به گزارش پایگاه خبری آستان حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، خانم تاجریان در محفل صبحگاهی بانوان در رواق حضرت خدیجه (س) حرم مطهربا بیان اینکه حرف زدن به طور عمدی در نماز از مبطلات است، تصریح کرد: اگر فرد در نماز سهوی وبی اختیار حرفی بزند نماز باطل نمی شود ولی باید بعد از اتمام نماز بلافاصله نیت کرده وسجده سهو را به جا آورد.
وی فراموش کردن یکی از سجده ها را از موارد دیگر وجوب سجده سهو بیان کرد وگفت: به عنوان نمونه اگر فرد در رکعت دوم شک کند که یک سجده بجا آورده یا دو تا ، اگر قبل از رکوع شک کند باید برگردد وسجده را بجای آورد ولی اگر در رکوع یا بعد از آن یقین کند که به جا نیاورده باید نماز را تمام کرده و اول قضای سجده فراموش شده را به جا آورد وبعد نیت سجده فراموش شده را به زبان آورده وسجده سهو بخواند.
کارشناس احکام دینی خاطرنشان کرد: اگر کسی تشهد را فراموش کرده ودر رکعت سوم وزمان خواندن تسبیحات اربعه یقین کند که تشهد نخوانده باید بنشیند وآن را بجا آورد ولی اگر در رکن بعدی یقین کرد نمی تواند برگردد و چون تشهد رکن نیست نماز باطل نمی شود ولی بعد از اتمام نمازاول تشهد فراموش شده را جبران کند وبعد دو سجده سهو بجای آورد.
خانم تاجریان با اشاره به اینکه اگر نمازگزار رکنی از نماز را فراموش کند نمی تواند نماز را بشکند بلکه باید بدون به هم خوردن حالت نماز کمی فکر کند تا یقین به خواندن یا نخواندن آن کند، ادامه داد: در نمازهای چهارکعتی اگر فرد شک کند که چهار رکعت خوانده یا پنج رکعت ، باید کمی فکر کند واگر یقین بر چهار رکعت پیدا کرد نماز را تمام کند ولی اگر یقین پیدا نکند باید نماز را تمام کند وسجده سهو بجای آورد.

خطیب حرم مطهر ابراز کرد: اگر فرد در رکعت دوم بعد از تشهد سهوا سلام دهد نماز باطل نمی شود ولی بعد از اتمام نماز باید به خاطر سلام اضافی سجده سهو بجا آورد.
وی با اشاره به کیفیت به جا آوردن سجده سهو گفت: بعد از اتمام نماز فرد باید فورا نیت سجده سهو کند و در حالی که هفت عضو سجده روی زمین باشند ، پیشانی را بر چیزی که سجده برآن صحیح است بگذارد و یکی از ذکرهای «”بسم الله و بالله السلام علیک ایها النبی و رحمه الله و برکاته» یا ذکر« ” بسم الله و بالله و صلی الله علی محمد و آله» را بخواند وبعد بنشیند ودوباره به سجده رفته و ذکر گفته شده را تکرار کند وبعد تشهد وسلام را به جا آورد.