به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها، حجت‌الاسلام علیرضا حیدرزاده در سخنرانی قبل از نماز ظهر و عصر به مناسبت سالگرد شهادت امام جواد(ع)، در شبستان امام خمینی(ره) حرم بانوی کرامت با تسلیت سالروز شهادت امام جواد(ع)، به تبیین فراز «أَشْهَدُ أَنَّکَ جَاهَدْتَ فِی اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ» از زیارت نامه آن حضرت پرداخت و اظهار داشت: امام جواد(ع) در طول عمر مبارک خود هیچ‌گاه شمشیر به دست نگرفتند و لشکری تشکیل ندادند، اما خداوند به ایشان خطاب می‌فرماید حق جهاد را به‌جای آوردی. این جهاد، «جهاد کبیر» است؛ یعنی انسان با رفتار، گفتار، عملکرد و موضع‌گیری‌های خود، دشمن خدا و پیامبر(ص) را به خشم آورد.

حیدرزاده خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) هرگز شمشیر به دست نگرفتند، اما خطبه خواندند، شب‌ها گریه کردند و وصیت نمودند که قبرشان مخفی بماند. این عملکردها، طاغوت زمان را چنان عصبانی کرد که نتوانست تحمل کند. این همان جهاد کبیر است.

سخنران حرم مطهر با اشاره به ویژگی مؤمن در قرآن، تصریح کرد: خداوند می‌فرماید مؤمن «أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ» است؛ یعنی در طول زندگی، رفتار و موضع‌گیری او به‌گونه‌ای است که کافر را به خشم می‌آورد. حضور شما در تجمعات و خیابان‌ها، مصداق بارز این آیه است. قرآن می‌فرماید قدم برداشتن شما در این اجتماعات، «عمل صالح» است، زیرا کافر را عصبانی می‌کند.

وی با اشاره به داستان فتح خیبر توسط امیرالمؤمنین(ع)، افزود: بزرگ‌ترین ضربه به یهود توسط امیرالمؤمنین(ع) به دستور پیامبر(ص) زده شد. آن حضرت با ذکر «أَنَا الَّذِی سَمَّتْنِی أُمِّی حَیْدَرَهْ» در قلعه خیبر را از جا کندند و یهود را به ذلت نشاندند. امروز نیز ما با ذکر «یا علی» می‌توانیم دل دشمنان امیرالمؤمنین(ع) را بلرزانیم.

حیدرزاده با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع)، خاطرنشان کرد: حضرت فرمودند هرگاه نام جد ما امیرالمؤمنین(ع) را ببرید، دل شما جلا می‌گیرد. امروز که در ظهر شهادت امام جواد(ع) در حرم عمه جانشان هستیم، با ذکر «یا جوادالائمه» از ایشان بخواهیم حاجات دنیایی و اخروی ما را برآورده سازد.

وی در پایان با اشاره به مظلومیت امام جواد(ع) در شهادت با زهر، تأکید کرد: امام جواد(ع) در سن بیست و پنج سالگی با زهر به شهادت رسیدند و با لب تشنه جان دادند، همان‌گونه که جدش امام حسین(ع) در کربلا با لب تشنه به شهادت رسیدند.