به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلاماللهعلیها، حجتالاسلاموالمسلمین سید حسین مؤمنی، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی(ره)، ماه مبارک رمضان و سال نو را از مناسبتهای مهم دینی و ملی توصیف کرد و ابراز داشت: انسان برای بهرهمندی از فیوضات و برکات ماه رمضان، باید برنامه جامع و کاملی را ترسیم نماید.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر در ادامه اعمال روزهای پایانی ماه مبارک شعبان را موردتوجه قرارداد و با تأکید بر اینکه باید فرصت ماه شعبان را مغتنم شمرد، اظهار داشت: یکی از برکات ماه شعبان، ازدیاد رزق مادی و معنوی است.
وی به روایتی از امام صادق علیهالسلام در بیان حدیثی قدسی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: خداوند متعال در حدیثی قدسی میفرمایند؛ «یا عبادی سِتّةٌ مِنّی وَ سِتَّةٌ مِنکُم؛ البَلاءُ مِنِّی وَ الصَّبرُ مِنکُم؛ الرِزقُ مِنِّی وَ الشُّکرُ مِنکُم؛ الجَنَّةُ مِنِّی وَ الاطّاعَةُ مِنکُم؛ المَغفِرَةُ مِنِّی وَالتُّوبَةُ مِنکُم؛ الاِستِجابَةُ مِنِّی وَ الدُّعاءُ مِنکُم؛ القَضاءُ مِنِّی وَ الرِّضاءُ مِنکُم». اى بندگان من! شش چيز از من است، شش چيز هم از شماست ، مغفرت و آمرزش از من است در برابر آن بايد شما توبه از گناه بياوريد ، بهشت از من است ، طاعت و بندگى از شما ، روزى از من است و شكر و سپاس هم از شما ، حكم و قضا از من است و رضايت به آن از شما ، بلا و آزمايش از من است و صبر و استقامت از شما ، اجابت از من است و دعا از شما.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت ماه شعبان را بستری ارزشمند برای توبه و رجوع به سمت خداوند متعال و زدودن دل از زنگار گناه برای میزبانی از فیوضات معنوی ماه مبارک رمضان توصیف کرد و اذعان داشت: در این فرصتهای پایانی ماه شعبان، حتی در آخرین ساعات میتوان با ندای«وَ اسْمَعْ دُعَائِي إِذَا دَعَوْتُكَ وَ اسْمَعْ نِدَائِي إِذَا نَادَيْتُكَ وَ أَقْبِلْ عَلَيَّ إِذَا نَاجَيْتُكَ» اعماق جان و وجودمان به سمت خالق هستی رهنمون سازیم.
مؤمنی به فراز «وَقَفْتُ بَيْنَ يَدَيْكَ مُسْتَكِيناً لَكَ مُتَضَرِّعاً إِلَيْكَ » مناجات شعبانیه اشاره کرد و ابراز داشت: در این فراز به خداوند متعال عرضه میداریم، بار الها از خودم از نفسم به سمت تو گریزانم و در حال درماندگى و زارى در برابرت ايستادهام.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه جنت منحصر در آخرت نیست و اگر انسان مطیع اوامر الهی باشد، جلوهای از بهشت را در همین دنیا درک خواهد کرد، خاطرنشان ساخت: بالاترین نعمت در بهشت، رسیدن به آرامش، سکون و قرار و وقاری است که خداوند متعال در همین دنیا رزق برخی از انسان میسازد. حرم اهلبیت علیهمالسلام و فاطمه معصومه سلامالله علیها «روضه من رياض الجنة» و تجلی بهشت بر روی زمین هستند.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر با تأکید بر اینکه گناه آرامش و رسیدن بهقرار و وقار را از انسان سلب میکند، یادآور شد: نگاه به نامحرم، گوش دادن به امور نامربوط و لقمه حرام آثار بسیاری بر بیقرار سازی انسان دارد.
مؤمنی افزایش اضطراب و استرس را معلول خروج از بندگی خداوند متعال دانست و تصریح کرد: بندگی الهی انسان را به چنان آرامش و وقاری نائل میسازد که گویی انسان در بهشت حضور دارد. برخی از آدمیان در همین دنیا بهشت را درک میکنند.
وی در تبیین فراز «الرِزقُ مِنِّی وَ الشُّکرُ مِنکُم»، حدیث قدسی، با تأکید بر اینکه رزق تنها در دستان ذات اقدس الهی است، خاطرنشان ساخت: اگر انسان خودش مانعی در رزق به وجود نیاورد، خداوند متعال وعده تحقق «وَيَرزُقهُ مِن حَيثُ لا يَحتَسِبُ» را دادهاند. تلاش، کوشش و شکر الهی مهمترین عوامل رسیدن به رزق مِن حَيثُ لا يَحتَسِبُ الهی است. همواره باید شاکر رزقهای مادی و معنوی باشیم.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت ضمن تأکید بر اینکه خداوند متعال بد را برای بندگانش رقم نمیزند، یادآور شد: ذات اقدس الهی همواره بهترینها را برای بندگانش رقم میزند و اگر حکمی برای بندهای صادر کند، یقیناً بر اساس مصلحت و حکمت است.
مؤمنی در تبیین فراز «البَلاءُ مِنِّی وَ الصَّبرُ مِنکُم»؛ بلا برای مؤمنین را تلنگری برای برگشت انسان به مدار بندگی توصیف کرد و ابراز داشت: خداوند متعال در حدیثی قدسی میفرمایند؛ «مَن لم يَرضَ بقَضائي و لم يَشكُرْ لِنَعمائي و لم يَصبِرْ على بَلائي فَلْيَتَّخِذْ رَبّا سِواي»؛ كسى كه به قضاى من خشنود نيست و نعمتهای مرا سپاس نگزارد و بر بلاى من شكيبا نباشد، پروردگارى جز من طلب كند.
وی در اشاره به «الاِستِجابَةُ مِنِّی وَ الدُّعاءُ مِنکُم» بابیان اینکه خداوند متعال دستی که به نیاز دراز شود را برنمیگرداند، خاطرنشان ساخت: هرآن چه خداوند متعال متوجه انسان سازد، بر اساس مصلحت و حکمت است؛ ممکن است ما نقمت ببینیم، اما حقیقتاً نعمت است و خداوند متعال عوض آن بلا و یا دعای که ظرف وجودیمان آن را جذب یا سلب نموده، به بهترین وجه ممکن جبران میسازد.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت بابیان اینکه اگر خداوند متعال حاجت بندهای را نمیدهد، یقیناً معلول علتی است، اذعان داشت: باید از الآن و در همین روزهای پایانی ماه شعبان، زمینه درک و بهرهمندی از بهترین زمان دعا در ماه مبارک رمضان و شبهای قدر را فراهمسازیم.
وی دعا را نشان دادن خود به خدا توصیف کرد و با تأکید بر اینکه بهترین کلمات دعا و بیان حاجات از لسان ائمه اطهار علیهمالسلام صادرشده است، خاطرنشان ساخت: هیچچیزی مثل دعا گرههای کور را باز نمیکند. حتی قضا و حکم حتمی نیز با دعا برطرف میگردد.
مؤمنی در بخش پایانی سخنان خود، ضمن اشاره به تاثیرات وصف ناپذیر دعای دیگران در حق انسان، تصریح کرد: یکی از چیزهایی که باعث میشود حجت بن الحسن(عج) برایمان دعا کنند، این است که برای جد غریبشان اباعبدالله الحسین علیه السلام گریه و برای حضرت دعا کنیم.