استاد حوزه علمیه خواهران گفت: بیماری هپاتیت یا کبد گرم یکی از بیماری هایی است که قبل از اقدام به بارداری باید در مادران درمان شود.
به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها، خانم شریف، استاد حوزه علمیه خواهران در رواق حضرت خدیجه سلام الله علیها آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها با بیان اینکه بیماری هپاتیت یا کبد گرم یکی از بیمارهایی است که طبق تحقیقات طب کلاسیک در اثر ویروس در بدن ایجاد می شود، گفت: قبل از بارداری باید بانوان تست این بیماری را انجام دهند و بعد اقدام به بارداری کنند؛ زیرا این بیماری برای سلامت مادر و جنین مضر است.
وی افزود: در طب اسلامی منشأ بیماری هپاتیت گرمی کبد است و بر این اساس می توان بیان کرد که همه مردم در معرض بیماری هپاتیت هستند اما بیشتر کسانی دچار بیماری می شوند که کبدهای گرم و خشکی دارند.
استاد حوزه علیمه خواهران تصریح کرد: اگر کبد کسی در حد اعتدال باشد دچار بیماری هپاتیت نمی شود و احساس داغی و حرارت، تیرگی پوست، کهیر، خارش جوش، لکه های پوستی، حساسیت تنفسی و پوستی از جمله مهم ترین علائم کبد گرم هستند و باید دقت کرد که استرس نیز موجب گرم شدن کبد می شود.
خانم شریف تصریح کرد: کبد مادران قبل از بارداری باید اصلاح شوند و باید حساسیت، قارچ و تیرگی ها پوست در آنها درمان شود و باید دقت کرد که گرمی کبد می تواند با چربی کبد همراه باشد ولی همیشه به این شکل نیست.
وی افزود: باید دقت کرد که کسانی که دارای کبد گرم هستند احتمال بیماری کبد چرب در آنها نیز بیشتر است.
استاد حوزه علیمه خواهران تصریح کرد: برای پیشگیری از کبد چرب و گرم روش های زیادی وجود دارد ولی باید توجه داشت که یکی از مهم ترین علائمی که موجب گرم شدن و چرب شدن کبد می شود، یبوست است زیرا یبوست اجازه نمی دهد که صفرا و حرارت از بدن دفع شود و در نتیجه بدن را خشک می کند و مواد باقی مانده در معده در کبد رسوب می کند؛ بنابراین فرد دچار بیماری کبد گرم می شود.
خانم شریف ادامه داد: بر این اساس برای پیشگیری از بیماری کبد چرب و گرم باید از یبوست جلوگیری کرد و با خوردن میوه، سبزی و مواد پر از فیبر می توان یبوست را برطرف کرد و همچنین خوردن آش، آبگوشت، خوراک کدو،؛خوراک به، قیمه، قورمه سبزی به و انواع غذاهای سنتی می توان یبوست را درمان و از بروز آن پیشگیری به عمل آورد.
وی افزود: علت اینکه امروز بیماری کبد گرم یا چرب زیاد شده است این است که نسل جوان به خوردن غذاهای سرد و بی خاصیت مانند الویه، مرغ سوخاری و جوجه کباب عادت کرده اند و همواره غذاهای سرد با خاصیت کم را مصرف می کنند.
استاد حوزه علمیه خواهران اظهار کرد: هرچه رطوبت و فیبر غذا بیشتر باشد به سلامت بدن به ویژه کبد کمک می کند بنابراین اگر می خواهیم سلامتی خود را حفظ کرده و به بیماری کبد گرم و چرب مبتلا نشویم باید غذاهای دارای رطوبت به ویژه غذاهایی خورشتی را بیشتر مصرف کنیم همچنین باید دقت کرد که آبکش کردن برنج تمام خاصیت آن را از بین می برد و مصرف زیاد برنج آبکش ضمن اینکه بدن را سرد می کند هیچ فایده ای برای بدن ندارد.