به گزارش پایگاه خبری آستان حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی در سخنرانی بعد از نماز مغرب وعشا در شبستان امام خمینی حرم مطهر گفت: نقل شده زمانی که امام هادی(ع) در منطقه نظامی در سامرا زندگی می کردند، فقیری از کوفه نزد ایشان آمد و گفت مبلغ زیادی بدهی دارد که اگر آن را پرداخت نکند آبرویش به خطر می افتد و از شما می خواهم به من کمک کنید.
وی افزود: امام هادی(ع) چون نمی توانستند بدهی فقیر را بدهند از او تقاضا کردند که مبلغ بدهی اش را روی کاغذی بنویسد ودر جلسه ای که امام (ع) با شیعیان داشتند به گونه ای وانمود کنند که آن مبلغ را از امام (ع) طلب دارند ودر روز جلسه فقیر به دستور امام (ع) عمل کرد و یکی از شیعیان حاضر در جلسه مبلغ بدهی او را از طرف امام (ع) دادند وحضرت از اینکه نتوانستند خودشان به فقیر کمک کند بسیار ناراحت شده و از او عذر خواهی کردند.
خطیب حرم مطهر با بیان اینکه کسانی که توانایی مالی دارند ولی به محرومان کمک نمی کنند در روز قیامت باید جواب گو باشند به داستانی از زندگی امام علی(ع) اشاره و خاطرنشان کرد: در دوره ای که امام علی(ع) از مدینه به مکه هجرت کرده بودند سائلی نزد ایشان رفت واظهار نیاز کرد وامام (ع) به ایشان فرمود چیزی برای کمک به تو ندارم وسائل نگاهی به حضرت کرد وگفت یا علی دست رد به سینه من می زنی در قیامت باید جواب خدا را بدهی.
وی ادامه داد: امام علی (ع) ازشنیدن این حرف بسیار ناراحت شد وگریه می کرد و “زره” خود را به او داد وفرمود به خدا قسم راضی نیستم تمام دنیا مال من باشد اما کسی در قیامت مرا بازخواست کند،آنگاه به مرد فقیر فرمود من با این زره غم وغصه های رسول خدا را ازبین می بردم توهم مواظب باش آن را به بهایی اندک نفروشی.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی تصریح کرد: مرحوم کلینی در اصول کافی نقل می کند امام صادق(ع) در جواب مردی که به ایشان عرض کرد من وضع مالی خوبی داشته ام ولی مدتی است که اوضاع مالی زندگی ام به هم خورده به من دستورالعملی بدهید تا زندگی ام سامان بگیرد ، فرمود : چیزی از لوازم غیر ضروری زندگی ات را بفروش و با آن ده مومن را اطعام کن تا برای سامان گرفتن زندگی ات دعا کنند.
وی با بیان اینکه رحم کردن به دیگران، انسان را مشمول رحمت خداوند قرار می دهد، گفت: طبرسی در مجمع البیان نقل می کند فردای قیامت قبل از نفخ صور هر کسی سر از قبر بیرون می آورد والتماس می کند که خداوند به او رحم کند وخدا در جواب می فرماید اگر در دنیا به دیگران رحم می کردی الان رحمت من شامل حال تو می شد.
رسیدگی به محرومان در سیره اهل بیت(ع)
خطیب حرم مطهر با بیان اینکه پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) همواره به رفع نیازهای مستضعفان ومحرومان اهتمام داشتند، گفت: اهل بیت(ع) می کوشیدند که با حفظ کرامت نیازمندان گرفتار یهای آنها را رفع کنند، زیرا کمک به دیگران را از رحمت های الهی به خود می دانستند.
پایان پیام/ ۹۶۱۱۱
۱۰ آذر ۱۳۹۴
کد خبر: ۵۷۶
لینک صفحه کپی شد