به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها، حجتالاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی در آیین ترتیلخوانی قرآن کریم که ظهر روز بیستم ماه رمضان در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، با اشاره به نکات تفسیری جزء ۲۰ قرآن کریم پیرامون موضوع خانواده، به آیات ۲۰ تا ۳۰ سوره قصص و جریان ازدواج حضرت موسی(ع) پرداخت و اظهار کرد: حضرت موسی(ع) بعد از تهدید فرعون از شهر مصر خارج شدند و به سمت شهر مدین آمدند.
وی با بیان اینکه در نزدیکی شهر چاه آبی بود و دو خانم کنار آن ایستاده بودند تا از چاه آب بکشند و گوسفندان خود را سیراب کنند، افزود: حضرت موسی(ع) ازآنها سؤال کردند که چرا شما این کار را انجام می دهید و آنها پاسخ دادند پدر ما پیر شده و ما آمده ایم که گوسفندان را آب دهیم که نشان میدهد وظیفه تأمین خانواده بر عهده پدر است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه حضرت موسی(ع) به گوسفندان آب دادند و آن دختران نزد پدرشان حضرت شعیب ماجرا را تعریف کردند، گفت: حضرت شعیب یکی از دختران خود را فرستادند و حضرت موسی را به خانه خود فرا خواندند تا پاداش کار ایشان را بدهند، وقتی حضرت موسی(ع) ماجرای خود را بازگو کردند حضرت شعیب به ایشان اطمینان دادند که دست دشمنان به ایشان نخواهد رسید.
وی افزود: بعد از این ماجرا قرآن می فرماید یکی از دختران به پدر عرض کرد که این جوان شایسته و مردی قوی و امین است و خوب است که او را استخدام کنید تا در کارهای خانه به شما کمک کند؛ پدر از دختر سؤال کرد که تو از کجا می دانی او مردی امین است؟ دختر جواب داد وقتی ما به خانه می آمدیم او جلو حرکت می کرد و من از پشت سر می آمدم و حتی حاضر نبود به اندام من هم نگاه کند.
حاج ابوالقاسم افزود: حضرت شعیب هم موسی(ع) را پسندید و گفت یکی از دختران خود را به همسری تو در می آورم و تو مخیری که ۸ یا ۱۰ سال برای من چوپانی کنی و با ما زندگی کنی.
وی با اشاره به نکات این آیات در رابطه با ازدواج ابراز کرد: اولین نکته این آیات رابطه صمیمانه پدر و دختر و اعتماد پدر به دختر است که موجب پاکدامنی دختر می شود، نکته دوم این است که حریم میان محرم و نامحرم باید رعایت شود و صحبت مرد و زن نا محرم کوتاه و به قدر ضرورت باشد زیرا این یک مسأله فطری است که متأسفانه در غرب نادیده گرفته شده است.
استاد حوزه علمیه افزود: نکته سوم این آیات این است که همه مردان جامعه باید خودشان را ملزم به رعایت حقوق زنان بدانند و از بانوان حمایت کنند همانطور که حضرت موسی(ع) به دختران شعیب کمک کردند و به یاری انها شتافتند.
وی با بیان اینکه در فرهنگ اسلامی کمک به بانوان از ارزش های مسلم است، افزود: امیرالمؤمنین(ع) یکی از رویه های مسلمشان رسیدگی به ایتام و زنان بی سرپرست بوده و پیامبر(ص) در وصف مؤمنان چند ویژگی را فرمودند که یکی از این ویژگی ها تلاش برای حل مشکلات زنان بی سرپرست بدون هیچ چشم داشت و توقعی است.
حاج ابوالقاسم گفت: برخلاف آیین متعالی اسلام غربی ها با شعار آزادی وانمود می کنند که به فکر زنان هستند ولی هدفشان زمینه سازی برای برهنه کردن بانوان و سوء استفاده مردان طمع کار از آنها است؛ بانوان خوب می فهمند که مردی که آنها را به حجاب و پوشش دعوت می کند به فکر آنها است نه مردی که آنها را به برهنگی دعوت می کند.
وی با بیان اینکه با توجه به این آیات تقوا و کارآمدی دو ملاک برای پسر در ازدواج است، گفت: امام باقر علیه السلام فرمودند هر کس به خواستگاری دختر شما آمد و دین و اخلاق او را پسندیدید اگر هر شرایط دیگری داشت به او همسر بدهید زیرا اگر این کار را نکنید در شهر و دیار خود دچار فتنه و فساد خواهید شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: بسیاری از پدرها و مادرها به خاطر مسائل اقتصادی مانع ازدواج بچه های خود می شوند در حالی که بر اساس تعالیم دینی ما ازدواج خودش باعث افزایش روزی است؛ در روایت داریم که اگر مشکل اقتصادی دارید ازدواج کنید زیرا خداوند به واسطه زن برکت را به زندگی انسان می دهد و کسی که بر خدا توکل کند سختی ها بر او آسان می شود.
وی با بیان اینکه اگر داماد متقی و خوش اخلاق باشد مانعی نیست که پدر عروس خودش پیشنهاد ازدواج را بدهد، افزود: مهریه باید در حد توان مرد باشد و این به نفع طرفین ازدواج است، متأسفانه فرهنگ غلطی که در خصوص مهریه در برخی اقوام وجود دارد باعث کاهش ازدواج می شود و ازدواج سفید در جامعه رایج خواهد شد.
حاج ابوالقاسم با بیان اینکه در نقطه مقابل، فرهنگ غرب موجب تضعیف بنیان خانواده شده و افزایش آمار طلاق و زنان سرپرست خانوار محصول تمدن غربی است، گفت: در آمریکا ۴۷ درصد زنان، در فرانسه ۴۹ درصد و در لوکزامبورگ ۵۹ درصد از زنان سرپرست خانوار هستند و این ارمغان تمدن غرب برای کسانی است که فریب شعار زن، زندگی، آزادی غربی ها را می خورند.