به گزارش پایگاه خبری آستان حضرت معصومه سلام‌الله علیها، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی امروز در ابتدای آیین ترتیل‌خوانی قرآن کریم که در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، با اشاره به آیه ۲۶۴ سوره بقره بیان کرد: خداوند جامعه‌ای که اهل انفاق باشد را به باغ سرسبز و خرم تشبیه می‌کند که باران خوبی به آن رسیده و میوه‌های فراوان و فضای مفرحی دارد.

وی افزود: جامعه‌ای که از ایثار برخوردار باشد همانند چنین باغی فرح‌بخش خواهد بود، انفاق ثمرات متعددی دارد که ازجمله آن عدم وابستگی به دنیا و نجات از حرص و طمع و از بین رفتن اختلافات طبقاتی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: دولت اسلامی باید با تکیه‌بر مردم و با فراهم کردن مشارکت مردم اعتماد آن‌ها را جلب کرده و از ظرفیت‌های بزرگ مردمی برای رفع مشکلات جامعه بهره گیرد.

استاد حوزه علمیه با تأکید بر اهمیت ترویج ایثار در جامعه عنوان کرد: فضای ایثار در سال‌های نخست انقلاب در کشور به‌خوبی ایجاد شد و برکاتی نظیر جهاد سازندگی داشت ولی در پیچ‌وخم نظامات دولتی کمرنگ شد، دولت اسلامی موظف است که روحیه ایثار را در جامعه ترویج کند.

عضو مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به آیه ۲۶۱ سور بقره گفت: کسانی که اهل انفاق هستند همچون دانه‌ای رشد می‌کنند، خداوند متعال درآیات ۲۷۸ و ۲۸۹ سوره بقره جریان رباخواری را جنگ باخدا بیان کرده است و از مؤمنین می‌خواهد از ربا دوری کنند.

وی تصریح کرد: قرآن رباخواری را مصداق ظلم دانسته و از ویژگی‌های دولت اسلامی ظلم‌ستیزی است، امام راحل و مقام معظم رهبری حیله‌های ربا را حرام می‌دانند یعنی معاملاتی که در ظاهر اسلامی است و در اصل ربا است، نباید این‌گونه باشد که برخی از بانک‌ها با ابزارهای مختلف روزبه‌روز نقدینگی را افزایش داده و در جامعه تورم ایجاد کنند و فشار آن به مردم مستضعف بیاید.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: بر اساس آیات الهی نباید این‌گونه باشد که خدای‌نکرده ابر بدهکاران بانکی در حاشیه امن باشند ولی خانه شخص مستضعف توسط سیستم بانکی برای بازگرداندن دیونش مصادره شود.

حاج ابوالقاسم دولابی گفت: در وظایف دولت اسلامی تلاش برای ایجاد انسجام مورد تأکید است، خداوند به پیامبر(ص) دستور می‌دهد با ادیان الهی گفت‌وگو کند، رسول خدا ۶۸ نامه به سران قبایل فرستاد که نشان می‌دهد زبان دین اسلام استقلال و اندیشه است.

وی خاطرنشان کرد: جامعه و دولت اسلامی وظیفه دارد که انسجام را بر باورهای توحیدی ایجاد کند، ایجاد هم‌گرایی بین ادیان توحیدی و تکیه برارزش های الهی باید جز مهم‌ترین برنامه دولت اسلامی در عرصه بین‌الملل باشد.