به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها، آیتالله سیدمهدی میرباقری طی سخنانی در دومین شب محرم بعد از نماز عشاء در شبستان امامخمینی(ره) حرمبانویکرامت گفت: حضرت سیدالشهدا در هر ماه محرم دعوت خودشان را تجدید و یاران خود را صدا میزنند به همین خاطر میشود در هر ماه محرم انسان یک اجابتی نسبت به این دعوت داشته باشد.
وی افزود: یکی از سخنان فوقالعاده سیدالشهدا که سراسر معارف و گویای راه و طرح حضرت است و مختصات برنامه حضرت را بیان می کند خطبهای است که امامحسین علیهالسلام موقع خروج از مکه به سمت عراق ایراد نمودند که سیدبنطاووس در کتاب «لهوف» بیان کردهاند.
استاد حوزه علمیه اظهار داشت: حضرت سیدالشهدا خطبه را با حمد خداوند آغاز میکنند و صلوات میفرستند و سپس از مرگ و عدم فرار از مرگ توسط آدمیان سخن میگویند که این مباحث دارای نکات بسیار زیبایی است.
میرباقری تاکید کرد: حضرت سیدالشهدا نگاه خودشان را نسبت به عالم مرگ و دنیا و آخرت بیان میکنند که دقت به این مسائل جزو شرایط همراهی با امامحسین علیهالسلام است.
وی خاطر نشان کرد: پایان سفر حضرت مساوی است با شهادت و ملاقات با نبی خدا ، حضرتعلی علیهالسلام و حضرت زهرا سلاماللهعلیها است و لذا حضرت مشتاق شهادت بودند که نکته چهارم این خطابه است.
سخنران حرم بانوی کرامت یادآور شد: یکی دیگر از نکات این خطبه واقع شدن تقدیر الهی در حوادث است که حضرت در این خطابه به آن اشاره میکند که رضایت خود را از وقایع ابراز میکنند.
عضو مجلس خبرگانرهبری افزود: جوهره و روح واقعه کربلا راضی شدن به رضایت خداوند است که حضرت به درستی آنرا تبیین میکنند.
وی در ادامه گفت: پایداری و صبر در مسیر ابتلائات و مصائب دنیوی از دیگر نکات این منشور عاشورایی است که در مقابل نیز خداوند پاداش عظیم به صابران عطا خواهند کرد.
میرباقری خاطر نشان کرد: صحنه عاشورا صحنه الحاق سیدالشهدا به نبی گرامی در مقام «حضیرهالقدس» اسلام است.
رئیس فرهنگستان علوماسلامی تاکید کرد: امام حسین علیهالسلام نسبت به تمامی محبان و عزاداران خود اشراف و عنایت ویژه دارند و از مقام «حضیرهالقدس» به تمامی زوار خود عنایت دارند.
سخنران حرم بانوی کرامت یادآور شد: پیمودن راه سیدالشهدا بدون حضرت امکان پذیر نیست و نمی شود با دیگران و بدون حضرت این راه را طی نمود و از وادی فتنههای سقیفه، وسوسههای شیطان و طواغیت عبور کرد.
وی اظهار داشت: یکی از فتوحات سیدالشهدا این است که هم خودشان به کربلا رسیدن و هم اصحاب عاشورایی خود را به این سرزمین رساندند درحالیکه شیطان تلاش میکرد این اتفاق نیفتد.
میرباقری اظهار داشت: شیطان تمام قوای خود را در مقابل ولی خدا مجهز میکند که نقشههای ولی خدا را از بین ببرد و مانع حرکت مومنین به سمت ولی خدا بشود.
وی گفت: حمد خداوند در ابتدای خطبه بسیار مهم است چرا که حضرت در یک مقامی هستند که در سنگینترین مصیبتی که برای حضرت رقم خورده است قدم گذاشتهاند و به سرزمین کربلا راهی شده اند که حرکت به سمت کربلا از مراحل سخت زندگی حضرت است اما سیدالشهدا حمد خداوند را به جا می آورد.
عضو مجلس خبرگانرهبری تاکید داشت: عدهای فقط در خوشیها خداوند را حمد میکنند اما اولیاء الهی در متن سختترین بلاها کار خودشان را با حمد خداوند آغاز میکنند.
میرباقری خاطرنشان کرد: حمدهای سیدالشهدا در صبح عاشورا و لحظه های سخت عاشورا همگی نشان دهنده مقام حضرت است که حاوی نکات ارزشمند است چرا که حضرت در تمامی مراحل دست خدا را میبینند و هر آن چه را مشاهده میکند جز استحقاق حمد ندارد.
وی در پایان گفت: اقامه توحید و نبوت از ارکان اصلی قیام عاشورا است چرا بدون تبیین و تثبیت توحید و نبوت، قیام عاشورا بدون نتیجه خواهد ماند.