به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها، حجتالاسلام والمسلمین سید اسماعیل حسینی مقدم ظهر امروز به مناسبت هفته وقف در دیدار با آیتالله سید محمد سعیدی تولیت حرم مطهر کریمه اهلبیت(س) طی سخنانی با اشاره به نقش پیامبر اسلام(ص) در پایهریزی سنت حسنه وقف اظهار کرد: ایام بزرگداشت هفته وقف به پایان ماه صفر اختصاص داده شده است تا در این فرصت جامعه با مقوله زیبای وقف آشنایی بیشتری پیدا کند.
وی اضافه کرد: در جامعه اسلامی فعالیتهای خیریه فراوانی انجام میشود اما مهمترین موضوع در امر خیر، ماندگاری آن امر خیر است که در قالب سنت وقف شکل میگیرد؛ مجموعه سازمان اوقاف که از شؤن حاکم اسلامی محسوب میشود و با اذن رهبری کارگزاران کارهای مورد نیاز را دنبال میکند به احیای وقف و موقوفات میپردازد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با تاکید بر اینکه در وصول مطالبات موقوفات نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۳۴ درصد رشد داشتهایم، گفت: درآمد اماکن بقاع متبرکه نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد رشد داشته است، فعالیتهای مربوط به اجرای نیتهای واقفین نیز با حساسیت مضاعف دنبال و نیتهای فرهنگی جاری شده است.
وی خاطرنشان کرد: در ابتدای سال ۳۰ نفر از زندانیان از محل موقوفات با نیت خاص آزاد شدند و به آغوش خانوادههای خود بازگشتند، برای اجرای نیتهای مرتبط با دارو و درمان نیز کمکهای مورد نیاز به برخی از بیماران کمبضاعت انجام شده است.
حجتالاسلام والمسلمین حسینیمقدم از رفع مشکل کمبود آب در برخی از روستاها یاد کرد و عنوان کرد: سه هزار بسته کمک تحصیلی در میان خانوادههای نیازمند توزیع شده است؛ ۶۰۰ نفر از روحانیون نیز در مناسبتهای مختلف به نقاط مختلف استان اعزام و به برپایی غرفههای معرفت اقدام کردهاند.
وی به برپایی موکب علی بن جعفر(ع) در شهر مقدس سامرا به منظور میزبانی از زائران اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: موکب حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها در عمود ۱۰۸۰ الگوی بسیار زیبایی برای همه مواکب است که امسال نیز همانند سالهای گذشته خدمات ارزندهای را به زائران اربعین حسینی ارائه کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ نفر از هیئت امنای بقاع متبرکه و خادمان اهل بیت(ع) در موکب علی بن جعفر(ع) خدمت میکردند، مطرح کرد: اسکان زائران اربعین را در بقاع متبرکه شهر مقدس قم دنبال کردهایم.
وی از فعالیتهای قرآنی اوقاف در استان قم یاد کرد و گفت: در سال جاری برای جذب ۲۰ هزار حافظ که حداقل یک جز قرآن را حفظ باشند، تمهیدات لازم فراهم و برنامهریزی شده است.
حجتالاسلام والمسلمین حسینیمقدم ادامه داد: دو مجموعه شبانهروزی حفظ قرآن کریم در استان قم داریم که ۴۵ حافظ قرآن کریم در این مدارس درحال تحصیل هستند و تاکنون هشت جز قرآن را حفظ کردند.
وی با اشاره به اینکه استان قم با کسب رتبههای مختلف، جایگاه نخست مسابقات قرآنی را به خود اختصاص داده است، عنوان کرد: در حوزه عمرانی نیز در ۴۰ امامزاده پروژههای مختلف را با اعتباری بالغ بر هفت میلیارد تومان تعریف کرده که بیشتر این پروژه درحال اتمام است و تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.(p1)