استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه بصیرت یعنی شناخت عالم هستی، انس با قرآن، آماده بودن برای آخرت و بهشتی شدن است، گفت: مهم‌ترین شاخصه بانوی نمونه مسلمان تربیت بصیرت محور است.

به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله علیها، خانم میرعماد، در شبستان نجمه خاتون حرم مطهر بابیان اینکه امام صادق (ع) می‌فرمایند که«اگر عمل بدون بصیرت باشد انسان را از مسیر اصلی خود که همان بندگی خالصانه خداوند است دور می‌کند، گفت: امام صادق (ع) در ادامه حدیث اشاره دارند که افزایش سرعت در اعمالی که از معیار بصیرت به دور بوده موجب افزیش خطر سقوط و انحراف انسان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بصیرت و بصیرت مداری در زندگی انسان به قدری مهم است که خداوند از این واژه ۵۸ بار در قرآن کریم یاد می‌کند، افزود: بصیرت در زندگی انسان راهگشا بوده و تنها به زندگی سیاسی و اجتماعی انسان اختصاص ندارد؛ بلکه انسان باید در تمامی عرصه‌های زندگی بصیرت داشته باشد زیرا بصیرت آرامش انسان را در زندگی به دنبال دارد.

استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه بصیرت سیاسی تنها یکی از ابعاد بصیرت است، ادامه داد: بصیرت یعنی شناخت عالم هستی و علامه طباطبایی بصیرت را شناخت حقایق عالم هستی معنا می‌کنند.

وی افزود: منظور از شناخت عالم هستی این است که انسان بداند که زندگی این دنیا یک زندگی واقعی نبوده بلکه یک پل برای رسیدن به زندگی اصلی یعنی همان زندگی اخروی است؛ بنابراین انسانی که بصیر باشد به زندگی این دنیا دل نبسته و خود را برای سرای آخرت آماده می‌کند زیرا انبیای الهی دنیا را به‌منزله یک دروازه تشبیه می‌کنند که انسان از یک در آن واردشده و از دیگر خارج می‌شود و این سرا، سرای قرار و ماندن نیست.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: یکی دیگر از مصداق‌های بصیرت و شناخت این عالم این است که بدانیم در برابر اعمال خود مسؤولیت داشته و باید هر عملی را که در این دنیا انجام می‌دهیم نسبت به آن پاسخگو باشیم.

خانم میرعماد بابیان اینکه متأسفانه ما زندگی این دنیا را خیلی جدی گرفته‌ایم و برای رسیدن به خواسته‌های مادی خود مانند خانه، ماشین و دیگر چیزها از بسیاری از خواسته‌ها خود حتی غذای خوب صرف‌نظر می‌کنیم، افزود: این تفکر اشتباه است و ما به‌جای اینکه برای مادیات از خواسته‌های خود بگذریم باید ببینیم که تا چه اندازه برای رسیدن به بهشت از خواسته‌های خود چشم‌پوشی کرده‌ایم.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: انسان بصیر انسانی است که از خواسته‌ها و هوس‌های مادی خود برای رسیدن به بهشت چشم‌پوشی کرده و از لذت‌های حرام دنیا می‌گذارد تا به نعمت ابدی بهشت و بندگی خداوند برسد.

خانم میرعماد با تأکید به راین که بصیرت یعنی دانستن حقایق هستی، انس با قرآن، دانستن مفاهیم قرآنی و عمل به قرآن کریم، آماده بودن برای آخرت و بهشتی شدن است، یادآور شد: مهم‌ترین رسالت یک زن مسلمان و بانوی نمونه اسلامی این است که فرزندان خود را بصیر و بر محور بصیرت تربیت کند.

انتهای پیام/۱۱۲