به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلاماللهعلیها، حجتالاسلاموالمسلمین سید حسین مؤمنی، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی(ره)، ضمن تأکید بر اینکه نعمات الهی قابلاحصا و شمارش نیست، خاطرنشان ساخت: افراد در موارد متعددی، نعمت و امری که از آن بهرهمند میشوند، را نمیبینند.
وی در ادامه ضمن اشاره به روایتی از دیدار ابوهاشم با امام هادی علیهالسلام، ایمان، سلامتی و قناعت را از والاترین نعمات الهی توصیف نمود و تصریح کرد: ایمان نعمتی است که بهواسطه آن بدن انسان بر آتش جهنم حرام میشود؛ بهواسطه عافیت انسان استوارتر در مسیر طاعت الله قدم برمیدارد و قناعت انسان را به آرامش درونی رهنمون میسازد.
مؤمنی ضمن تأکید بر جایگاه نعمت حضور در اماکن مقدسه بهویژه مضجع شریف اهلبیت علیهمالسلام، شکر نعمت را بسیار مهم ارزیابی نمود و با تأکید بر اینکه شکر نعمت، باعث بقاء نعمت است که در وادی زبان و عمل تجلی مییابد، اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که تمام نعمتهای مادی و معنوی از سوی ذات اقدس الهی است که به انسان اعطاشده، ما فقیر الی الله هستیم.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر بر اهمیت جایگاه اولویت دادن به نعمتها تأکید نمود و اظهار داشت: غفلت و مغرور شدن به نعمت از آفتهایی است که دامان انسان را میگیرد؛ غفلت باعث میشود تا انسان اصل نعمت را نبیند و شاکر بر نعمت نباشد. لذا در زندگی اولویتها را از دست میدهد.
وی با بیان اینکه باید مراقب باشیم تا مغرور به نعمت نشویم، خاطرنشان ساخت: همواره باید توجه داشته باشیم که هر آنچه از توفیق و ظرفیت در وجود انسان شکل میگیرد، موهبتی الهی است. لذا هیچگاه نباید مغرور به نعمتها و توفیقاتمان شویم.
مؤمنی در بخش دیگری از سخنان خود به امتیازهای متعالی انسان، در بیان امام رضا علیهالسلام اشاره نمود و ابراز داشت: امام رضا علیهالسلام عبد و بندگی خداوند متعال را از امور افتخارآمیز و از امتیازات والا ذکر میکنند.
وی با تأکید بر اینکه زیارت بامعرفت امام(ع) در کلام امام رضا علیهالسلام مشتمل بر چهار مطلب شناخت امام، امتصال امر و اجتناب از نهی ایشان، شهید و غریب دانستن ایشان است، اظهار داشت: امام رضا علیهالسلام در نامهای به امام جواد علیهالسلام، تأکید میکنند؛ زهد و بیرغبتی به دنیا، انسان را از شر دنیا مصون و محفوظ نگه میدارد. کمترین دلبستگی به دنیا و زخارف آن، قلب انسان را کدر میسازد.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت ورع و پرهیزکاری از گناه و معصیت را از دیگر افتخارات انسانی در بیان امام رضا علیهالسلام توصیف نمود و تصریح کرد: هرکسی میخواهد در دنیا و آخرت به درجات بالا برسد، انجام واجبات الهی و ترک محرمات را در پیش گیرد.
مؤمنی تصریح کرد: در هر جامعهای گناه فراگیر و عادی شود، برکت، آرامش و امنیت از آن جامعه رنگ بر خواهد بست؛ انسانی که در مسیر تعالی نفس قدم برمیدارد، باید هر چیزی که بوی گناه از آن به مشام میرسد، اجتناب نماید؛ بهواسطه اجتناب از حرام، انسان به گنجها، درجات و رتبههای بالای روحی و معنوی دست مییابد.
وی با تأکید بر اینکه اگر جوانی چشم از حرام فروبندد، بهاندازه موجودات زنده آسمان و زمین حسنه کسب نموده، نور چهرهاش تابان و فروزان میشود، اظهار داشت: تواضع و فروتنی از دیگر افتخاراتی است که امام رضا علیهالسلام بدان تأکید نمودهاند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به تأثیرات معنوی تواضع و فروتنی اشاره نمود و یادآور شد: امام زمان(عج) میفرمایند؛ ما اهلبیت یاریرسان کسی هستیم که در مسیر حل مشکلات مردم قدم بردارد.
وی مغرور شدن به نعمت را نوعی کفران نعمت توصیف نمود و اذعان داشت: در مسیر کسب توفیق انجام واجبات و ترک محرمات و زمانی که در نعمت و خیر به سر میبریم، همواره باید با شکر نعمات الهی، خود را از گرفتار شدن در غرور رهاسازیم.
مؤمنی در بخش پایانی سخنان خود ضمن اشاره به فرازهای دیگری از سخنان امام رضا علیهالسلام، توفیق محبت به اهلبیت علیهم را از نعمتهای ارزشمند الهی توصیف نمود.