به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلامالله علیها، نخستین جلسه شورای اقامه نماز استان قم به ریاست آیت الله سید محمد سعیدی و با حضور بهرام سرمست استاندار قم و سایر مدیران در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد.
آیت الله سعیدی با اشاره به پیروزی مقاومت غزه، سالروز آزادسازی خرمشهر و روز دزفول، خرداد را ماه مقاومت مردم در برابر بدی ها و ترویج معروفها که سرآمد آنها قیام برای خدا است دانست و اظهار کرد: از خداوند برای تمامی شهدا و کسانی که در طول نهضت اسلامی جان خود را تقدیم کردهاند آرزوی علو درجات را دارم.
وی با بیان اینکه خودمان باید در مرحله عمل نسبت به همه نعمتهای خداوند متوجه و شکرگزار باشیم، گفت: انقلاب اسلامی ایران از نعمت های بزرگ خداوند است و یکی از برکات این انقلاب مسئله احیا نماز است که به برکت انقلاب تا حد زیادی از مهجوریت خارج شد.
نماینده ولی فقیه در استان قم با اشاره به گسترش ابعاد اقامه نماز بعد از انقلاب، اظهار کرد: مسئولان ستاد اقامه نماز که خودشان از نمازگزاران هستند باید بتوانند در محیط کار و خانواده خود نماز راآن گونه که خدا خواسته اقامه کنند و آن را به دیگران هم منتقل کنند.
وی با بیان این که اقامه نماز یک کار اداری نیست تا با آن به سبک اداری برخورد شود بلکه یک امر اعتقادی است، افزود: ترتیب و اجزای نماز تأثیر زیادی بر زندگی انسان دارد برای مثال تکبیرةالاحرام از اذکار کلیدی نماز است که ورود و خروج از نماز با این ذکر صورت می گیرد و در بین نماز هم بارها از این ذکر استفاده می کنیم و یکی از پیامهایی که برای ما دارد این است که هر کاری را باید با اذن خداوند و با توجه به قدرت و عظمت خداوند انجام دهیم.
سعیدی با بیان این که رکوع و سجود که از ارکان نماز است در دین ما مخصوص خداوند است و جایز نیست که انسان مسلمان در برابر کسی غیر از خدا قدخم کندو یا سجده کند، گفت: یکی دیگر از درس های نماز بر اساس روایات جبران نواقص است که با انجام نمازهای نافله نواقص نمازهای واجب را می توانیم جبران کنیم.
وی با اشاره به تأکید روایات بر انجام نماز مقبول و حضور قلب در نماز گفت: در روایات تأکید شده است که نماز در مسجد خوانده شود و اقامه نماز در صدر اسلام تنها در مسجد بود و تأکید زیادی بر خواندن نماز به جماعت شده و نماز فرادی در حالت استثناء مطرح بوده است.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها پاکیزگی ظاهر و باطن بدن و پوشیدن بهترین لباسها در نماز و ایستادن به سمت یک قبله را از برکات نماز برای رشد فردی و اجتماعی و انسجام امت اسلامی انسان دانست و گفت: نمازگزار اگر شرایط نماز رادرست رعایت کند در عرصه خانواده، اجتماع، محیط کار، اقتصاد، فرهنگ، اخلاق، علم و پژوهش و عرصه های دیگر مانند سیاست رفتارش فرق می کند.
وی با بیان اینکه نماز وسیله تقرب هر انسان متقی به خداوند است، گفت: نماز ما را در برابر شرک، پیرویهای کورکورانه و انتخابهای نادرست واکسینه میکند و تأثیر زیادی در رفتار اجتماعی و فردی انسان دارد.
سعیدی با بیان اینکه باید پیام های مقام معظم رهبری به ستاد اقامه نماز عملیاتی شود، گفت: نکاتی که مقام معظم رهبری فرمودند فصل الخطاب و منشور کار ما است و باید در تمام سطوح عملیاتی شود.
