به گزارش پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علیرضا پناهیان، شب گذشته در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت در شبستان امام خمینی(ره)، ضمن اشاره به ظلم‌های مسلمین نسبت به ائمه معصوم علیهم‌السلام اظهار داشت: کسی که علت حوادث و ریشه‌های شکل‌گیری پدیده‌های عجیب را بشناسد و با بهره‌گیری از علم و تحلیل اوضاع، عجایب روزگار برایش عجیب نخواهد بود.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به اوضاع نابسامان بعد از رحلت رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله اشاره کرد و اذعان داشت: دشمنان اهل‌بیت علیهم‌السلام تا می‌توانستند منکر ظلم‌ها به ائمه معصوم علیهم‌السلام شدند، به‌گونه‌ای که اگر می‌توانستند حتی واقعه عاشورا که شدت واضح بودن ظلم به اباعبدالله الحسین علیه‌السلام اجازه انکار را نمی‌دهد را نیز انکار می‌کردند.

وی با بیان این که تمام اوضاع و نابسامانی‌ای که بر سر جامعه اسلامی آمد، رویه‌ای تدریجی داشت، خاطرنشان ساخت: تن‌دادن به تحمل ظلم بزرگ شهادت دختر رسول‌الله(ص)، نشان‌دهنده شکل‌گیری رویه‌های تدریجی بود که از دعوت رسول‌الله برای توجه به قله خوبی‌ها آغاز شد؛ با این که اکثریت جامعه بد نبودند و محبت امیرالمؤمنین و فاطمه زهرا سلام‌الله علیهما را در دل داشتند؛ ولی آن اوج و قله‌ای که رسول‌الله نشان داد و امیرالمؤمنین می‌خواست ادامه دهد را احساس نیاز نمی‌کردند.

پناهیان افزود: وقتی دختر رسول‌الله در مسجد پیامبر خطبه خواندند چندین بار همه گریه کردند، این موضوع نشان می‌دهد، اینان دشمن اهل‌بیت علیهم‌السلام نبودند، بلکه حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها امت اسلامی را به اوجی دعوت می‌کرد که جامعه اسلامی ضرورت رسیدن به آن اوج را احساس نمی‌کرد.

وی با تأکید بر این که کسانی که نمی‌خواهند به اوج برسند، کم‌کم از آنهایی که به اوج فرامی‌خوانند فاصله گرفته در ادامه از آنها بدشان می‌آید، اظهار داشت: امت اسلامی بی‌تردید و بلااستثنا، امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام را بهترین یار رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله می‌دانستند و از طرفی نیز ایشان را عامل حرکت جامعه به قله‌های معرفت و مانعی برای آسایش خود می‌دیدند.

پناهیان در ادامه ضمن اشاره به نمونه‌های تاریخی از طرد قله افکنان معرفت، توسط خستگان مسیر الی الله اظهار داشت: علت غربت فاطمه را خود حضرت زهرا به‌خوبی توصیف نموده‌اند؛ نبینید که علی در دین‌داری به خودش سخت می‌گیرد، علی با جامعه نرم برخورد خواهد کرد و در ادامه می‌فرمایند، اگر شتر هدایت جامعه را به دست علی علیه‌السلام داده بودید، هیچ‌کس احساس ناراحتی نمی‌کرد و شما را آرام به سمت سرچشمه حقیقت هدایت و سیراب معرفت می‌نمود.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر با بیان این که دین‌داری و نماز اول وقت، حجاب و حلال خواری برای کسانی که نمی‌خواهند به اوج برسند، دائماً سخت به نظر می‌رسد، اظهار داشت: کسانی که اوج معرفت را نشانه گرفته‌اند، هیچ سختی در مسیر احساس نمی‌کنند و از همه تلاطم‌های مسیر الی الله عاشقانه عبور می‌کنند؛ مردم بعد از رحلت پیامبر الهی بد نشدند، بلکه نسبت به اوج و کمالی که رسول‌الله(ص) دعوت می‌نمودند، تمایل نداشتند.

وی در ادامه ضمن اشاره به اهداف متعالی انقلاب اسلامی، زمینه‌سازی ظهور صاحب‌الزمان(عج) و فراگیری آموزه‌های الهی را مهم‌ترین رسالت انقلاب اسلامی برشمرد و ابراز داشت: اسرائیل ریشه تمام توطئه‌ها و دسیسه‌های حاکم بر امت اسلامی است؛ لذا تا اسرائیل وجود دارد، سرزمین‌های اسلامی آرامشی به خود نخواهند دید.

پناهیان گذشت از جان و جهاد را تجلی اوج بندگی توصیف کرد و اظهار داشت: مردم گرفتار در دور راحت‌طلبی‌های دنیا، تحمل ادامه مسیر به قله‌های معرفت و الی الله را ازدست‌داده بودند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت تصریح کرد: اگر خودمان در مسیر اوج و تعالی قدم برنمی‌داریم، حداقل دعوت‌کنندگان به اوج و کسانی که به اوج می‌رسند را تنها نگذاریم؛ استغفار مهم‌ترین پایه رافت قلوب برای همراهی با دعوت‌کنندگان به اوج و مسیر الی الله است.

وی افزود: مولی الموحدین علی علیه‌السلام در مقابل مردمی که علی بن ابی‌طالب را نخواستند، همچون پدر و مادری که فرزندش او را طرد کرده بود، همچنان به یاری و دستگیری از مردم ادامه دادند؛ تا جایی که به‌خاطر دین الهی در مقابل اهانت به دختر رسول‌الله و فریادهای زهرای مرضیه در میان درب و دیوار سکوت کردند.

پناهیان در پایان با تأکید بر این که اهل‌بیت علیهم‌السلام همواره به فکر هدایت و رهایی امت از بندهای زیبای دنیا بودند، اظهار داشت: اهل‌بیت علیهم‌السلام با شهادت خویش همچنان دستگیر گنهکارانی شدند که مشتاق طی مسیر الی الله هستند؛ روضه‌های ائمه اطهار علیهم‌السلام در گستره تاریخ، شهدای بی‌شماری را تربیت و انسان‌های زیادی را به اوج معرفت رساند.