیت رسانه ملی نیز برای ترویج آن استفاده کنیم.

 * دستگاه‌های دولتی شادی، نشاط و شور اجتماعی برای دختران را در دستور کار خود قرار دهند

 در ادامه ابوالقاسم مقیمی معاون استاندار قم با اشاره به اهمیت پرداختن به موضوع عفاف و حجاب و الگوسازی از حضرت معصومه (س) برای دختران گفت: دهه کرامت از دهه‌های ویژه ما در حوزه نشاط اجتماعی است و باید در این دهه شادمانه‌هایی که می‌شود برای دختران داشت فراگیر شود.

 وی گفت: دستگاه‌های مختلف باید در تعریف برنامه‌های خود شادی، نشاط و شور اجتماعی برای دختران را در دستور کار خود بگذارند زیرا این ایام بهانه‌ای برای ترویج شادی اسلامی و درست است و با توجه به اینکه این دهه از ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت است و با اوقات فراغت تابستانه پیوستگی دارد خوب است که محوریت برنامه‌ها در حوزه مساجد باشد.

 معاون استاندار قم با بیان اینکه امسال هم مانند سال قبل کانون‌های مساجد محور فعالیت‌های اجتماعی برای قشر نوجوان هستند، گفت: مقام معظم رهبری تأکید ویژه‌ای برای قشر نوجوان داشتند و دولت هم برنامه‌های ویژه‌ای برای نوجوانان دارد؛ حرکت درستی که در سپاه با محوریت مساجد شکل گرفته باید در دهه کرامت تقویت شود.

 وی با بیان اینکه تولیدات محتوایی قم کمتر چند زبانه تولید شده و کلیپ و فیلم و تبلیغات شهری ما می‌تواند به صورت چند زبانه باشد، افزود: با توجه به عظمت شخصیت امام رضا (ع) برنامه‌های دهه کرامت مخصوصاً در صدا و سیما بعد از دو روز کاملاً به مشهد منتقل می‌شود و قم از برنامه‌های ملی حذف می‌شود بنابراین باید از چند روز قبل از میلاد حضرت معصومه (س) برنامه‌های دهه کرامت در قم آغاز شود.

 مقیمی با اشاره به وجود امام زادگان متعدد در قم بر استفاده از ظرفیت همه امام زاده‌ها تأکید کرد و گفت: اداره اوقاف برنامه‌های خوبی را در امام زاده‌ها برگزار می‌کند و خوب است که این امام زادگان نیز به مردم معرفی شوند.

 * گره‌های ذهنی جوانان با گفت‌وگو و پاسخ به شبهاتشان باید باز شود

 سپس محمدرضا موحد فرمانده سپاه علی بن ابیطالب قم، اظهار داشت: باید هماهنگی و هم افزایی بیشتری صورت گیرد تا بتوانیم از موازی کاری جلوگیری کنیم و از اعتبارها، ظرفیت‌ها، نیروی انسانی و امکاناتی که هست استفاده حد اکثری ببریم.

 وی با تأکید بر اینکه باید برای دانش آموزان دختر برنامه خاصی داشته باشیم، گفت: دشمن برای ترویج فرهنگ خود برنامه ریزی و هزینه می‌کند بنابراین ما هم باید برنامه داشته باشیم و هزینه کنیم و در کنار هم قرار بگیریم تا بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم.

 فرمانده سپاه علی بن ابیطالب قم بر لزوم باز کردن گره‌های ذهنی جوانان با گفت‌وگو و پاسخ به شبهاتشان تأکید کرد و گفت: ایام میلاد حضرت معصومه (س) فرصت مناسبی برای گفت‌وگو با جوانان است و باید از این فرصت‌ها استفاده کنیم.

 وی ادامه داد: شور و نشاط خوب است ولی کافی نیست بنابراین باید جهاد تبیینی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است را در این ایام با موضوعاتی که مربوط به دختران است فعال کنیم و زمینه ارتباط جوانان و نوجوانان را با مساجد و مراکز فرهنگی فراهم کنیم.

 موحد عفاف و حجاب را از موضوعات مهم جامه دانست و گفت: دختران شهدا برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب ظرفیت بالایی دارند و باید این ظرفیت را به کار بگیریم.

  وی افزود: باید بحث‌های تخصصی شکل بگیرد و کار هماهنگ و جبهه ای انجام دهیم تا به نتیجه مطلوب برسیم.

