به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلامالله علیها، حجتالاسلام والمسلمین سید حسین حسینی قمی، شب گذشته در جمع زائران حرم مطهر در شبستان امام خمینی(ره) حرم بانوی کرامت، ضمن اشاره به سالروز شهادت حضرت حمزه (ع) و تکریم رحلت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، به شخصیت حضرت حمزه در قرآن، کلام رسول خدا و کلام امیر مومنان اشاره و اظهار کرد: قرآن کریم در آیه ۲۳ سوره مبارک احزاب می فرمایند؛ «مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبديلً»، در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستادهاند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند و در راه او شربت شهادت نوشیدند، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.
وی با بیان اینکه در برخی تفاسیر و منابع عامه « مَن قَضىٰ نَحبَهُ » به حضرت حمزه و شهدای احد تعبیر شده است، تصریح کرد: در منایع اهل سنت و در کتاب استلقابه در تبیین داستان اسلام آوردن حضرت حمزه سید الشهدا، بر ایستادگی و شجاعت حضرت حمزه در مقابل هجمه کفار به رسول الله(ص) اشاره میکند. بعد از اسلام جناب حمزه قرش فهمیدند که پیامبر با ایمان حضرت حمزه قدرت بالایی پیدا کرد و بعد از اسلام آوردن حضرت حمزه آزار و اذیت هایی که پیامبر می شد، دیگر تکرار نشد.
حسینی قمی، به روایت «وَ مَنْ أَحَبَ عَلِيّاً(علیه السلام) فَقَدْ أَحَبَّنِي وَ مَنْ أَحَبَّنِي فَقَدْ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ وَ …. وَ بَيَّضَ وَجْهَهُ وَ كَانَ مَعَ حَمْزَةَ سَيِّدِ الشُّهَدَاءِ» از رسول گرامی اسلام اشاره کرد و ابراز داشت: جناب حمزه معیار درجات عالی و بالای بهشت است. کسانی که دوستار امیر مومنان علی(ع) باشند، هم نشین حضرت حمزه خواهد بود.
وی در ادامه ضمن اشاره به احادیثی از نبی مکرم اسلام(ص) در رابطه با جایگاه حضرت حمزه سلام الله علیه، ابراز داشت: «وَسَارِعُوا إِلَىٰ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّمَاوَاتُ وَالْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِينَ » (آیه ۱۳۳ سوره آل عمران)، بی محابا به میدان نبرد می رفتند و به شهادت می رفتند، و بحث شهادت ایشان از مصادیق این آیه شریفه است.
سخنران این مراسم، افزود: در طول تاریخ به قدری این سردار سرافراز اسلام حضرت حمزه مایه افتخار بوده که زمانی که اهل بیت علیهم السلام می خواستند افتخاراتشان را بیان کنند از انتسابشان از حضرت حمزه باد می کردند.
حسینی قمی، در تبیین حدیثی از امام صادق علیه السلام، خاطرنشان کرد: امام صادق علیه السلام قسم جلاله یاد می کنند که اگر حضرت حمزه و جعفر بن ابیطالب زنده بودند، نمی گذاشتند حق مولی الموحدین علی علیه السلام غصب شود.
وی به فرازی از نامه ۲۸ نهج البلاغه اشاره و آنر ا از زیباترین نامه های امیر المومنین علی علیه السلام دانست و یادآور شد: حضرت در این نامه که به معاویه می نویسند در بیان نعمتهای خداوند متعال، به حضرت حمزه اشاره می کنند و یادآور می شوند؛ همه شهدا صاحبان فضیلت هستند و تنها زمانی که حضرت حمزه شهید شدند، رسول الله ذکر سید الشهدا را برای ایشان به کار بردند و در نماز میت بر پیکر حضرت حمزه پیامبر اعظم(ص)، ۷۰ تکبیر گفتند.
سخنران این مراسم، افزود: امیر المونین علی علیه السلام در بازی شورای شش نفره، ضمن بیان فضایل ولایت، ۹بار آنها را به خداوند متعال قسم یاد می کنند و در یکی از بیانات در ردیف مفاخرشان حضرت حمزه را به عنوان افتخارات خاندان نوبت یاد می کند و از ایشان اسد الله و اسد رسول الله(ص) یاد می کنند.
وی تصریح کرد: شخصیتی که آیات قرآن کریم و کلماتی که پیامبر اعظم و امیر المومنین و اهل بیت علیهم السلام به ایشان افتخار می کردند، جای تعجب دارد که این روزها می گذرد و کسی شناخت دقیقی این این سردار رشید اسلام ندارد. سردار سلیمانی از مفاخر انقلاب اسلامی خود را خادم حمزه سید الشهدا می دانستند.
حسینی قمی، در بخش پایانی سخنان خود، ضمن تبیین جنگ احد، شهادت حضرت حمزه سلام الله و غربت ایشان در مدینه، یادآور شد: اگر جامعهای سرداران، شهدا و ایثارگران خود را فراموش کند،خواهد مرد.