به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد حاج‌ابوالقاسم در تفسیر آیه منتخب جزء ۶ قرآن کریم به آیه ۲ سوره مائده اشاره کرد و اظهارداشتن: خداوند در فرازی از این آیه به اصلی مهم در پیروزی امت اسلامی اشاره می‌کند که آن همکاری در کار خیر و کار تشکیلاتی است.

 وی با بیان اینکه تعاون به معنی کمک به یکدیگر و کار جمعی و تشکیلاتی است و موجب می‌شود ضریب تأثیر کار ما افزایش پیدا کند، افزود: روایات مختلف از پیامبر (ص) و ائمه (ع) درباره اهمیت این مسئله وجود دارد؛ پیامبر (ص) فرمودند مردم پیوسته به سمت خیر و خوبی حرکت می‌کنند تا وقتی که اهل امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر و همکاری در کارهای خوب و پسندیده باشند، اگر مردم یکدیگر را در کارهای خوب تنها بگذارند خداوند برکت را از آنها خواهد گرفت و اگر مؤمنان در کارهای خوب به یاری همدیگر نشتابند باید منتظر باشند که غیرمؤمنان بر آنها مسلط شوند.

 استاد تفسیر قرآن کریم افزود: امیرالمؤمنین (ع) فرمودند برادری پایه‌هایی دارد و یکی از پایه‌های آن تعاون بر اطاعت از خدا است؛ همچنین فرمودند کسانی که در کار خیر همکاری نکنند یقیناً شکست می‌خورند.

 وی با اشاره به آثار و فوائد تعاون در خیر، گفت: همکاری در کارهای خیر روحیه همدلی و همیاری در جامعه افزایش پیدا می‌کند و باعث بهبود شرایط اجتماعی می‌شود، رشد شخصیت فردی را موجب می‌شود و باعث می‌شود اشخاص اعتمادبه‌نفس پیدا کنند؛ موجب بهبود سلامت روحی و روانی افراد جامعه می‌شود و معنویت را در جامعه افزایش می‌دهد.

 حاج‌ابوالقاسم با بیان اینکه برای تعاون و همکاری موانعی وجود دارد، گفت: مانع اول حسد است که شخص نه‌تنها کمک به دیگران نمی‌کند؛ بلکه اگر مانعی بر سر راه آنها بیاید خوشحال می‌شود، مانع دوم عجب و خودبرتربینی و مانع سوم دشمنی و عداوت است و این صفت موجب می‌شود اشخاص نسبت به هم کینه بورزند و به کمک هم نیایند.

 وی با اشاره به نمونه‌هایی از همکاری و کار تشکیلاتی گفت: اولین نمونه همین جلسه قرآن است که مصداق تعاون بر برّ و تقوا است؛ زیرا هر فرد می‌تواند در خانه خود قرآن بخواند؛ ولی وقتی در این جلسه دور هم جمع می‌شوید باعث می‌شود که موجی از خیر و روی‌آوردن به قرآن در جامعه ایجاد شود.

 استاد تفسیر قرآن کریم افزود: نمونه دیگر کار جمعی مساجد و مراکز دینی است؛ امام‌جماعت می‌تواند مانند نخ تسبیح مردم را دور هم جمع کند و امام‌جماعت موفق کسی است که مردم را حول محور نیکی و کارهای خوب جمع کند.

 وی همکاری احزاب مختلف با همدیگر در نظام اسلامی را مصداق همکاری بر بر و تقوا دانست و افزود: هم‌افزایی جبهه مقاومت علیه رژیم غاصب صهیونیستی مصداق بارز تعاون بر خیر و تقوا بود؛ درحالی‌که مردم غزه در محاصره نیروهای ستمگر اسرائیل قرار داشتند افرادی از گوشه‌وکنار دنیا به کمک آنها شتافتند.

 حاج‌ابوالقاسم ابراز داشت: خدا را شاکریم که در نظام اسلامی نفس می‌کشیم و هر اقدامی در این نظام برای خدمت به مردم انجام می‌شود مصداق تعاون بر برّ و تقوا است همان‌طور که در زمان طاغوت هرکس به آن کمک می‌کرد مصداقی برای تعاون بر اثم و عدوان بود.

 وی خاطرنشان کرد: ما پیمان می‌بندیم نسبت به کارهای خوبی که در اطرافمان انجام می‌شود بی‌تفاوت نباشیم و از همراهی با تجمع‌هایی که با تهمت، غیبت و تخریب به دنبال ازبین‌بردن آبروی مردم هستند پرهیز کنیم؛ وقتی می‌بینیم در فضای مجازی پیامی ابروی شخصی را هدف قرار داده از بازنشر آن خودداری کنیم و در این فضا گروه‌هایی برای کارهای خیر مانند کمک به فعالیت‌های مؤمنانه تشکیل دهیم؛ زیرا اینها نمونه‌هایی برای تعاون بر برّ و تقوا است.