به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها، حجتالاسلاموالمسلمین ناصر رفیعی ظهر امروز در محفل معارفی تفسیر سوره توبه ضمن گرامیداشت میلاد کریم اهلبیت امام حسن مجتبی علیهالسلام به فرازهایی از آیات ۲۵ تا ۲۸ سوره توبه اشاره نمود و اظهار داشت: پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله در سال هشتم هجری با دههزار نیرو مکه را بدون جنگ و خونریزی فتح نمود.
رفیعی افزود: پس از فتح مکه و اسلامآوردن مردمان این شهر، در اطراف مکه مشرکین سرسختی از قبیله هوازن و ثقیف، گفتند حتی اگر ابوسفیان هم مسلمان شده باشد، ما ایمان نمیآوریم و با مسلمانان میجنگیم.
وی یادآور شد: ۱۰ هزار نیرو از مدینه و ۲ هزار نیرو از مکه که تازهمسلمان شده بودند، رهسپار مبارزه با قبیله هوازن و ثقیف شدند؛ لذا غرور کثرت نیرو، مسلمانان را فراگرفت و این غرور کار دستشان داد و وقتی مسلمانان وارد شدند تیراندازان قبیله هوازن تمام ۱۲ هزار مسلمان را پراکنده و فراری دادند و تنها تعداد اندکی از مسلمانان اعم از امیرالمؤمنین علی علیهالسلام همراه پیامبر ماندند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت افزود: حضرت عباس عموی پیامبر بعد از مشاهده این شکست، با ندایی قرا، گروهگروه مسلمانان را ندا زد و برگرداند، تا این که مسلمانان در حملهای قوی مشرکین را شکست دادند.
وی با بیان این که غرور انسان را زمین میزند، اظهار داشت: پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله در روایتی میفرمایند؛ مجنون انسانی است که به خود میبالد و مغرور است؛ در روایتی نیز آمده؛ غرور در دنیا انسان را مسکین و در آخرت جزء خسارتدیدگان قرار میدهد.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت در ادامه اظهار داشت: سه عامل باعث شکست در جنگ حنین شد که نخستین آن غرور بود؛ عامل دوم افراد تازهمسلمان و سستعنصری بود که سرآغاز شکلگیری موج فرار بودند؛ ترس از مرگ نیز عامل سومی بود که مقدمات شکست ابتدایی مسلمانان در جنگ حنین را فراهم ساخت.
وی نصرت را یکی از سنتهای بلاتردید الهی دانست و خاطرنشان کرد: خداوند متعال در آیه ۵۱ سوره غافر میفرمایند؛ «إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِینَ آمَنُوا فِی الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَیَوْمَ یَقُومُ الْأَشْهَادُ»؛ بیتردید ما پیامبران خود و مؤمنان را در زندگی دنیا و روزی که گواهان [برای گواهیدادن] به پا ایستند، یاری میکنیم.
رفیعی تصریح کرد: یکی از یاریهای الهی ایجاد آرامش در میان مؤمنین و ترس در میان دشمن است و یا نشاندادن معجزه در کارزار مبارزه از دیگر فرازهای یاری ذات اقدس الهی است.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با بیان این که خداوند متعال گاهی با ارسال هزاران فرشته به یاری مؤمنین میشتابد، خاطرنشان کرد: گاهی خداوند متعال با باطل سازی مکر کفار به یاری مؤمنین میشتابد.
وی در ادامه ضمن تشریح فرازهایی از آیات سوره توبه، به عوامل متعدد غرور اشاره و فزونی مال را از بسترهای مهم غرورآفرین توصیف نمود و اظهار داشت: غرور قارون را در زمین فروبرد؛ گاهی عامل غرور قدرت است و گاهی نیز اولاد و ثروت به عوامل ایجاد غرور در انسان تبدیل میشود.
رفیعی یادآور شد: امام علی علیهالسلام میفرمایند؛ «سُکرُ الغَفلَةِ و الغُرورِ أبعَدُ إفاقَةً مِن سُکرِ الخُمورِ» مستی غفلت و فریب، دیرتر از مستی شرابها زایل میشود؛ تاریخ مملو از انسانهایی است که علیرغم ۷۰ سال عبادت گرفتار وادی غرور شده، منحرف و گمراه شدند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت در ادامه به روایتی از اهلبیت علیهمالسلام اشاره نمود و افزود: رحمت خدا زیاد است، ولی شامل کسانی که همچون شیشه مسدود شناور در دریا از آب محروماند، نمیشود.
رفیعی غرور در مقابل ذات اقدس الهی را بدترین نوع غرور توصیف نمود و ابراز داشت: مهم این است که ما بدانیم تمام نعمتها ابزاری است در اختیار ما که نباید خود را به اینها ببازیم؛ همه اینها وسیله آزمون و فتنه هستند.