وی با اشاره به نزدیک شدن ایام انتخابات یکی از جایگاه های امتحان مردم و مسئولان را انتخابات دانست و گفت: انسان مؤمن نمازگزار در تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی و وعدههایی که به مردم میدهد و رفتار با رقیب باید درست عمل کند و اگر دیدیم فردی با رقیب خود به شیوه غیرانسانی رفتار می کند معلوم می شود که نمازگزار واقعی نیست.
نماینده ولی فقیه در استان قم گفت: انتخابات یک وظیفه است و نباید جناحها و رنگ ها در این عرصه مدنظر باشد و اگر میبینیم که فردی اصلح است باید به او رأی دهیم و به فکر جواب روز قیامت باشیم نه به فکر جناح و جریان خاصی.
وی با بیان اینکه تأکید مقام معظم رهبری در امر انتخابات بر حضور پرشور و حداکثری است، گفت: باید شرایط حضور حداکثری فراهم شود و در مرحله بعد بحث انتخاب اصلح مطرح می شود.
بهرام سرمست نیز در این جلسه با تشکر از مدیرانی که در بحث اقامه نماز تلاش کرده و میکنند، گفت: ما حتی در شرایط کرونایی با رعایت دستورالعملها اجلاس اقامه نماز استان را برگزار کردیم و این اولین اجلاسیه نماز بود که در سطح کشور انجام شد.
وی با بیان اینکه با توجه به فضای قم و حضور روحانیت و حوزههای علمیه ما نباید به شرایط موجود در رابطه با اقامه نماز بسنده کنیم، گفت: ما باید خودمان را با خودمان مقایسه کنیم و همیشه مدیران ما در اقامه نماز پیش قدم باشند چراکه وقتی به اقتضائات اقامه نماز عمل می کنند بهترین تبلیغ برای دیگران است.
استاندار قم با بیان اینکه ما همواره از رهنمودهای علما و مراجع استفاده می کنیم، افزود: نگاه من به اقامه نماز نگاه اداری نیست بلکه نگاه اعتقادی و فراسازمانی است تا بتوانیم دِین خود را به امر اقامه نماز ادا کنیم.
وی با بیان اینکه استان قم شاهراه ارتباطی ۱۷ استان است بر عزم مدیران برای بهبود اقامه نماز در استراحتگاههای بین راهی تأکید کرد و گفت: نماز خانه های بین راهی قم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و سرکشی های لازم باید انجام شود تا وضعیت مطلوب تری را داشته باشیم.
در ابتدای این نشست نیز محمد خامه یار رئیس ستاد اقامه نماز استان با بیان اینکه استان قم در امر اقامه نماز رتبه برتر را کسب کرده است، گفت: استان قم بر اساس شاخصها و ارزیابیهای وزارت کشور در بحث اقامه نماز در سطح ملی رتبه برتر را کسب کرده و این چیزی جز اهتمام همه مدیران استانی و نماینده ولی فقیه در این زمینه نیست.
وی با اشاره به خلاقیت های صورت گرفته در امر ترویج نماز در شرایط کرونایی، ادامه داد: ائمه جماعت با استفاده از فضای مجازی و شبکه شاد مشاوره های دینی و مذهبی زیادی به مخاطبان دادند و ما در ایام کرونا سه دوره مسابقه کتابخوانی نماز را برگزار کردیم که هزاران نفر در این مسابقات شرکت کردند.
رئیس ستاد اقامه نماز استان قم گفت: در سال گذشته با تأکید استاندار اجلاس نماز برگزار شد و با تلاشهایی که صورت گرفت استانداری قم رتبه اول را در بحث اقامه نماز کسب کرد.
وی با اشاره به برخی از ابتکارات در مدارس استان و خدمات شهرداری قم در بحث اقامه نماز گفت: در زندانهای ما یک دوره معارفی خوب توسط نیروهای اعزامی ستاد اقامه نماز برگزار میشود و جا دارد که دولت نگاه ویژه ای به دبیران اقامه نماز در ادارات داشته باشد و فعالیتهای فرهنگی آنها توسعه داده شود.
گفتنی است در پایان این اجلاس از رئیس و دبیران ستاد اقامه نماز در ادارات و دیگر مراکز سطح استان قم تقدیر به عمل آمد.