 *جامعه الزهرا آمادگی کامل برای اعزام مبلغ به سراسر کشور را در دهه کرامت دارد

 در ادامه معصومه شریفی معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعه الزهرا با اعلام آمادگی جامعه الزهرا در خصوص اعزام مبلغ به سراسر کشور و خارج از کشور، گفت: کانون‌های فرهنگی و تبلیغی وابسته به جامعه الزهرا و کمیته بانوان مسجد محور را در سراسر کشور داریم و علاوه بر آن طلاب مبلغ در فضای مجازی ما در سراسر کشور فعال هستند و تأثیر فراوانی را می‌توانند داشته باشند.

 وی بر تهیه برنامه‌هایی مانند حسینیه معلی و محفل در دهه کرامت تأکید کرد و گفت: جنگ امروز جنگ زنان است و این زنان هستند که آماج حملات دشمن هستند بنابراین در دهه کرامت باید نقش زنان در جامعه پر رنگ شود.

 معاون تبلیغ و امور فرهنگی جامعه الزهرا گفت: یکی از کارهایی که می‌شود انجام داد اجرای طرح خادمیاران دانشجویی و طلاب در حرم مطهر حضرت معصومه (س) است که تعدادی از طلاب و دانشجویان بتوانند به عنوان خادمیار در کنار خادمان در حرم مطهر خدمت کنند و یک مراسم غبارروبی هم در این ایام با حضور اساتید و طلاب و حتی دانش آموزان دختر انجام شود.

 وی با بیان اینکه با برپایی موکب‌های فرهنگی در کنار موکب‌های پذیرایی می‌توان به ارائه مشاوره و پاسخ به شبهات پرداخت، ادامه داد: حضور بانوان محجبه در سطح شهر با راه اندازی پیاده روی بانوان و رزمایش تذکر لسانی در برخی مناطق شهر می‌تواند مؤثر باشد.

 شریفی با بیان اینکه در صورت آمادگی صدا و سیما اساتید جامعه الزهرا می‌توانند به عنوان کارشناس در برنامه‌های تلویزیونی به سؤالات و شبهات پاسخ دهند، افزود: پیشنهاد ما این است که یک جشن سراسری و بین‌المللی در روز دختر برگزار شود و در یک ساعت مشخص در این جشن‌ها همه با حرم مطهر حضرت معصومه ارتباط تصویری بر قرار کنند.

 همچنین حجت الاسلام قنبری معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه تجربه ما نشان می‌دهد که حتی امام رضا (ع) نیز بری اهل سنت و سایر دیان شناخته شده نیستند گفت: ما باید فکری کنیم که مهمان‌های خارجی که وارد ایران می‌شوند حتماً تدارک دیده شود که یک ساعتی را در حرم حضور یابند تا با شخصیت حضرت معصومه (س) آشنایی پیدا کنند.

 وی افزود: سفیران کریمه که به کشورهای دیگر اعزام می‌شوند باید از بزرگان دینی ما باشند و وقتی تولید برنامه می‌کنیم و یا خبر تهیه می‌کنیم حتماً به چند زبان مختلف نیز ترجمه و منتشر شود.

 *700 بانوی قهرمان قمی در دهه کرامت تجلیل می‌شوند

 در ادامه سانی خانی مدیر کل ورزش و جوانان استان قم با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ استان قم ۱۵۰۰ قهرمان داشته که ۷۰۰ نفر از آنها بانو هستند گفت: همه این بانوان ورزشکار از بانوان محجبه هستند و امسال در دهه کرامت از این ۷۰۰ بانو در حرم مطهر بانوی کرامت تجلیل خواهد شد.

  وی با بیان اینکه در دهه کرامت امسال استان قم میزبان هزار نفر از مسئولان ورزش بانوان کشور خواهد بود گفت: همچنین جشنواره ورزشی دختران فاطمی را در دهه کرامت با همکاری حوزه علمیه خواهران خواهیم داشت.

 سپس حجت الاسلام شعبان زاده مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان قم با بیان اینکه قله فعالیت‌های ما در زمینه زیارت و شخصیت شناسی حضرت معصومه (س) باید در دهه کرامت باشد، گفت: ترویج محتوای تولید شده در زمینه سهم زیارت در اصلاح فرهنگ عمومی جامعه در مساجد استان، روایت پیشرفت بانوان بعد از انقلاب، احیای جشن تکلیف بانوان با محوریت حرم حضرت معصومه (س) و تقدیر از بانوان کنشگر فعال اجتماعی می‌تواند نقش مؤثری در دهه کرامت داشته باشد.