به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها، آیت الله توکل، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی(ره)، میلاد ائمه اطهار و بعثت رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله را برکتی بزرگ برای تمام عالمیان دانست و اظهار داشت: برخی گمان کردند که خداوند متعال انبیا را برای ما آفریدند تا دست ما را بگیرند که این برداشت غیر صحیح است؛ خداوند متعال انبیا را به‌سوی مردم ارسال کرده است؛ نه این‌که آن‌ها را برای آدمیان خلق نموده باشند.

وی با تأکید بر این‌که همیشه‌دانی برای عالی خلق می‌شود نه عالی برای دانی، یادآور شد: ما برای انبیا خلق‌شده‌ایم و انبیا به‌سوی ما ارسال‌شده‌اند؛ «ارسلنا» و «رسل» درآیات تعابیری است که نشان‌دهنده رهنمون سازی انبیا برای دست‌یابی انسان به مقام والای هدایت الله است.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت ضمن اشاره به آیاتی از قرآن کریم بابیان این‌که اگر انسان یک نفر را هدایت کند، گویا تمام عالم را هدایت نموده است، خاطرنشان ساخت: انبیا برای هدایت عالم و نشان دادن مسیر بندگی و فراهم‌سازی نردبان برای سیر در مقامات بالا خلق‌شده‌اند.

وی به روایتی از رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله در رابطه با آثار و برکات هدایت انسان اشاره کرد و ابراز داشت: پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله به امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام می فرمانید؛ علی جان اگر خدا به دست‌تو یک نفر را هدایت کند، بر آنچه آفتاب بر او می‌تابد بالاتر و باارزش‌تر است؛ هدایت افراد از گمراهی و زمین‌خورده را بلند کردن و راه را به او نشان دادن، از اعمالی است که ثوابش قابل قیاس با هیچ عملی نیست.

آیت الله توکل بابیان این‌که در هدایت عامه انبیا به‌سوی مردم می‌آیند تا دست مردم را بگیرد، اظهار داشت: اگر انبیا نبودند مردم در جهل و نادانی سیر می‌کردند و به بیراهه می‌رفتند. چون ارسال انبیا و انزال کتاب برای همه مردم است، به این نوع هدایت می‌گویند، هدایت عامه.

وی به تفاوت‌های هدایت خاصه نیز اشاره و بابیان این‌که باب هدایت خاصه ویژه کسانی است که بالاترین درجات ایمان را درک نموده باشند، خاطرنشان ساخت: هدایت خاصه، بیان اسرار مگو است؛ اسراری که به سلمان گفتند و به ابوذر نگفتند و آنچه به ابوذر گفتند به مقداد نگفتند و آنچه به مقداد گفتند، به میثم تمار و عمار یاسر نگفتند.

آیت الله توکل با اشاره به این‌که درب‌های معارف الهی، ناظر به‌مراتب لیاقت و ظرفیت افراد، پیش رویش گشوده می‌شود، یادآور شد: وقتی انبیا آمدند و باب هدایت عامه را باز کردند و به مردم واجبات و محرمات را تعلیم دادند، کسانی که خوب عمل می‌کند و در میان بهترها بهترین‌ها هستند را در وادی هدایت خاصه قرار داده، ابواب معرفت الله را برایشان نشان می‌دهند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر تصریح کرد: راه معنویت مسیر بی‌نهایتی است که حد یقف و انتها ندارد، انسان به هر مقامی از معنویت دست یابد، مرحله بالاتری وجود دارد که آن را نمی‌بیند و تا حجاب مرحله بالاتر را برندارد، از مقام بالاتر بی‌اطلاع خواهد بود.

وی با تأکید بر این‌که اگر تقوا را در پیش بگیرید، به واجبات عمل و از محرمات پرهیز کنیم و امر خدا را امتثال کنید، اهل بهشت خواهید بود، اظهار داشت: اهل بهشت بودن یک مرحله و اهل معنا بودن مرحله‌ای فراتر است؛ اهل معنا محرم اسرار هستند.  باید در کنار تقوا برنامه‌ای را پیاده کنیم تا ما را از نامحرم بودن دربیاورد و اسرار مگو را برایمان تعلیم دهند. چراکه انبیای الهی آمده‌اند اسرار را بگویند ولی ما خودمان را آماده نکرده‌ایم.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت اظهار داشت: برای این‌که محرم اسرار شویم،  باید در خود ظرفیت ایجاد کنیم؛ عمل به واجبات و ترک محرمات لیاقت می‌آورد و ظرفیت غیر از لیاقت است. انسان باید به دنبال برنامه‌هایی برود که او را محرم کند و از اغیار بودن خارج سازد.

وی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر این‌که خداوند متعال ما را آفریدند که زندگی کنیم و قیمتی پیدا کنیم، نه این‌که به هر قیمتی زندگی کنیم ، اظهار داشت: خداوند متعال انسان را آفریدند به عبادت امر کردند؛ درحالی‌که ذات اقدس الهی نسبت به خلقت و عبادات ما بی‌نیاز محض هستند؛ حق‌تعالی غنی مطلق و کمال محض است . عبادت‌های ما ابواب نبردیان عبودیت را پیش رویمان می‌گشاید تا از مقامات معنوی بالارویم و آرام‌آرام لایق و با ظرفیت شده به هراندازه‌ای که برای خودمان ظرفیت ایجاد کنیم، به همان اندازه ابواب اسرار الهی پیش رویمان بازخواهد شد.

آیت الله توکل در پایان سخنان خود بابیان این‌که انسان در عین درک مشقت برای کسب نورانیت، در بسیاری از مواقع تنها با یک گناه همه آنچه را کسب نموده نابود می‌کند، تصریح کرد: تا زمانی که نقاط ضعف و خرابی نفس را پیدا و آن را ترمیم نکنیم، همچنان در نقطه ابتدایی معرفت الله سیر خواهیم کرد.