به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه علیهاالسلام، حجت الاسلام محمد عباسی نیا با اشاره به اینکه راه های زیادی برای ارتباط گیری با نوجوانان به خصوص نوجوانان دختر وجود دارد، گفت: نوجوانی دوران غلیان احساسات است و در این سن نوجوانان به خصوص دختران با اندک چیزی خشمگین شده و اقدام به بروز این خشم خود می کنند.
وی افزود: اگر والدین راه های مواجه با این خشم را ندانند این خشم ممکن است به پرخاشگری، عدم اطلاعت و ولایت پذیری نسبت به والین و یا حتی به یک ناهنجاری اجتماعی و رفتارهای قانون شکنانه در مواردی ارتباط با جنس مخالف و پدیده هایی مانند فرار از خانه ختم شود.
سخنران حرم حضرت معصومه سلام الله علیها با اشاره به اینکه وقتی دختری از روی خشم مادرش را بی ارزش می خواند به احتمال زیاد به علت خمشی است که او نسبت به خود احس/..اس می کند، تصریح کرد: از این رو، این احساس را نسبت به مادرش فرافکنی می کند و در بیشتر مواقع وقتی یک دختر نوجوان عصبانی می شود؛ نه تنها با آشوب هورمون ها و احساس هایش روبه رو است بلکه احساس بی ارزشی می کند.
حجت الاسلام عباسی نیا ادامه داد: دختر نوجوان در این سن و سال با یک بهم ریختگی درونی و بیرونی روبه رو است و اغلب این احساسی را که به او دست داده، دوست ندارد و به همین دلیل این احساسات خود را روی مادرش فرافکنی می کند و باید دقت کرد که مادری که به دخترش اعتماد دارد او را می شناسد و به شکل عمیق او را درک خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه مادر یک نوجوان باید صبر و شکیبایی زیادی داشته باشد، افزود: مادر می تواند اعتماد و اطمینان دخترش را نسبت به خود بیشتر کند و برای رسیدن به این مهم لازم است که سرنخ های عاطفی و احساس دخترش را پیدا کند.
کارشناس امور تربیتی با بیان اینکه مادر مدیر و دانا، خشم دخترش را در این سن و سال به حساب درحال رشد بودن او می گذارد و البته گاهی اوقات مادر باید به دخترش بیاموزد که خشم خود را کنترل کند و به او نشان دهد که کنترل خشم یکی از نشانه های بلوغ و بزرگ شدن در انسان است.
حجت الاسلام عباسی نیا با تاکید بر اینکه نباید در برابر خشم نوجوانان چه دختر و چه پسر حالت تدافعی یا برخورد متقابل به خود گرفت، افزود: گاهی برای اینکه فرزندان ما به آرامش برسند لازم است که به آنها اجازه دهیم که این خشم خود را در قالب فریاد بروز دهند.
وی تصریح کرد: اگر فرزند نوجوان ما چه دختر و پسر به شدت عصبانی و خشمگین است بهتر است که برای مدت زمانی کوتاه او را تنها بگذاریم و یا اینکه در مقابل خشم او سکوت کرده و به سخنانش گوش دهیم و به این ترتیب است که او تخلیه احساسی شده و به آرامش می رسد و با سکوت پدر و مادر و برخورد خوب آنها به مرور یاد می گیرد که چگونه خشم خود را کنترل کند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که برای نزدیک شدن به نوجوانان چه دختر و پسر و دور نشدن از آنها لازم است که والدین روش های تربیتی مقتدارانه خود را کنار گذاشته و رفتاری دوستانه نسبت به فرزند نوجوان خود داشته باشند،یادآور شد: برای اینکه به دختران و پسران خود نزدیک شویم لازم است به آنها آزادی بیشتری بدهیم و مسؤولیت های جدید را به آنها واگذار کنیم که البته در اینجا نظارت بر نوجوان و واگذاری مسؤولیت باید متناسب با توانمندی ها او باشد تا احساس شکست و ناتوانی نکند.