به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها، حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج‌ابوالقاسم در تفسیر آیه منتخب جزء بیست و پنجم قرآن کریم در حرم مطهر بانوی کرامت اظهار داشت: انسان نباید مستبد و خودرأی باشد و باید از مشورت دیگران در کارهای خود بهره ببرد چرا که مشورت گرفتن دارای آثار و برکات مختلفی است.

وی افزود: خداوند در این آیه می فرماید سعادتمندان آن هایی هستند که کارهای خود را با مشورت جلو می برند و دلسوزی های دیگران را نادیده نمی‌گیرند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت گفت: مشورت پذیری از تصمیم گیری‌های هیجان زده جلوگیری کرده و منجر به تصمیم بهتر خواهد شد.

حاج ابوالقاسم خاطرنشان کرد: مشورت ساحت های مختلف دارد که یکی از آن ها فردی است مثل فعالیت اقتصادی و علمی، گاهی در ساحت خانوادگی است و زوجین با همدیگر و با فرزندان مشورت می کنند و گاهی در ساحت زندگی اجتماعی است که  یک مدل حکمرانی است و بر اساس پیشنهاد اسلام مشورت از نخبگان باید در حکمرانی روی دهد.

وی تأکید کرد: در ایران اسلامی یکی از مصادیق مهم در باب مشورت همین انتخابات است چراکه انتخابات یعنی مشورت حاکمیت با مردم در انتخاب اصلح برای اداره امور؛ به همین خاطر همانقدر که حاکمیت وظیفه دارد از مردم مشورت بگیرد،  مردم هم وظیفه دارند به حاکمیت مشورت بدهند و در انتخابات شرکت کنند.

استاد حوزه علمیه یادآور شد: رسول خدا بارها در خصوص مسائل مختلف با اصحاب مشورت کرده و در بعضی مواقع نظرات اصحاب را بر نظر خود مقدم می‌داشتند تا جامعه اسلامی از برکات مشورت بهره مند شود.

وی در ادامه گفت: همانطور که مشورت کردن و مشورت گرفتن امری پسندیده است مشورت دادن هم امری مهم و پسندیده است و اگر دیگران از انسان مشورت خواستند طبق روایت باید خیرخواهانه و با رعایت تمامی جوانب مشورت دهد.

حاج ابوالقاسم افزود: مشورت برکات فراوانی دارد و احتمال خطا  را پایین می آورد چون جمع عقول می شود و از تجربیات دیگران استفاده و علم افزایش پیدا می کند و همچنین  مشورت مانع استبداد و مانع حسادت دیگران است و باعث می شود دیگران در پیشرفت کارها خود را سهیم بدانند.

وی خاطرنشان کرد: مشورت باعث می شود تصمیمات جامع تر بشود چراکه مشورت نوعی احترام به دیگران است و باعث هم افزایی می شود و همچنین مشورت وسیله ای برای شناختن دیگران است و باعث می شود انسان ظرفیت ها و میزان درایت و عقل دیگران را بشناسد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت تأکید کرد: مشورت در حوزه اموری است که به مردم واگذار شده است اما در خصوص احکام شرعی و اجرای احکام شرعی در جامعه و مسائلی که مربوط به حوزه الهی است مشورت معنا ندارد چون جامعه اسلامی باید احکام الهی را اجرا کند.

وی در پایان با اشاره به عهدنامه مالک اشتر گفت: طبق فرمایش حضرت علی علیه السلام با هر کسی نباید مشورت کرد چون حضرت به مالک می‌فرماید  ای مالک با آدم های بخیل مشورت نکن چون بخیلان مانع احسان می شوند و با آدم های ترسو مشورت نکن چون مانع شجاعت می شوند و با حریصان مشورت نکن چون ظلم را در نگاه تو زیبا جلوه می دهند.