پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلامالله علیها_ یاسر ولیا بیدگلی: در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ که رژیم بعثی عراق با حمایت دو ابرقدرت غرب و شرق تصمیم به اشغال ایران و براندازی نظام نوپای جمهوری اسلامی گرفت و با حمله به مرزهای غربی ایران قصد فتح تهران در ۳ روز را در سر داشت اوضاع ایران به یکباره در تمامی ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دگرگون شد و اولویت اصلی نظام نوپای جمهوری اسلامی به رهبری ولی فقیه به دفاع از مرزهای کشور و دفاع از کیان نظام اسلامی تغییر کرد.
در این میان هر نهاد و مجموعه ای به سهم خود در این دفاع شریک و سهیم بود و به ویژه نهادهای دینی و مذهبی نقش پر رنگی را چه از نظر تأمین مالی و چه از نظر تأمین نیروی انسانی برای دفاع از کشور و نظام اسلامی ایفا کردند که حرم حضرت معصومه سلام الله علیها نیز مستثنی نبود و به پایگاهی اصلی برای پشتیبانی و حمایت از جبهههای نبرد علیه رژیم بعثی عراق تبدیل شد.
بر اساس اسناد موجود در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها بلافاصله پس از اعلام جنگ در کشور در اول مهرماه ۱۳۵۹ به دستور تولیت وقت در حرم مطهر خاموشی کامل و اعلام وضعیت فوق العاده و دربهای حرم مطهر از بعد از نماز مغرب و عشا تا اذان صبح بسته شد تا از بروز هر گونه اتفاق و یا حمله هوایی به حرم مطهر جلوگیری شود و بعدها با پوشاندن شیشههای حرم مطهر و کم کردن نور، اقدامات پیشگیرانه دیگری نیز در حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها به اجرا در آمد تا جان زائران و حریم بانوی کرامت محفوظ باشد.
همچنین در سال های بعد نیز حرم مطهر ساخت دو پناهگاه عمومی در میدان بار شهید رجایی واقع در میدان مطهری که متعلق به حرم مطهر بود را برای حفظ جان شهروندان از بمباران های رژیم بعثی عراق در دستور کار قرار داد.
از دیگر اقدامات حمایتی و پشتیبانی حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها در ۸ سال جنگ تحمیلی مشارکت در جهاد مالی و انسانی بود که در این راستا حرم مطهر طی بخشنامه ای از تمامی خادمان آستان مقدس برای شرکت در جبهه های جنگ دعوت به عمل آورد و حدود صد نفر از کارمندان حرم مطهر برای اعزام به جبهه اعلام آمادگی کردند.
از طرف دیگر حرم مطهر در جهاد مالی نیز مشارکت داشت و طی بخشنامه های مختلف مبالغی را به شماره حساب ۵۵ بانک ملی ایران که با عنوان جهاد مالی بازگشایی شده بود واریز کرد تا از این نظر هم از قافله خیر عقب نمانده و در راستای تأمین مالی رزمندگان دفاع مقدس مشارکت داشته باشد.
همچنین آستان مقدس بانوی کرامت علاوه بر کمک های نقدی به جبهه ها به افرادی هم که از نظر مالی و احتیاجات زندگی به کمک نیاز داشتند و به حرم مطهر مراجعه می کردند کمک هایی را داشته است و اقلام قابل توجهی را برای رفع نیازهای زندگی به مناطق جنگ زده ارسال کرده است.
علاوه بر این حرم مطهر همواره محلی برای حضور عاشقان و دلسوختگان اسلام و اهل بیت عصمت و طهارت بوده است که انگیزه دفاع از اسلام و وطن را به جامعه تزریق کرده و بسیاری از تجمعات در حمایت از جبهه ها و اعزام به جبهه از حرم مطهر بانوی کرامت صورت گرفته است.
بنابراین حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها با توجه به جایگاه رفیعی که در میان مردم داشته و دارد در طول ۸ سال دفاع مقدس همواره چه از نظر مادی و چه از نظر معنوی پشتیبان و حامی رزمندگان در جبهه های نبرد بوده و همچنین هم از نظر مادی و هم از نظر معنوی مأوا و پناهگاه زائران و دلسوختگان این حریم ملکوتی بوده است و خدمات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی زیادی را به جبهههای نبرد نور علیه ظلمت داشته است.
در ادامه تصاویر برخی از اسناد حمایتی حرم مطهر از جبهههای جنگ تحمیلی و تصاویر اعزام صدهزار نفری سپاه محمد(ص) در سال ۶۶، رژه بانوان بسیجی در حمایت از رزمندگان در سال ۶۱، اعزام نیرو به جبهه از مقابل حرم در سال ۶۲، تشییع پیکر شهید دفاع مقدس در سال ۶۰، و رژه نیروهای بسیجی در حمایت از رزمندگان در سال ۶۰ را مشاهده می کنیم که نسخه اصلی این تصاویر در مرکز اسناد حرم مطهر نگهداری و برای پژوهشهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد؛