به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلامالله علیها، حجتالاسلام سید حسین مومنی شب گذشته بعد از نماز عشاء در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر اظهار کرد: امام صادق علیهالسلام در روایت «عنوان بصری» توصیههای مهم و کلیدی نسبت به مریدان و پیروان دارند که این حدیث مشتمل بر دو بخش بوده که در بخش دوم آن نکات کاربردی به عارفان بیانشده است.
سخنران حرم بانوی کرامت تاکید کرد: برای سیر و سلوک باید توصیههای ائمه معصومین(ع) نصبالعین قرار گیرد و دستورالعملها مستند روایی داشته باشند و قبل از هر چیز قلب انسان پاک و آمادگی عمل کردن به آنها را داشته باشد.
وی یادآور شد: بخش اول مربوط به تأدیب و تربیت و ریاضت نفس است که امام صادق علیهالسلام میفرمایند سه عمل به تربیت نفس برمیگردد که عبارتاند از اینکه انسان باید از خوردن چیزی که به آن اشتها ندارد پرهیز کند، زمانی که گرسنه نیست چیزی نخورد و زمانی که میخواهد غذا بخورد باید هم طعام حلال باشد و هم هنگام خوردن اسم خدا را بر زبان جاری کند.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: خوردن چیزی که انسان به آن اشتها ندارد، نتیجهای جز حماقت و نادانی نخواهد داشت و مانع از پیشرفت معنوی و تکامل نفسانی میشود. گرسنگی و کم خوری موجب ریاضت و کنترل و تأدیب نفس بوده و آثار رعایت خوراک باعث سلامتی خواهد شد.
وی یادآور شد: همه سالکان و عارفان همواره متصف به صفات علم و عمل و دارای ریاضت نفس بودهاند و به همه دستور العملهایی که از سوی امام معصوم(ع) صادر شده است عمل میکردند.
مومنی در ادامه گفت: بخش دوم مربوط به حلم انسان است که بنا بر توصیه امام صادق علیهالسلام در این خصوص انسان در مقابل فردی که نزاع دارد و دهها مطلب میگوید، حتی یک مطلب هم جواب ندهد و همچنین در مقابل فردی که دشنام میدهد اگر نسبتهایی که میدهد راست باشد باید بگویدخدا از من گذشت نماید و اگر دروغ باشد خداوند از او گذشت نماید. اگر فردی علیه او تهدیدی ابلاغ کند، انسان باید وعده دعا و خیرخواهی و نصیحت ابلاغ نماید.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: این سه نکته مهم باعث میشود آتش کینهها خاموش و نزاعها مرتفع و اختلافات از بین رود و باعث حکمفرما شدن آرامش واقعی در جامعه میشود.
وی افزود: حلیم بودن به معنای بیعرضگی نیست بلکه به خاطر خداوند گذشت نمودن است چراکه حلم رافع مشاجرات و نزاعهای اجتماعی است.
مومنی با اشاره به انتخابات پیشروی مجلس یادآور شد: اخلاق انتخاباتی باید توسط کاندیدها رعایت شود و در فضای مجازی و حقیقی علیه همدیگر بیاخلاقی نکنند و در گفتار و رفتار خود رضایت خداوند را در نظر داشته باشند چراکه ایران یک مملکت اسلامی است.
استاد حوزه علمیه تأکید کرد: بخش سوم نیز اشاره به سه نکته کلیدی دارد که مربوط به کسب علم و دانش است؛ امام صادق علیهالسلام توصیه میفرمایند آنچه را که نمیدانید از عالمان سؤال کنید و بپرهیزید از آزمایش علمی دیگران و همچنین بپرهیزید از انجام امور بر اساس خود رأیی و جانب احتیاط را رعایت کنید و در نهایت همانگونه که از شیر درنده فرار میکنید ازنظر دادنهای نابخردانه و بر اساس جهالت پرهیز نمایید.
وی در پایان گفت: برای سؤال نباید دیگران را بهزحمت و اذیت انداخت و نباید مراتب علمی دیگران مورد آزمایش قرار گیرد و با پرهیز از خودرأیی و رعایت جانب احتیاط انسان میتواند از شبهات و معاصی دور شود.