به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها، حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج‌ابوالقاسم ظهر امروز در تفسیر آیه منتخب جزء بیست و چهارم قران کریم در آیین ترتیل‌خوانی حرم مطهر بانوی کرامت با شاره به آیه ۳۴ سوره فصلت، اظهار داشت: قرآن کریم در آیات مختلف به سرسختی و برخورد صلابت آمیز در برابر دشمنان سرسخت و ظالم توصیه کرده اما در برابر افرادی که از سر نادانی رفتار نادرست انجام می دهند باید  واکنش محبت آمیز نشان داد تا از این مسیر این افراد به سمت دین جذب شوند.

وی افزود: بهره گرفتن از شیوه های محبت آمیز به جای انتقام جویی و انتخاب راه عفو، بخشش و احسان باعث می شود در جامعه همدلی ایجاد و دشمنی ها به دوستی تبدیل شود.

حاج ابوالقاسم گفت: مقابله‌به‌مثل در جامعه اسلامی هنر نیست بلکه رفتار محبت آمیز در مقابل رفتار جاهلانه هنر است.

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در زمان فتح مکه بعضی از مسلمانان شعار «امروز روز انتقام است» را سر دادند اما رسول خدا شعار «امروز روز مرحمت است» را بیان کردند و مشرکان مکه که روزی ایشان را شکنجه کرده بودند را عفو دادند.

وی تاکید کرد: اسلام دین مهربانی و قرآن آئین اخلاق است اما هر قاعده ای استثنائاتی هم دارد و نباید سوء برداشت شود که اگر دشمن صهیونیستی ضربه‌ای زد باید با مهربانی برخورد کنیم بلکه باید با تمام توان به تجاوزگری آن ها قاطعانه پاسخ دهیم.

سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: در داخل جامعه اسلامی نیز قاعده اصولی و کلی شامل عفو بخشش است اما گاهی استثناء دارد و دشمنانی که جز با مجازات، دست از دشمنی بر نمی دارند باید با آن ها قاطعانه برخورد کرد و مقابل فتنه انگیزی و شبهه افکنی آن ها ایستاد.

وی افزود: کسانی که به عقائد مسلمانان شبهه وارد می کنند و به اصطلاح با جنگ نرم به جنگ با جامعه اسلامی می پردازند قابل بخشش نیستند و باید با آن ها برخورد قاطع انجام داد.

استاد حوزه علمیه تاکید کرد: کنترل احساس، تحمل و بردباری یک راهبرد اصولی برای کسب جایگاه مناسب است و انسان باید از قضاوت عجولانه بپرهیزد و با جاهلان مدارا نماید و درک متقابل از طرف مقابل داشته باشد.

وی افزود: استفاده از جملات مثبت در شرایط تنش و بحرانی و مراقبت از کلمات و به کار بردن جملات محبت آمیز باعث می شود تنش ها کاهش پیدا کند و همدلی بیشتر شود.

سخنران حرم بانوی کرامت در پایان گفت: حضرت علی علیه السلام می فرماید اگر می خواهی دوست خود را ملامت کنی در قبال کار بد او احسان کن چرا که این احسان باعث شرمندگی طرف مقابل خواهد شد.