به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها، حجتالاسلام حسینی قمی بعد از نماز جماعت مغرب و عشاء در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر بانوی کرامت در ادامه سلسله جلسات شرح نهجالبلاغه با اشاره به خطبه ۱۶۰ طی سخنانی اظهار کرد: دلبستگی به دنیا زیبنده انسانهای مؤمن و با ایمان نیست و منازل دنیا همگی موقت بوده و بزرگترین عیب منازل زیبای دنیوی دل کندن با سختی از آنهاست.
وی افزود: دنیا با تمامی مباح و حلال بودنش اگر نتوان بهراحتی از آن جدا شد، باعث میشود انسان در لحظات آخر زندگی با مشکل مواجه شود.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: بنابر فرموده حضرت علی علیهالسلام در خطبه ۱۶۰، انسان اگر الگویی درست میخواهد در زندگی برای خود انتخاب کند و از مواهب دنیا به درستی استفاده کند باید به سراغ نبی گرامی اسلام برود.
استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: زندگی زاهدانه و اسیر دنیا نشدن سیره و روش اولیاء الهی و انبیاء بوده و انسان با پر خوری قدرت و توان مضاعف پیدا نخواهد کرد.
وی یادآور شد: بنابر فرموده امیرالمومنین(ع) درختان و گلهای بیابانی از قدرت و توانایی بیشتری نسبت به گلها و درختان خانگی برخوردار هستند درحالیکه گلهای خانگی از مراقبت بیشتری برخوردار بودهاند.
حسینی قمی در ادامه گفت: بسیاری از بیماریها به خاطر پر خوری و استفاده از طعامهای متنوع است در حالیکه غذاهای ساده از سلامت بیشتری برخوردار هستند و قدرت بیشتری به انسان میدهند.
سخنران حرم بانوی کرامت افزود: انسان با خوردن زیادی پرورش پیدا نمیکند بلکه قند، چربی، کلسترول و غیره را در بدن خود افزایش داده و به امراض مختلف دچار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: زندگانی نبی گرامی اسلام، حضرت داوود(ع)، حضرت عیسی(ع)، حضرت موسی(ع) و غیره همگی زاهدانه بوده و اغلب با غذاهای ساده روزگار خود را سپری میکردند.
استاد حوزه علمیه قم تاکید کرد: حضرت علی علیهالسلام در این خطبه در خصوص زندگانی رسول خدا(ص) میفرماید حضرت همانند بندگان بر روی زمین مینشسته و غداهای ساده میخوردند و کفشهای خود را خودشان دوخته و لباسهای خود را وصله میزدند و سوار بر مرکب بیزین و جهاز میشدند و از نصب پردههای گران قیمت با نقش و نگار در منزل خود مخالف بودند.
وی یادآور شد: بعضی از مسئولان را باید در خواب ملاقات کرد و در بیداری امکان ندارد آنها را میان مردم مشاهده کنیم در حالیکه باید حضور مسئولان در میان مردم یک امر عادی باشد.
حسینی قمی افزود: داشتن دنیا اشکالی ندارد اما درگیر شدن دائمی با دنیا ناپسند و مذموم است چراکه خانه، لباس و توشه آخرت مقابل خانه، لباس و توشه دنیاست و باید اعتدال برقرار شود.
وی در پایان گفت: بنابر آنچه که در نهجالبلاغه آمده است باید مسئولان و پیشوایان عدل همانند طبقات ضعیف جامعه زندگی کنند و دلیل اصلی خروش فقرا علیه حکومتها ثروتاندوزی صاحبان قدرت و زندگی مرفه آنهاست.