به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، خانم میر امام روز گذشته در رواق حضرت خدیجه سلام الله علیها بانوی کرامت طی سخنانی با بیان اینکه گرایش به الگو و تاثیرپذیری از آن در امور مختلف زندگی فردی و اجتماعی از جمله گرایش‌های فطری انسان است، اظهار کرد: فطرت کمال‌جویی انسان او را بر آن می‌دارد تا برای رسیدن به هدف و کمال از بهترین الگوها استفاده کند از طرفی قرآن کریم برای هدایت انسان و پاسخگویی به نیازهای فطری او نازل شده است.

وی گفت: خداوند کامل‌ترین الگوها را پیامبر اکرم و اهل‌بیت آن حضرت بر می‌شمارد و به صراحت آن‌ها را به عنوان الگو معرفی می‌کند.

کارشناس معارفی حرم اظهار کرد: حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از جمله الگوهای معرفی شده از این خاندان برای بانوان است.

وی با طرح این پرسش که در عصر صنعت و تکنولوژی زنان و دختران امروزی چگونه می توانند زندگی حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها راسرمشق و الگوی زندگی خود قرار دهند؟، گفت: کسانی که تجسم کامل دین و تبلور عینی قرآن و وحی الهی هستند و ما از آنان به عنوان الگوی هدایت و اسوه تکامل نام می‌بریم برای همه انسان‌ها و در همه زمان‌ها الگو هستند و در مورد آنان دیروز و امروز مطرح نیست.

میرامام بابیان اینکه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها اسوه روز و فراتر از زمان است چراکه ما هر قدر مراتب رشد و کمال را بپیمایم باز ایشان جلوتر و کامل تر است، افزود: به عبارت دیگر حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها چون تمامی مدارج تکامل را پیموده‌اند درواقع در هر نقطه از مسیر هدایت حضور دارند و برای هر مرتبه و تکامل و هر انسانی الگو و اسوه هستند.

این استاد دانشگاه جامعه و شرایط زندگی هر دوره را با دوره دیگر متفاوت دانست و خاطرنشان کرد: اسوه‌های انسانی محصور در یک دوره و شرایط خاص نیست و سخن بر سر شرایط نیست الگوپذیری انسان امروز از آن بزرگواران در واقع یافتن راه‌ها، خطوط اصلی زندگی اسوه‌های دینی و چگونگی رسیدن به کمال و شکوفاسازی استعدادهاست و این مساله مربوط به زمان و مکان خاصی نیست.

کارشناس معارفی حرم تصریح کرد: اینگونه شبهه پراکنی‌ها از اینجا نشات می‌گیرد که برخی تصور می‌کنند با تغییر زمان و سبک زندگی ارزش‌های اخلاقی و معنوی نیز تغییر می‌کند و جای فضائل و رذایل عوض می‌شود درحالی‌که آنچه تغییر می‌کند زمان و مکان و ابزارهایی است که مفاهیم اخلاقی در آن ظهور و بروز پیدا می‌کنند، مفاهیمی مانند حق، تقوا، احسان، راستگویی، صبر، حیاء، عفت، پاکدامنی، همیشه پسندیده و قابل ستایش است و باطل، ظلم، دروغگویی، بی‌عفتی وامثال آن در همه زمان‌ها ناپسند است و علاوه بر آن با فطرت انسان ناسازگار است بنابراین فضای زندگی، قالب‌ها، امکانات‌، رنگ‌ها و ظواهر مادی و تکنولوژی همچنین زندگی در آپارتمان‌ها موجب نمی شود جای عفت را با بی‌عفتی عوض کنیم و دروغ را زیبا و راست را زشت بدانیم.

میرامام در مورد الگوپذیری از حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها در عصر تکنولوژی گفت: کامل ترین الگو برای سعادت بشر، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها است.

وی افزود: ساده ترین پاسخی که می توان به شبهه پراکنی روشنفکران غربی در مورد چگونگی الگوپذیری از سیره حضرت فاطمه سلام الله علیها که هزار و چهارصد سال پیش زندگی می کردند، این است که همان طور که از دیدگاه طب اسلامی انسان‌ها از اول دنیا تاکنون دارای چهار مزاج دم، بلعم، سودا و صفرا بوده است و کم و زیادشدن این مزاج‌ها دربدن انسان، زمینه بسیاری از بیماری‌ها را فراهم می کند غذای روح انسان نیز تغییر نکرده است.

کارشناس معارفی حرم گفت: حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها کامل‌ترین الگو برای سعادت دنیا و آخرت است.

وی با تاکید بر اینکه الگوپذیری از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها سبب رشد واستحکام هر خانواده‌ای است، تصریح کرد: از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها الگو بگیرید، بانویی که پیامبر در مورد ایشان فرمودند که عطر پیامبران بوی به است، بوی حوریان بهشتی بوی ریحان است وبوی فرشتگان گل و لاله است و من هر سه بو را از فاطمه استشمام می‌کنم.