به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه علیهاالسلام؛ حجتالاسلاموالمسلمین فرحزاد شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر که در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد، ضمن اشاره به آثار صلوات بر محمد و آل محمد، تصریح کرد: جفاکارترین و بخیل ترین آدم ها کسانی هستند که نام محمد مصطفی صلی الله علیه و آله را بشنوند و صلوات بر ایشان نفرستند.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر در ادامه با بیان این که دو نوع عبادت داریم که برخی مبتنی بر آداب و شرایط زمانی و مکانی خاص تجلی می یابند، اظهار داشت: برخی از عبادات هیچ شرط و شروط و آدابی اعم از زمان، مکان، قبله و طهارت ندارند؛ پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله می فرمایند؛ «خير العبادة ما قل و سَهُل» بهترين عبادت آن است که هم کم و هم راحت باشد و قشنگ به دل بچسبد و طوري پيش نرود که انسان از عبادت زده شود.
وی به روایت «اِجتَهَدتُ في العِبادَةِ و أنا شابٌّ ، فقالَ لي أبي: يا بُنَيَّ، دونَ ما أراكَ تَصنَعُ ، فإنّ اللّه َ عزّ و جلّ إذا أحَبَّ عَبدا رَضِيَ عَنهُ باليَسيرِ» از امام صادق علیه السلام اشاره نمود و گفت: امام صادق علیه السلام میفرمایند؛ زمانى كه جوان بودم در عبادت سخت مى كوشيدم؛ پدرم به من فرمود: فرزندم، كمتر از آنچه مى بينم عبادت كن؛ زيرا خداوند عزّ و جلّ اگر بندهاى را دوست داشته باشد، به عبادت اندك او خشنود مى گردد.
فرحزاد در تبیین تفاوت عبادات سنگین و آسان یادآور شد: عبادت های سهل و آسان را در همه جا و بدون شرایط می توان انجام داد و عبادت های سنگین، طولانی، خسته کننده و ملال آورده نیز ممکن است حالت زدگی ایجاد کند.
واجبارت همچون نفس تازه اگر استشمام نشود روح میمیرد
وی با تأکید بر این که نباید کاری کنیم دیگران به ویژه فرزندانمان از عبادت زده شوند، خاطرنشان کرد: امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند؛ دل های انسان همچون بدن است و در برخی از اوقات سرحال و به عبادت اقبال دارد و در برخی از اوقات نیز بدان پشت می کند، در این مرحله باید به انجام واجبات اکتفا نمود. چرا که عبادات واجب همچون غذای روح و نفس تازه، اگر استشمام نشود روح انسان می میرد، ولی مستحبات همچون دسری است که به زور و به حالت اکراه باشد، نتیجه برعکس خواهد داد.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به نقلی از آیت الله بهاء الدینی پرداخت و با اشاره به این که مستحبات را باید زمانی که سرحال هستیم انجام دهیم، خاطرنشان کرد: غرور برجسته ترین آفت و آسیب عبادت طولانی است؛ امام سجاد علیه السلام در فرازهایی از دعای مکارم الاخلاق «وَ عَبِّدْنِی لَک وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِی بِالْعُجْبِ»؛ توفیق بندگی بدون عجب و غرور را از خداوند متعال استعانت میکنند.
خطرناکترین ویروس عالم هستی
وی با بیان این که هیچ ویروسی خطرناک تر از تکبر، خودخواهی و منیت نیست، یادآور شد: تکبر و غرور عبادت ۶ هزار ساله شیطان را در یک چشم بر هم زدنی تباه ساخت؛ غرور آنقدر خطرناک است که امیر المومنین علی علیه السلام می فرمایند؛ «سَيِّئَةٌ تَسوؤُكَ خَيرٌ عِندَ اللّه ِ مِن حَسَنَةٍ تُعجِبُكَ» گناهى كه اندوهگين ات كند، نزد خدا بهتر است از كار نيكى كه به خودپسندى گرفتارت سازد.
فرحزاد در بخش پایانی سخنان خود ضمن تبیین ویژگی عبادات کوچک با ثواب های بزرگ، صلوات بر محمد و آل محمد را برجسته ترین عبادت کوتاه با آثاری بزرگ توصیف نمود و ابراز داشت: ذکر یاد و نام خدا چون سبحان الله، الحمد الله و استغفرالله از عبادت های خیف و آسان با آثاری بزرگ است؛ تسبیحات فاطمه زهرا سلام الله علیها نیز ذکری است که بدان سفارش زیادی شده و اگر با توجه بیان گردد، عاقبت به خیری را نصیب انسان میسازد.