به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی امروز بعد از نماز عصر در سلسله نشست‌های تفسیر سوره عنکبوت در شبستان امام خمینی(ره) با بیان اینکه قرآن نیاز به تبیین و توضیح دارد، اظهار داشت: اول کسی که این کتاب آسمانی را توضیح و تبیین کردند، پیامبر اکرم(ص) بودند. بعد از ایشان ائمه اطهار علیهم السلام در ۲۵۰ سالی که در میان مردم بودند، به تبیین این کتاب آسمانی پرداختند.

وی با اشاره به ۱۶ هزار روایت تفسیری درباره قرآن کریم از ائمه اطهار علیهم السلام گفت: تا کنون ده ها تفسیر روایی درباره قرآن کریم بر اساس این روایات نگاشته شده است. یکی از تفاوت های اساسی تفسیر ما با تفاسیر اهل سنت نیز در این است که تفاسیر اهل سنت توضیح آیات بر اساس سخنان اصحاب و تابعین است ولی روایات شیعه و توضیحات آنها از ائمه معصومه و خاندان اهل بیت پیامبر است.

استاد حوزه علمیه قم در ادامه به بیان چند روایت درباره اهمیت قرآن کریم از کلام امام حسن مجتبی علیه السلام پرداخت و گفت: ایشان فرمودند که قرآن در روز قیامت هم قائد است و هم سائق. گروهی از مردم را قرآن به سمت بهشت می برد و کسانی را قرآن به سمت جهنم سوق خواهد داد.

وی افزود: قرآن راهنمای افرادی است که حلال و حرام قرآن را قبول داشته باشند و به متشابهات قرآن ایمان داشته باشند.

رفیعی تاکید کرد: کسی که منکر حلال و حرام باشد به کفر دچار شده است اما عده ای قرآن و حلال و حرام را قبول دارند با این حال دچار معصیت می‌شوند. لذا ارتکاب گناه با انکار گناه فرق می کند.

استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: قرآن هدایت گر قومی به سمت بهشت است که تمام آیات قرآن را قبول داشته باشد و همچنین قرآن عده ای را به سمت آتش جهنم خواهد برد و این عده کسانی هستند که حدود دستورات قرآن را ضایع نمودند و حرام قرآن را حلال شمردند و مثلا رشوه و زنا و شرب خمر و… را با توجیهات خود حلال بشمارند.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی یادآور شد: یکی از سوره های مهم قرآن سوره حشر است که جهت رفع مشکلات وگره‌گشایی در زندگی توصیه شده است که سه آیه آخر این سوره بسیار مهم است و طبق فرموده امام حسن مجتبی علیه السلام هر کسی صبح سه آیه سوره حشر را قرائت نماید روزی که  از دنیا برود در پرونده اش مهر شهید خواهد خورد و با شهدا محشور خواهد شد.

وی افزود: آنچه از امام حسن مجتبی علیه السلام درمنابر شنیده می شود غالبا بر محوریت انفاق است در حالیکه شجاعت، ایثار و شهامت حضرت مورد بررسی قرار نگرفته است.

رفیعی در ادامه گفت: امام حسن علیه السلام در مسئله صلح شجاعت و شهامت زیادی صرف نمودند در حالی که یاران سست در صف لشگر امام حسن علیه السلام وجود داشتند و نیروها دچار تزلزل شده بودند و امام با صلح خودشان به دنیا نشان دادند که بنی امیه بد عهد هستند.

سخنران حرم بانوی کرامت تاکید کرد: زدودن مظلومیت از شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام در منابر امری ضروری است و باید محققان بیشتر به زوایا و سجای اخلاقی و اجتماعی و دینی حضرت بپردازند.

وی افزود: امام حسن علیه السلام معروف به کریم اهل بیت(ع)  و سفره دار بودند و چندین مرتبه اموال خود را با فقرا نصف نموده و با فقرا هم سفره و غذا میل می کردند.