به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها، حجت الاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم در بیان نکات تفسیری جزء ۱۲ قران کریم در شبستان امام خمینی(ره) حرم بانوی کرامت با اشاره به آیاتی از سوره یوسف به بیان نکاتی درباره نحوه تعامل با کودکان پرداخت و اظهار کرد: اسلام برای سنین طفولیت انسان هم برنامه دارد و از امام باقر علیه السلام روایت شده که وقتی کودک به ۳ سال رسید به او آموزش داده شود که ۷ مرتبه لا اله الا الله را بگوید، در ۴ سالگی ۷ مرتبه محمد رسول الله بگوید، در ۵ سالگی رو به قبله کردن و سجده را یاد بگیرد، در ۶ سالگی رکوع و سجده صحیح به او آموزش داده شود، در ۷ سالگی شستن دست و صورت را یاد بگیرد و سپس وضوی کامل و نماز خواندن را یاد بگیرد و والدین از او بخواهند که نماز بخواند.
وی افزود: امام صادق علیه السلام در روایتی دوران زندگی کودک تا جوانی را به سه بخش تقسیم کرده و فرمودند فرزندت را تا ۷ سالگی رها کن تا بازی کند و پس از آن او را به مدت ۷ سال ادب و دانش بیاموز و در ۷ سال سوم او را با خود همراه کن و پس از آن اگر در مسیر خیر قرار گفت که هیچ و گرنه در او خیری نیست که نشان می دهد والدین تا سن ۲۱ سالگی باید برای فرزند خود برنامه داشته باشند و از این به بعد کودک مستقل می شود.
استاد تفسیر قرآن کریم با اشاره به نکاتی پیرامون بازی کودکان برگرفته از آیات سوره یوسف گفت: در آیه ۱۲ این سوره نقل شده که برادران یوسف خدمت پدر آمدند و درخواست کردند که ایشان را برای تفریح و بازی همراه آنها به صحرا بفرستند؛ حضرت یعقوب علیرغم مقامات معنوی حضرت یوسف با این پیشنهاد موافقت کردند که نشان می دهد بازی و تفریح برای هر کودکی مهم و ارزشمند است.
وی با بیان اینکه نکته دیگر این آیات ایت است که فرزند نیاز دارد با هم سن و سالان و برادر و خواهر خودش بازی کند، گفت: در این میان فرزندان بزرگتر مراقبت از کوچک ترها را به عهده می گیرند و احساس مسئولیت در آنها شکل می گیرد و در کنار آن محبت در بین خانواده های پر جمعیت بیشتر جریان پیدا می کند روابط خانوادگی مستحکم تری خواهند داشت.
حاج ابوالقاسم افزود: امروزه به دلیل کاهش فرزند آوری یافتن هم بازی برای کودکان سخت شده و والدین باید برای پیدا کردن همبازی مناسب برای فرزند خود دقت به خرج دهند.
وی با بیان اینکه برادران یوسف ایشان را برای بازی به صحرا بردند که محیطی باز است و امکان فعالیت بدنی فراهم است، گفت: امروز متأسفانه با تغییر سبک زندگی و کوچک شدن خانه ها و حذف حیاط ها و فضای زندگی برای مردم محدود شده و باعث شده به جای بازی های با تحرک بازی های کامپیوتری رونق بگیرد و خطرات خاص خودش را داشته باشد.
استاد تفسیر قرآن کریم تصریح کرد: لازم است متفکران برای بازگشت به سبک زندگی ایرانی و اسلامی تلاش کنند و خوشحالیم که سیاست دولت در ساخت مسکن به سمت خانه های ویلایی در شهرهایی که این امکان وجود دارد رفته است.
وی با بیان اینکه در عین حال که بازی برای کودک ضروری است خطراتی هم دارد و والدین باید در برابر خطرات احتمالی بازی کودک حساس باشند و بی تفوات نباشند، افزود: حضرت یعقوب نگرانی خود را از خطرات احتمالی بازی حضرت یوسف ابراز کردند و فرمودند که من می ترسم گرگ او را بدرد و بنا بر شرایط آن زمان مهمترین خطر را گوشزد کردند.
حاج ابوالقاسم با تأکید بر اینکه امروزه آسیبهای جدیدی بازی کودکان را تهدید می کند، گفت: امروزه بازی های دارای تحرک کمرنگ شده و بازی های کم تحرک رایج شده است که به شهادت متخصصان آثار زیان باری را متوجه فرد و جامعه می کند و از بارزترین بازی ها بازی های رایانه ای است که تبدیل به تهدیدی برای کودکان و نوجوانان مسلمان شده است.
وی با بیان اینکه عدم توجه به استفاده درست از بازی های رایانه ای، عدم اطلاع از منشأ و اهداف پشت پرده این بازی ها تهدید جدی برای فرزندان است، گفت: باید مراقب گرگ هایی که در بازی های امروزی کودکان را تهدید می کنند باشیم زیرا بسیاری از بازی ها به صورت خاموش با ترویج زندگی غربی کودک را در طفولیت با خشونت، بی حیایی و بی غیرتی پرورش می دهند.
استاد تفسیر قرآن کریم ادامه داد: لازم است که مسئولان به فکر باشند و افرادی که در عرصه هنر فعالیت دارند دست به کار شوند و بازی های متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی را برای کودکان طراحی کنند.
وی با بیان اینکه بازی با کودکان در سیره پیامبر صلوات الله علیه و آله و اهل بیت علیهم السلام مشاهده می شود، افزود: نقل می کنند که پیامبر صلوات الله علیه و آله در مسیر مسجد با تعدادی از کودکان مواجه شدند و درخواستشان برای همبازی شدن با آنها را اجابت کردند و باعث شد کمی دیرتر به نماز برسند و از حضرت زهرا سلام الله علیها نقل شده است که با فرزندان خود بازی می کردند و اشعاری را برای کودکان خود می خواندند.