به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلاماللهعلیها، حجتالاسلاموالمسلمین میثم علیپناه، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی (ره)، ضمن تبریک ولادت باسعادت نبی مکرم اسلام محمد مصطفی صلیالله علیه و آله و امام صادق علیهالسلام، به سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها به شهر مقدس قم اشاره نمود.
وی در ادامه ضمن اشاره به القاب نورانی حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها، لقب نورانی کریمه را معروفترین، زیباترین و رساترین لقب حضرت معصومه سلامالله علیها دانست و اظهار داشت: ذوات مقدسه در روایات اسلامی، حضرت معصومه سلامالله علیها را با لقب کریمه اهلبیت علیهمالسلام معرفی میکنند.
علیپناه در ادامه ضمن اشاره به معانی مختلف کریمه، آن را به معنای والامقام و بلندمرتبه توصیف نمود و با تأکید بر این که در میان اولاد دختر، احدی از دختران امام موسی کاظم علیه اسلام، هم رتبه حضرت معصومه سلامالله علیها نیست، خاطرنشان کرد: حضرت معصومه سلامالله علیها در میان اهلبیت علیهمالسلام از چنان جایگاهی برخوردارند که در روایات اسلامی حرم ایشان به حرم اهلبیت علیهمالسلام تعبیر شده است.
سخنران این نشست کرامت و عظمت وجودی فاطمه معصومه سلامالله علیها را موردتوجه قرارداد و با اشاره به این که کسانی که عظمت و بزرگی حضرت را درک نمودند، برای این حرم نورانی و صاحب باعظمت آن ارزش بسیاری قائل شدند، اظهار داشت: با این که انتساب به خاندان رسالت خود امتیاز بزرگی است؛ اما جایگاه باعظمت فاطمه معصومه سلامالله علیها فارغ از امامزاده بودن، مربوط به سنخیت ایشان با آباء طاهرینشان است.
وی با بیان این که تنها سه امام زاده یعنی؛ قمر بنیهاشم حضرت عباس (علیهالسلام)، حضرت علیاکبر (علیه السلام) و حضرت معصومه سلام الله علیها زیارتنامه مأثوره دارند و زیارتنامه ایشان از ناحیه مقدسه امام معصوم علیهم السلام به ما رسیده است، اظهار داشت: امام رضا علیه السلام در زیارت حضرت معصومه سلام الله علیها میفرمایند؛ «السلام علیک یا بنت فاطمه و خدیجه»، تقدم ذکر فاطمه بر نام خدیجه را میتوان، آینه تمام نما و تجلی سنخیت این بانوی کریمه با مادرشان فاطمه زهرا سلام الله علیها دانست؛ چرا که فاطمه معصومه سلام الله علیها سر تا به قدم همچون فاطمه زهرا سلام الله علیها است.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر درخشش خورشیدوار فاطمه معصومه سلام الله علیها در میان امامزادگان را نشات گرفته از سنخیت تام وجود این بانوی کریمه با فاطمه زهرا سلام الله علیها و ائمه اطهار علیهم السلام دانست و ابراز داشت: بر عاشقان، زائران، مجاوران و خادمان حرم اهل بیت علیهم السلام لازم است تا میزان سنخیت اعمال خود را با سیره ائمه اطهار علیهم السلام مورد سنجش قرار دهند.
وی حضور در مجالس و حرم اهل بیت علیهم السلام را زمینهساز استشمام معرفت الله و الگوگیری از سیره اهل بیت علیهم السلام دانست و با تأکید بر این که شیعه و عاشق امام علی علیه السلام، باید علی وار زندگی کند، اظهار داشت: «السلام علیک یا میزان الاعمال» که در زیارتنامه امام علی علیه السلام ذکر شده، نشان دهنده این موضوع است که مولی الموحدین علی علیه السلام سنگ محک پروردگار و ترازوی سنجش خدا در روز قیامت است. در روز رستاخیز همه اعمال ما را با اعمال امیرالمؤمنین علی علیه السلام میسنجند.
علیپناه دومین لقب برجسته فاطمه معصومه سلام الله علیها را محدثه دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از روایات معروف همچون حدیث منزلت، حدیث «مَنْ کُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلَاهُ» و سلسله نورانی فاطمیات که امروز در اختیار ماست، منقول از وجود نازنین فاطمه معصومه سلام الله علیها است.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت در ادامه منطق قوی و احاطه علمی حضرت معصومه سلام الله علیها به مکتب نورانی اهل بیت علیهم السلام را مورد توجه قرار داد و اذعان داشت: برای شیعه مرتضی علی زشت است که عمرش تمام شود و یک بار به نهج البلاغه سرنزده و خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها را ندیده باشد.
وی در تبیین حدیث نورانی «فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا»، اگر مردم زیباییهای گفتار ما را میدانستند، از ما پیروی میکردند، خاطرنشان کرد: هر کدام از ما میتوانیم ناشر معارف اهل بیت علیهم السلام باشیم؛ همه ما در عصر رسانه و فضای مجازی ودر حد و اندازه ظرفیتمان، نسبت به تبلیغ دین خدا مسئولیم.
علیپناه با تأکید بر این که حضرت معصومه سلام الله علیها شفیعه روز جزاست و کسب فیض حداکثری از زیارت، نیازمند رعایت آداب زیارت است، اظهار داشت: معرفت نسبت به کسی که به زیارتش میرویم، نخستین پیش نیاز و از آداب زیارت است؛ چرا که معرفت به انسان ادب میدهد.