به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها، آیت‌الله سید محمد سعیدی، در دیدار جابری مدیرمسئول خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و هیئت همراه، با اشاره به جایگاه خطیر رسانه در جامعه اسلامی، بر لزوم پایبندی خبرنگاران به صداقت، اتقان، مسئولیت‌پذیری و حضور آگاهانه در محضر الهی تأکید کرد.

وی با استناد به آیه شریفه «(وَجاءَ رَسُولُ اللهِ بِالبَيِّناتِ وَالْكِتابِ وَالْمِيزانِ)» اظهار داشت: خبرنگار باید بر پایه روشنگری، قانون‌مداری و سنجش‌پذیری عمل کند. ابزار او باید «الکتاب» باشد و عملکردش بر اساس «میزان» سنجیده شود. خبرنگاری بدون چارچوب و ضابطه، فاقد مشروعیت است و نمی‌تواند در مسیر هدایت جامعه مؤثر باشد.

آیت‌الله سعیدی با اشاره به واژه «(يَقُومُ النَّاسُ)» در قرآن، تصریح کرد: هدف رسانه باید بیدارسازی مردم باشد، نه صرفاً اطلاع رسانی و یا انتشار اخبار؛ همان‌گونه که در ماجرای فلسطین، مردم خود به پا خواستند، اگر خبر، متقن و دارای معیارهای لازم باشد، باعث قیام خودجوش مردم می شود.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها اسوه شدن در رسانه را نتیجه رفتار، صداقت و کیفیت عملکرد دانست و افزود: همان‌گونه که در تاریخ انبیاء، حضرت موسی و حضرت هارون علیهما‌السلام با تلاش فراوان در برابر فتنه سامری ایستادند، رسانه نیز باید در برابر جریان‌های انحرافی و خبرسازی‌های کاذب مقاومت کند.

آیت‌الله سعیدی با اشاره به وقوع انقلاب اسلامی ایران به عنوان «معجزه قرن»، اظهار داشت: در طول بیش از هزار سال از ظهور اسلام، هیچ حکومتی به این شکل ولایی و دینی برپا نشده بود. این انقلاب، با خون شهیدانی چون شهید محمود صارمی، به جهانیان معرفی شد و روز خبرنگار نیز به یاد این شهید والامقام نام‌گذاری شده است.

وی با اشاره به شهادت خبرنگاران در جریان حوادث غزه و مقاومت فلسطین، افزود: این خبرنگاران نه به‌صورت تصادفی، بلکه هدفمند به شهادت رسیدند تا حقیقت را به گوش جهانیان برسانند. بازتاب این اخبار، موجب انزجار بی‌سابقه افکار عمومی از رژیم صهیونیستی شده است.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها با تأکید بر اینکه «خبر تزریقی نیست»، بلکه باید با شناخت مخاطب و درک شرایط جامعه منتشر شود، افزود: خبرنگار باید بداند که «عالم محضر خداست» و هر خبر در محضر الهی سنجیده می‌شود.

در پایان، وی یازده معیار مهم برای تولید و انتشار خبر را برشمرد و گفت: توجه به اعتبار منبع، صحت محتوا، ارزش و اهمیت خبر، حاشیه‌ها، ارتباط با اشخاص یا نهادها، بازتاب اجتماعی، اقتضای زمان و مکان، بهره‌برداری دوست و دشمن، نگاه نظام و رهبری، نیت خبرنگار و در نهایت، توجه به اینکه خبر در محضر خدا منتشر می‌شود برای هر خبرنگار و خبرگزاری لازم و ضروری است.