به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، آیت الله سید محمد سعیدی در دیدار مدیرکل و جمعی از مدیران آموزش و پرورش استان قم به مناسبت میلاد امام سجاد علیهالسلام و هفته جوان، گفت: امام سجاد علیه السلام در یک فضای بسیار حساس، پرچالش و امنیتی امامت نمودند و دوران امامت ایشان بسیار پر فراز و نشیب بود.
وی گفت: یکی از دلایل امنیتی بودن دوران امامت امام سجاد علیه السلام مربوط به واقعه کربلا می شود چراکه حادثه کربلا از یک طرف یک فاجعه برای جهان اسلام بود که مسلمانان متظاهر فرزند رسول خدا را به شهادت رساندند و اهل بیت سید الشهدا(ع) را به اسارت بردند و از طرف دیگر مسئله حماسی بودن واقعه کربلا مطرح بود.
امام جمعه قم خاطرنشان کرد: امام سجاد علیه السلام در واقعه کربلا در بستر بیماری بودند و مصائبی را متحمل شدند و در این اوضاع به امامت رسیدند و فضای بسیار سنگینی در جامعه حاکم بود.
وی تأکید کرد: امام سجاد علیه السلام بعد از اینکه به امامت رسیدند یک کار بسیار مهمی را آغاز کردند و زمانی که متوجه شدند بصیرت و فهم مردم بسیار پایین است اقدام به نگارش کتاب صحیفه سجادیه نمودند که باعث شد مبانی فکری، اعتقادی و تربیتی جامعه بالا برود.
سعیدی یادآور شد: به خاطر شرایط امنیتی امکان سخنرانی علنی و عمومی برای امام سجاد علیه السلام فراهم نبود؛ به همین خاطر در قالب دعا اقدام به کتابت صحیفه سجادیه نمودند و در قالب دعا به تفسیر و تبیین قرآن کریم پرداختند.
وی در ادامه گفت: یزیدیان قصد داشتند در واقعه کربلا تمام خاندان اهل بیت(ع) را نابود کنند اما امام سجاد علیه السلام از این گزند محفوظ ماندند و با قدرت الهی توانستند اهداف خود را پیش ببرند.
امام جمعه قم خاطرنشان کرد: یکی از کارهای دیگر امام سجاد علیه السلام تربیت نیرو برای حفظ اسلام و گسترش ارزشها و آرمانهای اسلامی در جامعه بود و یکی از روشهای حضرت برای تربیت نیرو، خریدن برده، تربیت آنها و آزاد کردن شان به منظور کادرسازی، گفتمان سازی و تبیین اصول اسلامی در جامعه بود.
وی بر لزوم الگوگیری از روشهای تربیتی امام سجاد علیه السلام برای تربیت نیرو و استفاده از ظرفیت جوانان در مسئولیتها تأکید کرد و گفت: جوانانی که مسئولیت به عهده می گیرند باید در محیط کار و فعالیت خود از احساسی شدن پرهیز کنند و از مشورت با بزرگان و پیشکسوتان غفلت نکنند و شایسته سالاری ملاک کارشان باشد.
وی افزود: پیشکوستان باید با حوصله با جوانان برخورد و مدیران جوان را یاری کنند و جوانان نیز باید از بلندپروازیهای بی حدومرز و رویاپردازی به شدت پرهیز کنند.
تولیت حرم بانوی کرامت با تأکید بر حفظ حرمت بزرگترها در محیط کار و استفاده از تجربیاتشان گفت: جوانانی که مسئولیت قبول کرده اند باید به گونه ای رفتار کنند که جذب حداکثری و دفع حداقلی داشته باشند.
وی در پایان با اشاره به جنایتهای فجیع اغتشاگران و شرکت برخی جوانان فریب خورده در این اغتشاشات گفت: همانطور که جوانان با سرعت زیاد به سمت کار خیر می روند، با سرعت زیاد به سمت کارهای شر نیز می روند به همین خاطر باید با آنان باید با ملایمت رفتار کرد تا زمینه مشارکتشان در کارهای خیر فراهم شود.

















