به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلامالله علیها، حجتالاسلاموالمسلمین علیرضا پناهیان طی سخنانی در شب میلاد حضرت زهرا سلامالله علیها در حرم بانوی کرامت اظهار کرد: باید اشعار را ترجمه و نشانههای آن را گرفت و نباید بدون تبیین آن را به مخاطب ارائه داد چون در اشعار مبالغه و کنایه و … وجود دارد.
وی افزود: انعکاس اشعار در افکار و مرحله عمل مشکلساز میشود و شعر بدون ترجمه حیف خواهد شد و شعر خوب مستلزم ترجمه خوب است.
پناهیان خاطرنشان کرد: تقابل خرد و عاطفه و تقابل عقل و عشق در اشعار وجود دارد اما اینگونه استنباط از اشعار کاملاً اشتباه است چراکه این زبان شعر است و زبان شعر نمیتواند اساس تصمیمگیریها شود.
وی تأکید کرد: درک مطالب و محتوا در هیئت و حرمها بسیار زیاد است و مخاطب بهراحتی مطالب را میفهمد اما ممکن است مخاطبان در دیگر اماکن بهسختی مطالب را درک نمایند.
سخنران حرم بانوی کرامت یادآور شد: دل انسان اگر از هوای نفس دوری بجویید و چیزهای کمارزش را بیرون بریزد میتواند به کمالات معنوی برسد و رحمت الهی را جذب و عاشقی از قلب انسان بیرون میآید و چشم و فهم انسان باز و عقل انسان رشد خواهد کرد.
پناهیان در ادامه گفت: تکان خوردن دل انسان در شب میلاد حضرت زهرا سلامالله علیها بسیار ارزشمند است و میتواند در راستای لبخند مبارک رسول خدا و حضرت خدیجه سلامالله علیها باشد و این شادمانی عین عقل و علم و فهم حقیقی است.
سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: دل بستن به غیر اهلبیت(ع) نشانه حماقت است و قلب سلیم قلبی است که ارادتمند به حضرات معصومین باشد.
وی اظهار داشت: حسن عمل و نیت خوب با کثرت عمل فرق میکند و مهم حسن اعمال است و بستگی به نیت انسانها دارد و سنجش اعمال با کثرت نیست بلکه با نوع نیت مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
پناهیان افزود: هر جا دل انسان هوای اهلبیت(ع) را داشته باشد به معنای بروز زمینه برای رشد و فهم انسان است و نباید از این فرصتهای پیشآمده غافل شود.
استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: هیچ فرزندی نمیتواند پاسخ تمام زحمات مادرش را بدهد و یکهزارم محبت مادر را جبران کند و حضرت زهرا سلامالله علیها مادر تمام شیعیان است و فرزندان خود را فراموش نخواهد کرد.
وی تأکید کرد: اگر غبار دل را کنار بزنیم میبینیم که حضرت زهرا سلامالله علیها محبت کثیری به شیعیان و محبین خود دارند.
پناهیان خاطرنشان کرد: عشق به حضرت زهرا سلامالله علیها منجر به بروز حکمت و کامل شدن عقل انسان میشود و رشد و کمال را در پی خواهد داشت.
سخنران حرم بانوی کرامت اظهار داشت: زرنگ بودن با عاقل بودن متفاوت است چون انسان عاقل هیچگاه اهل خیانت و… نیست و همواره خداوند را در نظر دارد.