سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه جایگاه انفعالی انسان پس از جمادات و نباتات در بالاترین جایگاه ارزش در پیشگاه الهی قرار دارد، اظهار داشت: بر همین مدار آیه مبارکه ۱۰۹ سوره کهف با طرح هویت«مداد» به بیان معنای جوهری انسانیت و جایگاه آن پرداخته است؛ این در حالی است که انسان گاهی اوقات خود را آنقدر بهمراتب پایین تنزل میدهد که جمادات را معیار اعتبار خود توصیف میکند.
کارشناس معارفی آستان مقدس حضرت معصومه(س) انسان را اشرف مخلوقات توصیف کرد و ابراز داشت: سبک زندگی بشری برمدار مباحات به تقوا استوارشده است؛ بر این اساس انبیای الهی در مباحات به تقوا در بالاترین جایگاه عملی قرارگرفتهاند.
حجتالاسلام بیکدلی با بیان اینکه انسان بر مدار تقوا آیت الهی روی زمین است، گفت: یکی از اساسیترین دلایل برتری امت اسلام در بین امتها وجود نازنین رسول گرامی اسلام(ص) است.
سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) ولایت را اساسیترین اولویت احکام الهی دانست و گفت: ولایت بالاترین هویت و الگوی بشری است که در ادبیات دین به آن ندا دادهشده است.
کارشناس معارفی آستان مقدس حضرت معصومه(س) به وقایع ثبتشده از اقدامات رسول اکرم(ص) در روز وفات فاطمه بنت اسد(س) اشاره کرد و گفت: روزی امیرالمؤمنین درحالیکه گریان بودند به نزد رسول خدا(ص) آمدند حضرت حال ایشان را جویا شدند و حضرت علی(ع) فرمودند«مادرم فاطمه از دنیا رفت». پیامبر اکرم(ص) گریان شد و فرمود«خدا او را بیامرزد که تنها مادر تو نبود بلکه برای من نیز مادر مهربانی بود»
حجتالاسلام بیکدلی با بیان این که بیان جایگاه ایدئولوژیک فاطمه بنت اسد(س) در ادبیات رسول گرامی اسلام(س) نمایانگر گوشهای از جایگاه رفیع امام علی(ع) است، اظهار داشت: فضائل امام علی(ع) در طول تاریخ با ادبیات استکباری دستگاههای حاکم کتمان و مخفی مانده است بر این مدار باید توجه داشت که هویت معانی کلمات موردنظر در آیه ۱۰۹ سوره توبه اساساً بیانگر هویت کلماتی از فضائل و جایگاه ولایت در مبانی انسان است.