پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها؛ ماه رمضان در حقیقت ماه ضیافت خاص الهی بر بندگان است که می توانند از ظرفیت های عظیم و منحصربه‌فرد این ماه کمال استفاده را داشته باشند.

از مهم ترین ویژگی های برجسته این ماه الهی که در فضای ظاهری و باطنی این ماه جلوه گر است وجود زمینه ها و ظرفیت هایی است که خداوند منحصرا  برای این ماه تدارک دیده و رسول گرامی اسلامی در این خصوص می فرمایند: «رمضان، ماهى است كه در آن به ميهمانى خدا دعوت گشته ايد و از اهل كرامت خدا قرار داده شده ايد .»

در حقیقت این ویژگی سرچشمه همه اوصاف و ظرفیت های این ماه الهی است چرا که خداوند عنوان میزبان را در این ماه بر عهده دارد و روزه داران مهمان سفره گسترده الهی هستند که نه در ذهن می گنجد و نه عقل ناقص بشری توان وصف آن را دارد.

سفره ای که خداوند برای مهمانان خود تدارک دیده است یک ضیافت عظیم و انباشته از انواع عنایات و الطاف خاصه و عامه است و روزه داران می توانند بدون محدودیت از آن بهره مند شوند چرا که خداوند در حدیث قدسی می‌فرماید:«روزه برای من است و من خود، پاداش آن را خواهم داد.»

از ماه رمضان می توان به عنوان ماه فرصت های طلایی یاد کرد چرا که ظرفیت ها و فرصت هایی را خداوند در این ماه قرار داده است که در ماه های دیگر وجود ندارد و امتیازاتی در این ماه داده می شود که در زمان های دیگر کمتر است.

ماه رمضان بهترین زمان برای آشتی با درگاه الهی، ماه تقویت تقوا و ترک محرمات و ماه ازدیاد معنویت است چرا که وقتی روزه دار از سحر تا افطار از خوردن و آشامیدن امساک و از اعمالی که مبطل روزه است اجتناب می کند در حقیقت آداب این ضیافت الهی را رعایت و اراده خود در برابر معاصی را تقویت می کند و می تواند این اراده را به ماه های دیگر سال نیز سرایت دهد.

عظمت ماه رمضان در کلام نورانی خاندان عصمت و طهارت به حدی است که رسول گرامی اسلام می فرمایند «اگر روزه دار می دانست این ماه چه برکاتی دارد آرزو می کرد تمام سال رمضان بود.»

در ماه رمضان شیطان به غل و زنجیر کشیده می شود و دام هایش برای بندگان اثری نخواهد کرد به همین خاطر فرصت های زیادی برای روزه داران ایجاد و زمینه ازدیاد معنویت فراهم می شود که از ویژگی های خاص و منحصر به فرد این ماه است.

در ماه مبارک رمضان حتی خواب روزه دار نیز عبادت است در حالی که این امتیاز در ماه های دیگر وجود ندارد به همین خاطر روزه دار چه خواب و چه بیدار باشد در حال عبادت است.

رمضان ماه نزول قرآن، ماه بندگی خدا، ماه رحمت و غفران الهی و ماهی است که شب‌های قدر در آن قرار داده شده است تا انسان بتواند سرنوشت یک سال خویش را در آن رقم بزند.

برای درک بهتر و بهره مند شدن از این ضیافت الهی، لازم است شخص روزه دار نیز آداب این ضیافت را رعایت نماید و به بهترین نحو ممکن در این مهمانی شرکت نماید.

از امام صادق(ع) نقل شده است: «هرگاه روزه گرفتي، گوش و چشمت را از حرام، روزه بدار و همه اعضا و اندامت را از زشتي و پرگويي و اذيت كردن خدمتكارت باز دار. بايد وقار روزه در تو باشد، تا مي تواني، خاموش باش، مگر از ذكر خدا، و روزي كه روزه داري با روزي كه روزه نداري، يكسان نباشد.»

برای شخص روزه دار صرف امساک از خوردن و آشامیدن کفایت نمی کند بلکه باید روزه دار مواظب چشم و گوش و زبان خود نیز باشد و با این اعضا دچار معصیت نشود.