حجت الاسلام سيد محمد صادقي آرمان در گفت و گو با پايگاه خبري آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها گزارشی از آئين نامه نقد كتاب در آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه ارائه داد.
وي در اين خصوص گفت: فعاليت هاي تشويقي و ترغيبي كه توسط كتابخانه آستان مقدس به منظور برقراري ارتباط با كاربران صورت مي پذيرد، موجب افزايش بهره مندي از كتابخانه توسط كاربران و مراجعين، ارتقای سازمان و افزايش آگاهي كاربران از خدمات و در نهايت شناخت آنان نسبت به فعاليت هاي كتابخانه مي شود.
مدير كتابخانه آستان مقدس با اشاره به اهداف برگزاري نشست های نقد كتاب در كتابخانه آستان مقدس افزود: توسعه فضاي نقادي و تفكر آزادانه بر اساس مباني نظري دين و فرهنگ انقلابي اسلامي، ايجاد فضاي مناسب جهت ارائه نظرات و انتقادات روشمند و علمي در حوزه هاي مختلف و موضوعات علمي و فرهنگي و استفاده از توان فكري و علمي نخبگان و صاحبنظران در جهت پاسخگويي به نيازها و مطالبات فكري و فرهنگي جامعه از اهداف برگزاري اين اقدام در كتابخانه مي باشد.
حجت الاسلام صادقي در ادامه افزود: ايجاد فرصت عادلانه جهت بيان سوالات و ديدگاه ها پيرامون موضوعات مختلف در سراسر كشور، افزايش اثر بخشي وكارايي ارائه خدمات از طريق توسعه بينش و دانش و مهارت هاي مخاطبين، ارتقای سطح كيفي خدمات ارائه شده و دستيابي به حداكثر رضايت مندي مخاطبين از ديگر اهداف پيش روي انديشكده نقد كتاب است.
وي با اشاره به راهبردهاي اين اقدام بيان داشت: تاكيد بر رهنمودهاي و تدابير مقام معظم رهبري در برگزاري جلسات نقد وبررسي كتاب، ترغيب گروه هاي مختلف جامعه به ويژه علاقه مندان مطالعه به مشاركت فعال در جلسات نقد، ايجاد فضاي رقابت سازنده در بين شركت كنندگان در جلسات، ترويج و تبليغ كتاب هاي برگزيده ، كمك به گسترش خدمات ارائه شده در قالب فعاليت هاي اجرايي و اجتماعي پر مخاطب، گسترش و استاندارد سازي در حوزه خدمات فرهنگي ارائه شده از سوي كتابخانه آستان مقدس و استفاده از ظرفيت هاي و منابع درون و برون سازماني در اجرايي خدمات ترغيبي- تشويقي از راهبردهاي اساسي و كلان جلسات نقد و بررسي كتاب است.
مدير كتابخانه آستان مقدس در ادامه با اشاره به سطوح و فرآيند برگزاري جلسات نقد كتاب اظهار داشت: سطوح برگزاري كارگاه هاي نقد كتاب در دو سطح كشوري و استاني بوده و فرآيند آن بر اساس توضيحات مولف كتاب شروع شده و در ادامه ديدگاه هاي منتقدين ارائه مي شود و با پرسش و پاسخ پيرامون كتاب و در نهايت با جمع بندي ديدگاه ها و نتيجه گيري كلي از برگزاري جلسه نقد ، پايان مي يابد.
حجت الاسلام صادقي در ادامه با اشاره به معيارهاي انتخاب كتب براي ارائه در جلسات نقد خاطر نشان كرد: تاثير گذاري در ارتقای سطح فرهنگ عمومي كشور، تازگي و بديع بودن موضوع و نگاه كتاب،كيفيت و ميزان تاثير گذاري قالب و ساختار انتخاب شده براي ارائه ايده ها و انديشه ها در اثر،ارزشمندي محتواي كتاب با مبنا قرادادن ارزش هاي ديني و ملي و تاثير گذاري عميق بر مخاطب از ملاك ها و معيارهاي انتخاب كتاب براي راهيابي به جلسات انديشكده نقد كتاب است.
وي خاطرنشان کرد: به منظور بهره برداري حداكثري از محتواي جلسات و فراهم آوردن امكان استفاده عموم مخاطبين از مطالب بيان شده در جلسات نقد، مشروح بهترين جلسات نقد در قالب كتابچه از طرف آستان مقدس منتشر خواهد شد.